شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
12 روز و 4 ساعت و52 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین
خیز اونس با «عدم قطعیت»

طلا دوباره با مرز روانی درگیر شد

بیانیه چهارشنبه شب فدرال رزرو گرچه در آن روز نتوانست بهای فلز زرد را خیز دهد، اما پنج‌شنبه در ترکیب با نگرانی‌های یونان، اونس را بار دیگر به کانال 1200 دلار برد.

خبر را برای من بخوان

عدم اطمینان در مورد زمان افزایش نرخ‌های بهره در آمریکا و همین طور عدم قطعیت در مورد آینده اقتصاد یونان طلا را از مرز روانی عبور داد. با این همه، جدال عوامل فنی و بنیادین، آینده اونس را نیز دچار عدم قطعیت کرده است. هر اونس طلا که روز چهارشنبه روی قیمت 1185 دلار ایستاده بود، روز پنج‌شنبه به قیمت 1202 دلار رسید. روز گذشته نیز تا ساعت 7 بعدازظهر به وقت تهران قیمت 1203 دلار برای اونس ثبت شد، گرچه هم‌اکنون که شما این گزارش را می‌خوانید ممکن است قیمت متفاوتی به‌عنوان قیمت نهایی هفته کاری گذشته رقم خورده باشد.

ثبات نسبی روز چهارشنبه ناشی از انتظار صبحگاهی برای معلوم شدن نتیجه نشست دو روزه فدرال رزرو و رشد قیمت‌ها از کف روزانه پس از رسیدن اخبار تازه از این نشست بود. بیانیه نشست ماه ژوئن کمیته بازار آزاد فدرال رزرو می‌گوید که رشد اقتصادی ایالات‌متحده در حال بهبود است، اما این بیانیه هیچ اشاره‌ای به زمان افزایش نرخ‌های بهره بانک مرکزی آمریکا نداشت. شاخص دلار پس از انتشار این بیانیه رو به ضعف گذاشت تا طلا از این وضعیت نفع ببرد. تعویق افزایش نرخ‌های بهره آمریکا به ضرر دلار و به نفع طلا است. اخبار روز چهارشنبه، خریداران را در حاشیه بازار فلزهای گرانبها نگه داشت. با ادامه نگرانی‌ها درباره احتمال ورشکستگی یونان، بازارهای سهام اروپا روز چهارشنبه با افت شاخص‌ها روبه‌رو شدند. بانک مرکزی اروپا روز چهارشنبه وام‌های اضطراری تازه‌ای را برای یونان تصویب کرد. در این روز مواضع تند نخست‌وزیر چپگرای یونان علیه اتحادیه اروپا و صندوق بین‌المللی پول بیش از پیش اوضاع را پیچیده کرد. بانک مرکزی یونان در این روز نسبت به «بحرانی غیرقابل کنترل» در صورت شکست مذاکرات یونان با وام‌دهندگان بین‌المللی هشدار داد. در سومین روز کاری هفته با افت قیمت‌ها در بازار اوراق، بازدهی اوراق قرضه دوساله یونان به بیش از 29 درصد رسید.

این نگرانی‌ها درباره آینده اقتصادی یونان به همراه هضم داده‌های نشست فدرال رزرو روز پنج‌شنبه اونس را به بالاترین قیمت‌ در 4 هفته پیش از آن رساند. نکته مهم روند چهارمین روز کاری هفته، عبور اونس از مرز مهم 1200 دلار بود. همزمان با ادامه تاثیر داده‌های تازه فدرال رزرو، تحولات یونان خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن را تشدید کرد تا با اضافه شدن «پوشش کوتاه‌مدت» معامله‌گران، اونس وارد کانال بالاتر شود. واکنش تاخیری بازار به نتیجه نشست فدرال رزرو هم ناشی از هضم بیانیه و هم ناشی از تاثیر سخنان جنت یلن، رئیس این نهاد در کنفرانس خبری چهارشنبه شب بود. در حالی که بیانیه ضمن اشاره به بهبود وضعیت اقتصاد، نشانه‌ای از زمان افزایش نرخ‌های بهره نداشت، یلن اشاره کرد که حتی در صورت افزایش نرخ‌های بهره، فدرال رزرو بر اساس داده‌های اقتصادی سیاست‌گذاری خواهد کرد. این داده‌ها احتمال پایین ماندن نرخ‌های بهره برای مدتی طولانی را مطرح کرد و شاخص‌های بازارهای سهام را بالا و شاخص دلار را پایین آورد. طلا گرچه به دلیل رشد بازارهای سهام تحت‌فشار قرار گرفت، اما افت ارزش دلار، بهای اونس را بالا برد. پنج‌شنبه افت بازارهای سهام اروپا ادامه پیدا کرد؛ چراکه خطر ورشکستگی یونان روز به روز بیشتر می‌شود. خبر مهم از نشست مهم روز دوشنبه خواهد رسید که در آن رهبران اروپایی در مورد یونان بحران زده گفت‌وگو خواهند کرد. روز پنج‌شنبه آنگلا مرکل صدراعظم آلمان گفت که توافق با یونان هنوز ممکن است، اما نتیجه نهایی در روزها و هفته‌های آینده مشخص خواهد شد. البته با واکنش شدید روزهای گذشته بازارهای مختلف، ورشکستگی یونان ممکن است اثری کمتر از انتظار در بازارهای گوناگون داشته باشد. بازارهای سهام آسیا نیز روز پنج‌شنبه از سر نگرانی‌ها درباره وجود حباب در بازارهای سهام چین، با افت روبه‌رو شدند.

پس از خیز جالب توجه اونس در روز پنج‌شنبه که ناشی از تحولات یونان و هضم داده‌های فدرال رزرو آمریکا بود، طلا صبح جمعه را با آرامش گذراند. روند بهای اونس روز گذشته تا زمان تنظیم این گزارش، نوسان‌های بسیار کمی داشت. اونس روز جمعه گهگاه به کانال 1100 دلار بازمی‌گشت، اما از مرز روانی 1200 دلار فاصله زیادی نمی‌گرفت. روز جمعه شاخص دلار با افزایش و بهای نفت خام با افت قیمت روبه‌رو شد. به این ترتیب دو عامل خارجی مهم، هر دو به ضرر طلا عمل کردند، اما عوامل بنیادین مانع از افت طلا شدند.

برچسب ها :