چرا قیمت طلا بار دیگر روندی صعودی را آغاز کرده است؟

سایت طلا : قیمت طلا از ابتدای امسال تاکنون بیش از 6.7 درصد رشد داشته که این عملکرد بهتر از رشد شاخص سهام اس اند پی 500 وال استریت آمریکا بوده است. ولی واقعا چه عواملی بر افزایش قیمت طلا موثر بوده است؟

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی وال استریت چیت شیت، قیمت طلا از ابتدای امسال تاکنون بین 1200 تا 1400 دلار در نوسان بوده و برای مدتی به کمتر از 1250 دلار رسید که به اعتقاد کارشناسان اقتصادی بهترین زمان برای خرید بوده است. به نظر می رسد روند صعودی قیمت طلا بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس این گزارش کارشناسان اقتصادی معتقدند یکی از مهمترین عوامل افزایش قیمت طلا در شرایط کنونی خرید از سوی بانک های مرکزی جهان است. بانک های مرکزی جهان از سال 2010 میلادی تاکنون به خریدار خالص طلا تبدیل شده اند.

روسیه با فروش اوراق قرضه آمریکا قصد دارد بخش بیشتری از ذخایر ارزی خود را به طلا تبدیل کند. سایر بانک های مرکزی جهان مثل ترکیه، قزاقستان و کره جنوبی نیز میزان ذخایر طلای خود را افزایش داده اند.

بانک مرکزی چین نیز مقادیر زیادی طلا خریداری کرده ولی آمارهای رسمی در این خصوص در دست نیست. عامل دوم موثر بر افزایش قیمت طلا کاهش احتمالی عرضه این فلز گرانبها طی سال های آینده خواهد بود.

کاهش قیمت به همراه افزایش هزینه تولید بسیاری از شرکت های معدنی جهان را با مشکلات جدی روبرو کرده و تامین مالی بسیاری از پروژه های معدنی را متوقف کرده است. این مساله تاثیر منفی زیادی بر پروژه های تولید طلا در سراسر جهان خواهد داشت.

عامل سوم ادامه اجرای سیاست های محرک پولی از سوی بانک های مرکزی جهان است. فدرال رزرو آمریکا همچنان به تزریق نقدینگی به اقتصاد ادامه می دهد.

بانک مرکزی اروپا اخیرا نرخ بهره را بار دیگر کاهش داده و به زیر صفر رسانده است. این مساله نشان می دهد که بانک مرکزی اروپا تمایل زیادی برای فروش یورو و خرید دارایی هایی دارد که عرضه آن در کوتاه مدت با افزایش چشمگیری روبرو نخواهد شد که یکی از آن دارایی ها طلا است.

عامل چهارم، انتشار آمارهای ضعیف در خصوص وضعیت اقتصادی آمریکا و جهان است. بانک جهانی در تازه ترین گزارش خود پیش بینی نسبت به رشد اقتصادی جهان در سال جاری میلادی را از 3.2 به کمتر از 2.8 درصد کاهش داده است.

رشد اقتصادی آمریکا نیز در سه ماه نخست امسال با کاهش چشمگیری روبرو شده تا بار دیگر نگرانی ها نسبت به وقوع رکود اقتصادی این کشور افزایش یابد. آمارهای ناامید کننده در خصوص وضعیت خرده فروشی نیز به این نگرانی ها دامن زده است./م


انتهای پیام