عبده تبريزی : تک نرخی شدن ارز يک ضرورت است
یک متخصص مسایل بازارهای مالی گفت : تک نرخی شدن ارز یک ضرورت است و هیچ آسیبی به اقتصاد کشور نمی رساند.
دکتر حسین عبده تبریزی ضمن فاسد خواندن سیستم چند نرخی ارز در کشور گفت: دولت در شرایط فعلی نمی تواند ارز خود را در خارج از کشور مستقیم دریافت کند و مجبور است به جای ارز از کشورهایی مانند هند، کره جنوبی و چین کالا وارد کند و چون قیمت برابری دلار آمریکا در کشورهای مختلف تفاوت دارد، چند نرخی بودن ارز به ضرر ایران خواهد بود.
وی با بیان اینکه تک نرخی شدن ارز هیچ آسیبی به اقتصاد کشور نمی رساند، افزود: کاهش هزینه های معاملاتی یکی از فواید تک نرخی شدن ارز است.
عبده تبریزی ادامه داد: با تک نرخی شدن ارز از فعالیت سوءاستفاده کنندگانی که با ارز مبادله ای ، کالا وارد و در بازار داخلی به قیمت ارز آزاد معامله می کنند ، جلوگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه تک نرخی شدن ارز منوط به رفع تحریمهاست، افزود: با تک نرخی شدن ارز، قیمت ارز پایین نخواهد آمد.
عبده تبریزی اظهار داشت: در دولت یازدهم برنامه اعتدالی پیاده شده است که بر مهار کردن سفته بازی تمرکز دارد و بازارهای طلا و سکه و ارز و مسکن از ثبات نسبی برخوردار شده و در حوزه بازار سرمایه هم آرامش نسبی حاگم است.
عبده تبریزی درباره رکود بازارهای پولی و سرمایه هم افزود: چیزی که ما رکود تعبیر می کنیم مر بوط به کنترل سفته بازی است و برای اقتصاد کشور ضرری ندارد و دولت هم نمی خواهد به جریانات هیجانی که هر روز قیمتها را بالا و پایین می کند، برگردد. اما با وجود کمبود نقدینگی در بازار سرمایه، مدتهاست قیمتها به ارزش واقعی خود نزدیک و کمبود نقدینگی سبب شده است تا بازار سرمایه هم دستخوش آن قرار بگیرد.
این کارشناس مالی ادامه داد: رفع تحریم به معنی حل همه مسایل نیست ، باید بعد از رفع تحریمها مساله زیر ساختهای اقتصادی ایران از نو مورد بازنگری قرار بگیرد.
وی درباره اینکه دولت بین رکود و تورم چرا رکود را انتخاب کرده است، گفت: دولت یازدهم رکود را انتخاب نکرده، در همین دولت نرخ تورم از 40 درصد به 15 درصد کاهش یافته و نقدینگی 20 درصد افزایش یافته است، قطعا دستاورد اصلی دولت این است که توانست روند شتابان افزایش قیمت ها را کنترل کند اما بهتر است همراه با آن در حوزه اشتغال و ایجاد رونق در اقتصاد هم فعالیت کند.