ثروتمندان چگونه صرفهجویی میکنند؟
حتی ثروتمندترین افراد جهان هم با صرفهجویی بیگانه نیستند و داشتن پول زیاد، باعث نمیشود تا بیمحابا ولخرجی کنند؛ بلکه درعوض پول خود را برای هزینههای ضروری خرج میکنند و حتی پس از ثروتمند شدن نیز دست از عادت صرفهجویی خود نمیکشند.
گرچه برخی از ما گاهی اوقات مفاهیم مادی را رد میکنیم، اما برای بسیاری از ما جمعآوری پول و ثروت لذتبخش است. داشتن پول بیشتر بهمعنای رفع تمام مشکلات نیست اما در شرایط بسیار نزدیک بههم درحالیکه تنها تفاوت موجود ثروت است، بیشتر ما گزینه ثروت بیشتر را انتخاب میکنیم.
شکی وجود ندارد که داشتن پول بیشتر منجر به آزادی عمل بیشتر میشود. اگر بهاندازه کافی پولدار باشید، طبیعتا میتوانید به رستورانهای لوکس بروید و هر روز غذاهای گرانقیمت و درجه یک میل کنید و بهترین و باارزشترین کالاهای موجود در بازار را خریداری کنید. اما شاید برایتان عجیب باشد که بشنوید بسیاری از ثروتمندان جهان بهطور کاملا آگاهانهای از اینگونه شیوههای زندگی اسرافکارانه دوری میکنند. آنها درعوض از ثروتشان برای دستیابی به هرآنچه که خواسته قلبیشان است استفاده میکنند؛ آنها یک شیوه زندگی معقول را دنبال میکنند و بیشتر قناعت میکنند.
لابد میپرسید چرا؟ خب هرکس انگیزه های خاص خود را دارد اما اگر بخواهیم کلی صحبت کنیم، این مساله یکی از محصولات عادت است. بسیاری از ثروتمندان با صرفهجویی به اینجا رسیدهاند، بسیار بادقت پسانداز کرده و با قناعت زندگی کردهاند. این تمام عادتها و رفتارهایی است که آنها دنبال میکنند.
بهگزارش پایگاه اینترنتی ایدههای خلاقانه Inc، در این گزارش به پنج عادت صرفهجویانه افراد ثروتمند اشاره میکنیم:
خرید خانه ساده و معمولی
خرید خانه اغلب بخش قابل توجهی از هزینه خانوار را بهخود اختصاص میدهد. فرقی نمیکند که اجارهنشین باشید یا پول قسط وام مسکن را بدهید، بهرحال بخش قابل توجهی از بودجه ماهانه شما صرف محلی میشود که در آنجا زندگی میکنید. از آنجاکه خرید خانه یک سرمایه گذاری قابل توجه محسوب میشود، بسیاری از تازه خریداران ملک، یک خانه عالی را برمیگزینند که البته استراتژی بدی نیست اما تنها وجه منفی قضیه این است که باعث میشود آنها اغلب خانهای بسیار لوکستر و بزرگتر از نیازشان را بخرند که با اینکار بودجه ماهانه بیشتر از آنچه که برای خانه درنظر گرفتهبودند را هزینه میکنند.
برای اینگونه افراد «وارن بافت»، میلیاردر معروف جهان یک مثال قابل ذکر است؛ وی همچنان در خانهای زندگی میکند که در سال 1958 به قیمت تنها 31 هزار و 500 دلار خریداری کردهاست. وی بهرغم داشتن ثروت میلیاردی هرگز اقدام به نقل مکان به خانهای بزرگتر و بهتر نکردهاست.
حمل پول نقد فقط برای وقت نیاز
اگر شما هم ثروت میلیاردی داشتید، قطعا معمولیترین خرید شما از فروشگاه شامل پر کردن چندین سبد میشد و هرآنچه ازنظرتان خوشمزه میرسد را داخل سبد خرید میانداختید. اما «تی. بون پیکنز» که ثروتی معادل یک میلیارد و 400 میلیون دلار دارد، چنین کاری نمیکند؛ بلکه فهرستی جزئی از نیازهای خود را به فروشگاه میآورد و بههمان میزان نیز با خود پول نقد میآورد و درواقع بسیاری از خریدهای او کاملا برنامهریزی شده است.
یکی از مهمترین عادتهای پیکنز این است که به خودش اجازه انجام خریدهای برنامهریزی نشده را نمیدهد. اگر پول کافی با خود همراه نداشته باشد تا هرچه که میخواهد را بخرد، به آنها دست نمیزند. شما هم میتوانید از همین الگو در زندگیتان استفاده کنید و بودجه خود را خیلی بادقت و تنها برای چیزهایی که واقعا نیاز دارید تخصیص دهید و هزینه های خود را محدود کنید.
انتظار برای تخفیفها
ثروتمندان نه تمایل دارند برای خرید یک کالا قیمت کامل آن را بپردازند و نه حاضرند بیش از بقیه برای یک کالا پول بدهند بلکه آنها بیشتر تلاش میکنند تا تخفیفها و کوپنهای خرید را بیابند و از پولشان بهترین استفاده را بکنند. این یکی از بهترین راهها برای افزایش ارزش پول است فارغ از اینکه سطح درآمد و ثروت شما چقدر است. هیلاری سوانک، کریستن بل، لیدی گاگا و کری آندروود از جمله خوانندگان و هنرپیشهها بسیار پردرآمدی هستند که استفاده از کوپنهای تخفیف بخشی از زندگی روزمره آنهاست.
نخست، هزینه برای خودتان
افراد پولدار قبل از اینکه پول خود را صرف خرید کالا یا کسب تجربیاتی نظیر تفریح و سفر کنند، اول برای خودشان هزینه میکنند. آنها نخست سرمایه گذاری خود را اولویت بندی میکنند و تا زمانیکه اهداف پولیشان محقق نشده، برای مسایل غیرضروری هزینهای نمیپردازند. سرمایهگذاری کاری بسیار هوشمندانه است و مانند این است که برای آینده خود هزینه میکنید. در بسیاری از موارد شاهد بازگشت بسیار خوب سرمایهتان خواهید بود. اینکار به شما این امکان را میدهد تا بتوانید بهجای 100 دلار الان، در 10 سال آینده 1000 دلار خرج کنید.
استفاده دوباره از داشتههایتان
بهجای خریدن اجناس جدید و لباسهای مد روز، تمرکز خود را روی استفاده بهینه از داشتههایتان بگذارید. البته از تخصیص هزینه کافی برای شیک پوشی غافل نشوید اما از هزینه زیاد و پر کردن کمد لباسها از چیزهایی که تا پیش از مرگتان ممکن است حتی دو بار آنها را نپوشید، خودداری کنید. برخی از مشهورترین مدیران ثروتمند جهان تنها چند دست لباس میخرند. لابد اگر «مارک زاکربرگ»، مالک میلیاردر فیسبوک را دیده باشید، متوجه می شوید که وی اغلب یک لباس به تن دارد. او هرروز که به دفتر کارش میرود همان تیشرت خاکستری را به تن میکند که در بسیاری از عکسهایش مشاهده کردهاید. پس شما هم مانند این افراد از استفاده لوازم و لباسهای قدیمی خود تا زمانیکه قابل استفاده هستند، ابایی نداشته باشید.
برای ثروتمند شدن هیچ رمز و راز و هیچ میانبری وجود ندارد مگر آنکه به احتمال یک در چند میلیون در لاتاری یا قرعه کشی بانک برنده شوید یا اینکه در خانه ثروتمندی متولد شده باشید. اما بسیاری از افرادی با زحمت خودشان میلیاردر و تریلیاردر شدهاند، با برنامهریزی دقیق و صرفهجویی به اینجا رسیدهاند و حتی بعد از رسیدن به این ثروت هم این عادات خود را ترک نکردهاند.