به گزارش سایت طلا به نقل از رویترز، موسسه جی اف ام اس اعلام کرده است که علت اصلی افت شدید تقاضای طلا در سه ماه دوم امسال کاهش واردات طلا از سوی چین و هند بوده است.
بر اساس این گزارش تقاضای سرمایه گذاری طلا در بازار چین در سه ماه دوم امسال بیش از 25 درصد و تقاضای جواهرات نیز در این مدت بیش از 23 درصد کاهش داشته است.
افت شدید شاخص سهام چین طی هفته های اخیر نیز نتوانسته است موجب افزایش تقاضای طلا شود. پس از افزایش متوالی قیمت طلا در 12 سال پیاپی، قیمت این فلز زرد در سه سال اخیر با کاهش شدیدی روبرو شده است.
قیمت طلا نسبت به رکورد 1900 دلاری سال 2011 میلادی بیش از 40 درصد کاهش داشته و هفته گذشته تا 1077 دلار در هر اونس نیز کاهش یافت که پایین ترین رقم در 5 سال و نیم گذشته بوده است.
به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی موسسه جی اف ام اس، سرمایه گذاران چینی در شرایط کنونی تمایل چندانی برای خرید ندارند. افزایش شاخص سهام آمریکا و تقویت ارزش دلار نیز عامل مهمی در افت شدید تقاضای طلا بوده است.
این موسسه تحقیقاتی نسبت به افزایش تقاضا و قیمت طلا در سه ماه پایانی امسال نیز دیدگاه محتاطانه ای داشته است. به نظر می رسد در صورتی که تقاضای طلا در بازار چین با افزایش نسبی روبرو شود، این احتمال وجود خواهد داشت که قیمت این فلز زرد نیز تا پایان امسال با افزایش مواجه شود.
گزارش سایت طلا می افزاید، چین و هند بزرگترین مصرف کنندگان طلای جهان به شمار می روند. در حالی که تقاضای طلا در این دو کشور پس از سقوط قیمتها در سه ماه دوم 2013 میلادی با افزایش چشمگیری روبرو شد ولی این بار این مساله اتفاق نیفتاده است.
تقاضای جهانی شمش و سکه طلا در سه ماه دوم امسال نسبت به سال قبل 12 درصد کاهش داشته و نسبت به اوج آن در دو سال گذشته نیز بیش از 63 درصد افت نشان می دهد.
کل تقاضای طلا در سه ماه دوم امسال به 858 تن رسیده که نسبت به سال قبل 14.2 درصد کاهش داشته است. بانک های مرکزی جهان همچنان به خرید طلا ادامه می دهند ولی در این مدت با افت 62 درصدی خرید طلا روبرو بوده اند.
انتهای پیام /