چین و هند ماهیت بازار جهانی طلا را تغییر داده اند

سایت طلا : تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که ماهیت بازار جهانی طلا به خاطر تقاضای فیزیکی در چین و هند دستخوش تحولات و تغییرات زیادی شده است.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی مارکت واچ، جیمز استیل تحلیلگر ارشد اقتصادی بر این باور است که ماهیت بازار جهانی طلا به خاطر نوسانات تقاضای فیزیکی در اقتصادهای نوظهور به خصوص چین و هند با تغییرات جدی روبرو شده است.

بر اساس این گزارش جیمز استیل تاکید کرد که تقاضای سرمایه گذاری پیش از این عامل مهم و تعیین کننده ای در نوسانات قیمت طلا بوده است ولی تغییر رفتار سرمایه گذاران در کشورهای نوظهور به خصوص چین و هند که به شدت در برابر نوسانات قیمتی حساسیت نشان می دهند، الگوهای موجود در تحلیل نوسانات بازار طلا را دستخوش تغییرات جدی کرده است.

تحلیلگر موسسه مالی اچ اس بی سی تصریح کرد که سرمایه گذاران در بازارهای نوظهور به شدت در برابر نوسانات قیمت طلا واکنش و حساسیت نشان می دهند و در شرایط کنونی اگر قیمت طلا به سطح 1100 دلاری نزدیک شود تمایل زیادی برای خرید دارند ولی اگر قیمت طلا به 1300 دلار در هر اونس نزدیک شود، خرید متوقف می شود.

تحلیلگران اقتصادی همچنین بر این باورند که میزان خرید طلا از سوی بانک های مرکزی کشورهای نوظهور امسال بیش از 25 درصد افزایش خواهد یافت. در چین، کاهش نسبی رشد اقتصادی تاثیر زیادی بر وضعیت تقاضای طلا داشته است. البته روند صعودی واردات طلای چین همچنان حفظ شده است ولی بی شک کاهش رشد اقتصادی این کشور می تواند تاثیر زیادی بر افت رشد واردات طلا داشته باشد.

گزارش سایت طلا حاکیست، چین پس از آنکه در سال 2013 میلادی به بزرگترین بازار طلای جهان تبدیل شد در سال 2014 میلادی بار دیگر این جایگاه را از دست داد و آن را به هند واگذار کرده است.

به نظر می رسد تقاضای طلا در کشورهای نوظهور حساسیت چندانی نسبت به نوسانات نرخ بهره در کشورهای غربی نشان نمی دهد و سرمایه گذاران تا هر زمان که احساس کنند طلا کالای مناسبی برای سرمایه گذاری و حفظ ارزش دارایی و پول است در این بازار سرمایه گذاری خواهند کرد.

تحلیلگران معتقدند که با توجه به پایین بودن سرانه مصرف طلا در چین و هند هنوز پتانسیل بسیار بالایی برای افزایش تقاضا در این دو کشور وجود دارد.

انتهای پیام

برچسب ها :