به گزارش سایت طلا، در روز گذشته هیجانات بازار ارز کمی بیشتر و تحرکات معامله گران آتی نیز پر رنگ تر شد و دلار با 10 تومان رشد به قیمت 3308 تومان دست یافت.
در نظر فعالان این افزایش قیمت ناشی از تقویت تقاضای ارزی به علت تعطیلات انتهای هفته بود. البته برخی نیز مبهم بودن نتایج مذاکرات و سخت شدن خرید ارز از صرافی بانکها را در این امر دخیل دانستند.
در بازار ارز دلار به همراه یورو رشد قیمت را به ثبت رساند اما پوند در مسیر نزولی قرار گرفت. رشد دلار داخل در بازار دیروز در حالی بود که ارزش این ارز در هفت روز گذشته برخلاف یورو و پوند قدری رشد یافت.
بر اساس این گزارش، دلار اولین روز کاری ماه خرداد را با افزایش قیمت آغاز کرد که فعالان امضای طرح نظارت کنگره بر توافق هسته ای توسط رئیس جمهور آمریکا، رشد نسبی تقاضا و افزایش حجم معاملات آتی را در این امر موثر می دانند.
در روز شنبه در حالیکه فعالان غیر رسمی سعی داشتند با ایجاد جو روانی زمینه ی افزایش دلار را فراهم کنند، حضور صرافی بانکها و عرضه ی ارز توسط آنها سبب توقف رشد دلار و پایین آمدن نرخ آن در ساعات پایانی شد. اما با این وجود دلار نسبت به پنج شنبه ی گذشته 12 تومان رشد داشت.
در این روز در حالی دلار افزایش قیمت را تجربه کرد که یورو و پوند تحت تأثیر بازارهای جهانی و افت این دو ارز، کاهش قیمت را لمس و از ارزششان 15 و 10 تومان کسر شد.
در پایان معاملات روز شنبه ارزش دلار بر 3297 تومان و پوند و یورو بر بهای 3680 و 5125 تومان قرار گرفتند.
بازار ارز روز یکشنبه را تقریباً پر نوسان سپری کرد و دلار مجدداً روبه افزایش گذاشت که تحت تأثیر افزایش عرضه، افت درهم و کاهش تقاضا به دلیل تعطیلی بازارهای اروپایی کاهش یافت و با بهای 3295 تومان به استقبال روز دوشنبه رفت.
شاخص بازار ارز در روز دوشنبه تحت تأثیر خبر یکسان سازی قیمت بنزین و با ایجاد جو روانی معامله گران آتی و رشد پیش خریدهای ارزی در مسیر صعودی قرار گرفت که با عرضه ی ارز و مدیریت بازار توسط صرافی بانک ها هیجانات بازار کاهش یافت.
در روز دوشنبه دلار و یورو افزایش یافتند و در پایان این روز دلار و یورو بر 3293 و 3675 و پوند و درهم امارات بر 5140 و 904 تومان قرار گرفتند.
در چهارمین روز هفته دلار معاملات خود را با افزایش قیمت آغاز کرد که در نظر فعالان ریزش اونس زمینه ساز افزایش تقاضای دلار و نرخ 3300 تومانی آن شد.
به طور سنتی ریزش طلای جهانی سطح تقاضا ی معامله گران سکه را افزایش می دهد تا سکه از سوی طلای جهانی کمتر تحت فشار قرار بگیرد.
بر اساس این گزارش، در روز چهارشنبه دلار رشد اندکی را شاهد بود و این در حالی است که معامله گران آتی سعی داشتند با پیش خرید ارز زمینه ی رشد بیشتر دلار را فراهم کنند که با عرضه ی ارز این امر محقق نشد.
گزارش سایت طلا می افزاید، افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر در شرایطی بود که در نظر فعالان تقاضای تجاری خاصی در بازار وجود ندارد و این میزان تقاضا به تحرکات معامله گران آتی مربوط می شد.
علی رغم رشد دلار در این روز یورو و پوند بازهم روی کاهش قیمت را به خود دیدند که تضعیف ارزش این دو ارز در بازارهای جهانی عامل اصلی این روند است.
دلار در روز پنج شنبه تغییرات اندک کاهشی را شاهد بود و 2 تومان زیر قیمت بسته شده ی روز گذشته قرار گرفت و با حجم معاملات اندک هفته را به پایان رساند. اما یورو نوسان افزایشی را تجربه کرد و با بهای 3650 تومان به فروش رسید.
گفتنی است، بازار ارز طبق پیش بینی برخی از معامله گران، خرداد ماه را با شروع بخشی از تقاضای شرکتهای تجاری با افزایش نسبی قیمت سپری کرد که البته نباید نقش عوامل دیگری همچون مبهم بودن مذاکرات هسته ای و سخت شدن خرید از صرافی بانکها را نادیده گرفت.