درحال حاضر در جهان، یک جنگ ارزی رخ داده که فدرال رزرو آمریکا کمترین توان را برای ایفای نقش در آن دارد. بیانیه هفته گذشته بانک مرکزی اروپا با موضوع خرید اوراق قرضه بیشتر، خود دلیل محکمی است که نشان میدهد این نهاد نمیخواهد دیگر نرخ برابری یورو دوباره به 1.15 دلار برسد. «دیوید وو»، رییس بخش جهانی نرخ بهره و تحقیقات ارزی در بانک آمریکایی «مریل لینچ» با بیان این مطلب افزود: شما میتوانید استدلال کنید که آمریکا دوباره میتواند نبض این بازی را به دست بگیرد اما به نظرم آمریکا میترسد بگوید که توان شرکت در این جنگ ارزی را ندارد.
با افزایش تورم و مشاهده وضعیت بهتر کارخانههای آمریکا، فدرال رزرو دلیلی منطقی برای ورود به این جنگ را مشاهده نمیکند. همچنین، با نزدیک شدن یونان به ضربالاجل پرداخت بدهیهایش، نوسانات ارزی نیز افزایش یافتهاست. این کشور باید حدود 300 میلیون یورو، معادل 239 میلیون دلار از بدهیهایش را تا تاریخ پنجم ژوئن به صندوق بینالمللی پول بپردازد اما طلبکاران بینالمللی یونان همچنان نسبت به عدم توانایی یونان در بازپرداخت بدهیهایش نگرانند.
دیوید وو میگوید: آخرین دادهها نشان میدهد که پنج میلیارد و 600 میلیون یورو از نظام بانکی یونان به مقاصد مختلف خارج میشود که این رقم دوبرابر رقم ماه مارس است. وی افزود: این مساله ممکن است تا پایان ماه ژوئن، منجر به رسیدن به یک نتیجهگیری نهایی شود.
بهگزارش شبکه سیانبیسی، درهمینحال، «اسکات ورن»، کارشناس شرکت هلدینگ خدمات مالی و بانکداری آمریکایی و چندملیتی «ولز فارگو» میگوید: این بیثباتیها احتمال خرید سهام بیشتر را فراهم میکند. وی افزود: امیدوارم بیثباتی ارزی منجر به خرید فرصت بیشتر شود حتی اگر بدترین اتفاق ممکن هم برای یونان رخ دهد -که بازهم من فکر نمیکنم این اتفاق بیفتد- آنها با کمک راهحلهای فوری و مقطعی، میتوانند بر این بحران فایق آیند.
به عقیده «وو»، بزرگترین نگرانی مربوط به آسیا و به خصوص چین است. از آنجا که یوآن چین یکی از قدرتمندترین واحدهای پولی جهان است و همینطور تاثیرپذیری آلمان از این کشور، احتمال بروز مشکل برای اروپا وجود دارد. وی افزود: فکر میکنم اروپا درحال حاضر یک مشکل دارد: تاثیرپذیری آلمان از چین، بیش از تاثیرپذیری آمریکا از چین است.