سایت خبری طلا

بانک مرکزی در توزیع طلا دنبال سود نبود، "نرخ تورم تک رقمی می‌شود"

معاون اقتصادی بانک مرکزی وعده تک رقمی شدن نرخ تورم را با اجرای کامل هدفمندی یارانه‌ها و کنترل رشد نقدینگی داد و گفت: در حالی که بانک مرکزی از سود سازترین بنگاه‌هاست اما این بانک در توزیع طلا در بانکها در پی سود نبود.


به گزارش سایت طلا به نقل از خبرگزاری مهر، حسین قضاوی دوشنبه شب در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با بیان اینکه دریافت سپرده تعهدی از طرف بانکها نیازمند مجوز بانک مرکزی است، گفت : اگر بانکی بدون مجوز این کار را انجام داده باشد، تخلف کرده است.

قضاوی افزود: در چارچوب قانون بانکداری بدون ربا بانکها می توانند به اشخاصی که سپرده نزد آنان دارند برای پرداخت تسهیلات اولویت قائل شوند.
وی اظهارداشت: بانک مرکزی به بانکها تاکید کرده است که از دریافت سپرده های تعهدی پرهیز کنند. قضاوی افزود : براساس قانون نظام ارزی شناور مدیریت شده و یکسانی را باید داشته باشیم و چند نرخی بودن ارز اثار زیانباری را بر اقتصادی کشور در سالهای قبل تحمیل کرده است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه اکنون امکان پایبندی به نظام ارزی شناور مدیریت شده و یکسان را داریم، گفت : باتوجه به تحولات نامطلوب در بازار طلا ، نوسانات بازار ارز و هدفمند کردن یارانه ها و افزایش بهای حاملهای انرژی بانک مرکزی تلاش کرد بر اساس متغییرهای کلان نرخ ارز را با ثبات نگه دارد.

وی تصریح کرد: این بانک تلاش کرده است با ثابت نگه داشتن نرخ ارز روند هدفمند کردن یارانه ها را تسهیل کند. قضاوی با بیان اینکه تقاوت نرخ ارز در بازار و نرخ رسمی آن قابل چشم پوشی است، اظهارداشت: مردم تردید نداشته باشند که نظام ارزی کشور ثابت و یکسان خواهد بود.

قضاوی با بیان اینکه بانک مرکزی هیچگاه اعلام نکرده است نرخ اسمی ارز را دنبال می کند، گفت : تلاش این بانک ثبات نرخ ارز شناور مدیریت شده و یکسان است. وی ابراز امیدواری کرد با هدفمند کردن یارانه ها و کنترل رشد نقدینگی، تورم یک رقمی شود.

وی با بیان اینکه اگر در کشور تقاضا برای طلا افزایش یابد تقاضا برای ارز نیز افزایش می یابد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که تقاضا برای طلا در کشور تا کنون به یک میلیارد دلار در سال نرسیده است و با توجه به عرضه طلا در بانکها قیمت این فلز کنترل شود.

قضاوی اظهارداشت : در حالی که بانک مرکزی از سود سازترین بنگاههاست اما بانک مرکزی در توزیع طلا در بانکها در پی سود نبود. معاون بانک مرکزی افزود: نرخ هزینه تامین مالی واقعیتی در همه جای دنیا و همه بازارهاست و ما از این موضوع مستثنی نیستیم .

وی با اشاره به اینکه نسبت عقود مبادله ای نسبت به مشارکتی در کشور اکنون 40 به 60 است، گفت: افزایش کنترلها بر سود بانکی موجب شده است بانکها بیشتر به سمت عقود مشارکتی حرکت کنند.

معاون اقتصادی بانک مرکزی سهم بخش دولتی و شرکتهای دولتی را در عقود مبادله ای کم دانست و افزود: تسهیلات غیر دولتی حدود 95 درصد تسهیلات بانکی را شامل می شود.

قضاوی در عین حال به برخی تبعیضها در ارائه تسهیلات بانکی اشاره کرد و افزود : با بهبود ساختارهای نظارتی این نقیصه رفع می شود و شکاف بین عقود مبادله ای و مشارکتی کاهش می یابد و رانت حذف می شود .

وی تصریح کرد: مصوبه شورای سیاستگذاری پولی کشور ساختار نرخ سود بانکی را به دلیل کنترل هزینه های تولید ثابت نگه داشته است. معاون بانک مرکزی رقابت در میان بانکها را به دلیل محدود بودن انها در کشور انحصاری دانست و گفت : بانکها افزون بر خدمات سنتی در خدمات نوین خود نیز رقابت می کنند./م1