میزبان مذاکرات مسئول جاسوسی است
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت : کشور ما در محل مذاکرات میهمان است و وظیفه میزبان است که محیطی امن برای انجام مذاکرات فراهم کند.
سردار غلامرضا جلالی در نشست خبری افزود: اقدامات جاسوسی در محل مذاکرات خلاف عرف دیپلماتیک است و به شدت محکوم می شود.
وی افزود: تیم دیپلماسی کشورمان باید به این اقدام دشمن حساسیت و واکنش داشته باشد.
سردار جلالی گفت: ابزارهای ضد جاسوسی بومی در اختیار دوستان مذاکره کننده قرار گرفته و باید کنترل های لازم صورت بگیرد.
وی در ادامه با اشاره به نحوه بکارگیری گوشی های هوشمند برای مسئولان گفت: طرحی در حال تصویب است که بر اساس آن مسئولانی که به اطلاعات طبقه بندی شده دسترسی دارند به استفاده از گوشی های هوشمندی که هیچگونه حفاظتی از اطلاعات نمی کند، مجاز نباشند.
سردار جلالی گفت: اطلاعات گوشی های هوشمند بدون شک در اختیار شرکت های سازنده قرار می گیرد و ما هنوز نتوانسته ایم صنعت تولید گوشی هوشمند در داخل کشور داشته باشیم.
وی افزود: استفاده از گوش های هوشمند باید هوشمندانه باشد و هر اطلاعاتی باید در گوشیها قرار نگیرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه با اشاره به ظرفیت های شبکه های اجتماعی گفت: این ظرفیت ها از طرفی فرصت های فراوانی را در اختیار مسئولان و مردم قرار می دهد و از طرف دیگر تهدید نیز است.
جلالی افزود: رویکرد ما استفاده هوشمندانه از فرصت ها و مقابله با تهدیدات است.
وی در ادامه گفت: آماده ایم سواد استفاده از ظرفیت های سایبری را در مسئولان ارتقاء دهیم.
جلالی افزود: مسئولیت فرهنگ سازی در زمینه نحوه بکارگیری از فضای سایبر به عهده دستگاه های فرهنگی و در راس آنها سازمان صدا و سیماست.
وی گفت: با کمک بخش هایی از سازمان صدا و سیما برنامه هایی تهیه کردیم و در اختیار دستگاه ها قرار دادیم تا تهدیدات و راه مقابله با آن ها را بشناسند.
سردار جلالی گفت: البته این اقدامات کافی نیست و باید به شکل پیوسته برنامه هایی تولید شود.
توافق ضد امنیتی در حوزه سایبر علیه ایران شکل گرفته است
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: پس از کشف ویروس استاکس نت با هدف خرابکاری در تاسیسات هسته ای، مشخص شد توافق ضد امنیتی در حوزه سایبر علیه جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است.
جلالی افزود: چند روز بعد از کشف ویروس استاکس نت، مراکز پایش فضای سایبر در دنیا درباره این ویروس گزارش مفصل هفتاد صفحه ای منتشر کردند که حکایت از شناسایی کامل آنها، قبل از کشف متخصصان کشورمان داشت.
وی افزود: این کشورها در توافقات امنیتی که علیه ما داشتند، اطلاعات را اعلام نکردند تا زمانی که ما موفق به شناسایی این ویروس شدیم.
سردار جلالی تصریح کرد: انتشار گزارش 70 صفحه ای درباره ویروس استاکس نت حداقل به سه ماه زمان در آزمایشگاه های پیشرفته نیاز دارد اما آنها به سرعت اطلاعات را چند روز بعد اعلام کردند و مشخص شد توافقات ضد امنیتی علیه ما دارند.
وی در ادامه گفت: ویروس استاکس نت یک سلاح تخریبی سایبری است که قدرت تخریب در حوزه های مختلف از جمله تاسیسات هسته ای و اتوپایلوت دارد که متخصصان کشورمان توانستند آن را کنترل کنند.
سردار جلالی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره همکاری های جمهوری اسلامی ایران و چین در حوزه سایبر افزود : اقدام رسمی در این زمینه وجود ندارد.
وی گفت: در مذاکرات میان وزیر دفاع ایران و روسیه همکاری در زمینه سایبری مطرح شد و طرفین به توافقاتی رسیدند.
سردار جلالی تصریح کرد: معمولاً کشورهایی که منافعشان را آمریکا تهدید می کند تلاش می کنند در زمینه های تبادل اطلاعات ، تعامل و دفاع مشترک برنامه هایی داشته باشند.
وی افزود: به نظر می رسد میان ایران ، چین ، روسیه و هند یک دیپلماسی سایبری شکل بگیرد.