خداحافظی دلار با بریکس جدی تر شد

5 کشور عضو بریکس توافقاتی را در مورد ورود به بحث استفاده از ارزهای ملی خود به جای دلار در مبادلات دو جانبه صورت دادند. تأسیس بانک بریکس به عنوان یکی از زیر ساخت های لازم برای حذف دلار نیز کلید خورد.

خبر را برای من بخوان

کشورهای عضو بریکس روز به روز در حال نزدیکتر شدن به تحقق یکی از مهمترین اهداف خود یعنی حذف دلار از مبادلات تجاری دو یا چند جانبه این کشورها هستند.

ارزش مبادلات تجاری کشورهای این گروه معادل سالانه 6.14 هزار میلیارد دلار ارزیای شده است که حدود یک پنجم کل مبادلات جهانی را شامل می شود.

هند، چین، برزیل، روسیه و آفریقای جنوبی مدت هاست که در تلاش هستند تا با ایجاد زیر ساخت های لازم، شرایط را برای حذف حداکثری دلار از مبادلات خود فراهم کنند.

یکی از مهمترین دلایل تأسیس بانک بریکس نیز همین هدف بود چرا که این بانک می تواند پشتوانه خوبی برای ارزهای ملی این کشور ایجاد کرده و از این کشورها در برابر بسیاری از بحران های اقتصادی و نوسانات ارزهای بین المللی حمایت کند.

این کشورها همچنین قصد دارند یک صندوق ذخیره ارزی به ارزش 100 میلیارد دلار را نیز در کنار این بانک تأسیس کند.

مهمترین عملکرد این بانک ها پشتیبانی از مبادلات بر اساس ارزهای ملی این کشور خواهد بود.

ورود بانک بریکس به عرصه بین المللی اولا نیاز این کشورها به تأمین برخی منابع مالی مورد نیاز را تأمین می کند و ثانیا می تواند به عنوان یک پشتیبان برای ارزهای این کشور حتی در عرصه های خارج از این گروه نیز فعالیت کند.

گروه بریکس با حذف دلار چند هدف را پیگیری می کند.

اول اینکه مبادلات خود را از سایه دلار خارج می کنند که همین امر می تواند به این قدرت های اقتصادی در راستای ایجاد یک قطب جدید کمک کند و از سوی دیگر ارزهای ملی خود را تقویت کنند.

با افزایش استفاده از ارزهای این کشور حداقل در بین خود آنها، حجم استفاده از آن ها در مبادلات جهانی افزایش یافته و در کنار آن اعتبار این ارزها در بازارهای مالی بین المللی نیز افزایش می یابد.

از سوی دیگر استفاده از ارزهای این کشورها در مبادلات تجاری خارجی از یک طرف نفوذ این کشورها را در اقتصاد جهانی افزایش داده و از سوی دیگر ارزش گذاری این ارزها را بر اساس شاخص های بین المللی واقعی تر می کند.

ادامه حضور دلار در مبادلات این کشورها، نه تنها بریکس را در برابر نوسانات اقتصادی آمریکا آسیب پذیر می کند بلکه این احتمال وجود دارد تا آمریکا و سازمان های بین المللی تحت نفوذ آن نظیر صندوق بین المللی و بانک جهانی، با ایجاد هر گونه محدودیت در دسترسی به دلار از این ارز به عنوان سلاحی برای تضعیف روند قدرت گرفتن این کشور ها در عرصه اقتصاد بین الملل استفاده کند.

انتهای پیام

برچسب ها :