سایت خبری طلا

شيوه سنتي توليد،نفس صنعت طلا و جواهر ايران را به شماره انداخته است

شيوه هاي سنتي توليد در صنعت طلا و جواهر بتدريج و بگونه اي خزنده بازار داخلي زيورآلات و فلزات گرانبهاي ايران را به رقباي خارجي واگذار مي كند.


به گزارش سایت طلا به تقل از ایرنا ، بجرات می توان گفت که تاکنون تنها حدود 30 درصد از تولیدکنندگان صنعت طلا و جواهر ایران خود را به فن آوری و شیوه های جدید دنیا نزدیک کرده اند و اغلب صنعتگران این حرفه همچنان در کارگاه های سنتی و با شیوه های کهن بر فلز نرم و چشم نواز طلا می کوبند و این مطاع گرانبها را زینت افزای بانوان ایرانی می کنند.
نایب رییس اتحادیه صنف طلا و جواهر ایران بر این باور است که تولیدکنندگان ایرانی طلا و جواهر برای بقا و رقابت با همتایان خارجی خود باید صادرات و ورود خود به عرصه بازار جهانی را جدی بگیرند.
هوشنگ شیشه بران در حاشیه برگزاری پنجمین نمایشگاه بین المللی طلا، جواهر و فلزات گرانبها در گفت و گو با ایرنا افزود : استفاده از استانداردها و فن آوری روز دنیا در صنعت طلا و جواهر ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی توجه به طراحی وآموزش هنرمندان طلاکار و جواهرساز ایرانی را غیرقابل چشم پوشی دانست و گفت:زیرساختهای این صنعت باید استحکام یابد و امکان رقابت با خارج را داشته باشد.
وی ایجاد شهرکهای صنعتی طلا وجواهر در کنار تجمیع کارگاه ها و به روزرسانی کارگاه های سنتی را اجتناب ناپذیر دانست و گفت: رعایت مسایل زیست محیطی، بهداشت حرفه ای و محیط و موازین امنیتی در شهرکهای صنعتی طلا و جواهر ضروری است.
وی افزود:در شرایط فعلی و با پراکندگی که وجود دارد،انسجام بخشی به فعالان عرصه طلا و جواهر مشکل است.
شیشه بران گفت:علاوه براین،تولیدکنندگان برای تهیه مواد اولیه و شمش با مشکل مواجه اند و لازم است بانک مرکزی در این زمینه ماده اولیه طلاسازان را در اختیار آنان قرار دهد.
وی گفت:طلا باید به شکل رسمی و نظارت شده با قیمت کمتری وارد و از قاچاق این کالای ارزشمند جلوگیری شود.
وی همچنین کاهش تعرفه های گمرکی و سود بازرگانی برای تولید کنندگان را خواستار شد و گفت:با استفاده از طراحی های جدید در کنار بهره گیری از متخصصان این حرفه می توان به مشکلات صنعت طلا و جواهر فایق آمد و به ارزآوری و درآمدزایی پرداخت.
وی اظهار داشت:در شرایط کنونی اغلب تولید کنندگان با کپی برداری از سایر محصولات درصدد رفع نیاز بازار و فروش کالای خود هستند که ایجاد برند در این زمینه هم ضروری به نظر می رسد.
رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی طلا و جواهر اصفهان نیز در این باره گفت:شیوه های سنتی و فعالیت در کارگاه های قدیمی علاوه بر بروز مشکلات جسمی و بهداشتی،سبب شده است تا بازده کار تولیدکنندگان کاهش یابد و تعداد قلیلی در این حرفه موفق شوند.
محسن طباخی افزود وجود واسطه های زیاد در فرایند تولید تا مصرف نیز سبب شده است تا سود بازار طلا به شکل منصفانه ای تقسیم نشود .
وی افزود:نبود تخصص و کم اطلاعی اغلب تولیدکنندگان موجب شده است توان استفاده از فن آوری خارجی و انعقاد قرار داد با شرکتهای اروپایی برای ایرانی ها مقدور نباشد و آنان از ماشین آلات مدرن روز دنیا کم بهره و بی بهره باشند.
وی گفت:وقتی تخصص و ابتکار نزد تولیدکننده ایرانی نباشد ، الزاما به سمت کپی برداری از دیگران می رود و تقلید جایش را به علم و ابداع می دهد.
طباخی اظهار داشت:به سبب مشکلات مالی اکنون تنها تعداد قلیلی از طلاسازان قادر به خرید و استفاده از فن آوری روز و ماشین آلات خارجی هستند و زرگران توان خرید و تامین هزینه های جانبی دستگاه های مدرن را ندارند.
وی گفت:اکنون حجم زیادی از نیازهای بازار طلای ایران از ایتالیا و از مجرای دبی به شکل قاچاق وارد ایران می شود .
مدیرعامل یکی از شرکتهای سازنده دستگاه های زرگری نیز در این باره به ایرنا گفت:در شرایط کنونی دیگر نمی توان با شیوه های سنتی فعالیت کرد و لازم است که صنعتگران از ماشین آلات مدرن بهره گیری کنند.
غلامرضا صالحی افزود:هم اکنون بخشی از نیازهای صنعتی طلا و جواهر در داخل کشور ساخته و بخشی دیگر نیز از خارج وارد می شود ولی بسیاری از دست اندرکاران این حرفه به دلیل تنگناهای مالی قادر به بهره گیری از این تجهیزات نیستند و شیوه های سنتی را ترجیح می دهند.
وی گفت:ایران قدرت ساخت دستگاه های مدرن زرگری را دارد ولی این کار نیازمند حمایت دولت است.
وی در عین حال حمایت بخش دولتی از صنعت طلا و جواهر،ارایه تسهیلات بانکی، تسهیل در قوانین و ارایه راهکاربرای توسعه صنعت طلا وجواهر را خواستار شد.