اریک گرین در وصف اوضاع فدرال رزرو و قیاس آن با صندوق بینالمللی پول گفت: اگر من در فدرال رزرو تصمیم گیرنده بودم، افزایش نرخ بهره را تا سال 2016 به تعویق نمیانداختم. وظایف بانک مرکزی آمریکا داخلی است، در حالی که صندوق بینالمللی پول تعهدات جهانی دارد.
گرین با تأکید بر اینکه فدرال رزرو مایل به افزایش نرخ بهره است، ادامه داد: فدرال رزرو حدود 9 تا 12 ماه است که اندیشه افزایش نرخ را در ذهن جامعه پراکنده است و در حال حاضر موضوع دیگر اعتبار مطرح است. سؤال این است که آیا با توجه به تعصبات موجود، موقعیت برای این کار فراهم میشود یا خیر؟
وی با اشاره به اینکه حرکت آنی رشد مهمترین عنصر در تغییر نرخ بهره است، افزود: حدس من این است که موضوع اصلی اقتصاد، تورم یا اشتغال نیست، بلکه حرکت آنی رشد است. در نتیجه تا زمانیکه شاهد اقتصاد قویتر و افزایش نرخ رشد نباشیم، افزایش نرخ بهره اتفاق نخواهد افتاد.
مجری بلومبرگ با اشاره به تاکید فدرال رزرو بر اتکا به آمارهای اقتصادی، گفت: هرچند گزارش اشتغال در فصل دوم سال 2015 راضی کننده بوده، اما سایر دادههای مربوط به خرده فروشی و کالاهای بادوام چندان خوب نیست.
گرین ادامه داد: علیرغم اینکه در نیمه اول فصل دوم سال شاهد رشد و یا تورم نبودیم، بانک مرکزی آمریکا کماکان تصمیم بر افزایش نرخ بهره داشتهاست و به عقیده من بازار بیش از این نمیتواند این نکته را نادیده بگیرد.
بازارهای آمریکا انتظار دارند افزایش یک درصدی نرخ بهره تا پایان سال 2016 اتفاق بیفتد، درحالیکه فدرال رزرو بسیار خوشبینتر از آن است. اریک گرین درباره نوساناتی که این اتفاق ممکن است در بازار به وجود بیاورد، تصریح کرد: واقعیت این است که هیچکس نمیداند چه اتفاقی خواهد افتاد؛ اما این چرخه افزایش نرخ مانند چرخههای قدیمیتر نیست.
وی تأکید کرد: بعد از اینکه فدرال رزرو اقدام به افزایش نرخ بهره کند، دیگر معلوم نیست تا کجا پیش خواهد رفت. بانکهای مرکزی موافق افزایش نرخ بهره هستند، از طرفی تورم، اشتغال و رشد اقتصادی همیشه در یک راستا نبوده و قابل پیشبینی نیستند.