خداحافظی یک کشور با ارز ملی

دلار زیمباوه از گردش خارج می‌شود و سیستم چند ارزی که در سال 2009 برای کمک به مهار تورم و تثبیت اقتصاد معرفی شد، رسمی می‌شود.

خبر را برای من بخوان

جان مانگودیا، رییس بانک مرکزی زیمبابوه در بیانیه ای اعلام کرد بانک مرکزی برای هر 175 هزار تریلیون دلار زیمبابوه، پنج دلار آمریکا عرضه خواهد کرد.

اگر چه این بیانیه کنار گذاشتن رسمی این ارز را نشان می‌دهد، اما در واقع شش سال است که مبادلات در این کشور آفریقایی با استفاده از دلار آمریکا و راند آفریقای جنوبی انجام می‌شود.

رییس بانک مرکزی زیمبابوه در این باره گفت: ما نمی‌توانیم دو سیستم ارزی قانونی داشته باشیم. بنابراین لازم است با دلاری شدن زیمبابوه از یکپارچگی سیستم ارزی متعددی حفاظت کنیم.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اقتصاد زیمبابوه در سال 2000 زمانیکه دولت این کشور شروع به مصادره زمینهای کشاورزی سفیدپوستان کرد تا آنها را در میان سیاه پوستان تقسیم کند، دچار بحران شد. تورم به 500 میلیارد درصد افزایش پیدا کرد و اقتصاد حدود یک دهه دچار رشد منفی شد که سرانجام در سال 2009 پایان گرفت.

تحت سیاستهای اجرا شده از سوی دولت ائتلافی، اقتصاد این کشور شروع به توسعه کرده و استفاده قانونی از ارزهای خارجی در مبادلات، به مهار تورم کمک کرده است. طبق اعلام سازمان آمار زیمبابوه، قیمتهای مصرفی در آوریل بر مبنای سالانه 2.7 درصد کاهش داشت.

از روز دوشنبه اسکناسهای زیمباوه‌ای که همچنان در اختیار مردم این کشور است، در مقابل دلار آمریکا معاوضه می‌شوند و این اقدام در راستای کنار گذاشتن کامل این ارز صورت می‌گیرد.

آسوشیتدپرس گزارش داد بعضی از مردم این کشور اظهار می‌کنند دلار زیمبابوه را مدتهاست کنار گذاشته اند و بعضی دیگر هم می‌گویند همچنان در خانه‌هایشان دلار زیمبابوه را نگه می‌دارند و امیدوارند روزی آن را به قیمت بالاتری بفروشند.

در سایت حراجی e-Bay در یک مورد پنج اسکناس 100 تریلیون دلار زیمبابوه به قیمت 159 دلار فروخته شد و در یک مورد دیگر به قیمت 173.99 دلار به فروش رسید.

گفته می‌شود بعضی از اعضای حزب رابرت موگابه، رییس جمهور زیمبابوه خواستار استفاده مجدد از دلار زیمبابوه هستند و استفاده از ارزهای خارجی را عامل مشکلات ارزی کنونی می‌دانند اما وزیر دارایی این کشور مکررا اعلام کرده است دلار آمریکا همچنان استفاده می‌شود.