جوئل بننسون با اشاره به شکست لایحه تجاری رئیس جمهور آمریکا در مجلس سنا و البته ادعای برنی ساندرز، دیگر نامزد ریاست جمهوری آمریکا، مبنی بر خنثی بودن رقیبش در این خصوص، موضع هیلاری کلینتون مقابل قرارداد تجاری آمریکا-اقیانوسیه (ترنس-پسیفیک) و لایحه تجاری اوباما را تشریح کرد.
بننسون به «سیانبیسی» گفت: هر کسی که از نحوه عملکرد مجلس سنا آگاهی داشته باشد، میداند که چنین پروسههایی زمانبر هستند و چند مرحله باید طی شود. در حال حاضر قرارداد تجاریای وجود ندارد. سناتور کلینتون پیشتر از قراردادهای تجاری با کشورهایی مانند شیلی و استرالیا حمایت کرده و در مورد کلمبیا مخالف آن بوده است.
وی تأکید کرد: کلینتون زمانی حمایت یا مخالفتش را اعلام خواهد کرد که بسته نهایی «تیپیپی» (شراکت ترنس-پسیفیک) ارائه شود و به این بستگی دارد که این قرارداد از مشاغل و دستمزدهای آمریکاییها و امنیت ملی حفاظت خواهد کرد یا نه و البته اینکه قرارداد تا چه اندازه به عواملی مانند دستکاری ارزی، قوانین محیطی و امنیت کاری پرداخته باشد.
مجری «سیانبیسی» از کارولین کندی، سفیر آمریکا در ژاپن و دختر جان اف کندی، رئیس جمهور سابق آمریکا این جملات را نقل کرد: «پدرم جان اف کندی طرفدار تجارت آزاد بود و دموکراتهای امروز نیز باید همین طور باشند. یکی از بزرگترین حامیان کارگران آمریکایی، عموی من سناتور ادوارد کندی بود که از قرارداد «نفتا» حمایت کرده بود.»
جوئل بننسون با اشاره به اینکه هنوز جزئیات این قرارداد نهایی نشده است و اطلاعات در دسترس کافی نیست، تصریح کرد: با کمال احترام به سناتور ساندرز، اما ایشان با چیزی مخالفت میکنند که هنوز آشنایی کامل با آن ندارد. در حال حاضر خانم کلینتون و رئیس جمهور اوباما تلاش میکنند نظر طرفین را جلب کنند، اما هیلاری کلینتون بعد از اینکه جزئیات مربوط به قرارداد نهایی شد، موضع گیری خواهد کرد.
مشاور ارشد هیلاری کلینتون دلیل عدم اظهار نظر و حمایت علنی وی از تجارت آزاد را اینگونه توضیح داد: اگر هیلاری کلینتون اعلام کند که از تجارت آزاد حمایت میکند، اینطور تلقی میشود که با هر نوع تجارت آزادی موافق است، درحالیکه این کار زیرکانه نیست؛ نه برای اقتصاد و نه برای قشر کارگر آمریکا که هنوز احساس نمیکنند از رکود اقتصادی نجات پیدا کردهاند.
بننسون اولویت اول هیلاری کلینتون را نه سیاست، بلکه اقتصاد دانست و افزود: زندگی اقتصادی مردم پوسته و مرکز انتخابات سال 2016 خواهد بود. مردم آمریکا به سختی از بحران اقتصادی نجات پیدا کردند. آنها دو شیفت کار کردند، دو شغل داشتند و حتی از تعطیلات صرف نظر کردند و برخی خانههایشان زیر آب رفت اما هنوز آسوده خاطر نیستند.
مجله «نشنال ژورنال» با توجه به ثروت هیلاری کلینتون یک سرشماری ترتیب داد تا ببیند از نظر جمهوریخواهان آمریکا «ثروت کلینتون تأثیر منفی در انتخابات خواهد داشت؟» و نتیجه این رأی گیری را به این صورت منتشر کرد:82 درصد، آری و 18 درصد خیر. در حالیکه دموکراتها به رأی گیری در همین خصوص 30 درصد آری و 70 درصد خیر گفتند.
اما بننسون ثروت هیلاری کلینتون را عاملی منفی در انتخابات سال 2016 ندانست و خاطر نشان کرد که مردم آمریکا در گذشته رئیسجمهورهایی با پیشینههای مختلف برگزیدهاند، مانند لینکولن که از قشر فقیر بود و یا فرانکلین و تئودور روزولت که هر دو از همان یک درصد طبقه ثروتمند جامعه بودند.