دلار دومین هفته افزایشی را پشت‌سر گذاشت؛

چرخش سکه در پرده آخر

روز پنج‌شنبه کاهش بهای طلای جهانی همراه با افت قیمت دلار، بازار سکه داخلی را به شدت تحت‌تاثیر قرار داد تا بیشترین افت سکه در خردادماه رقم بخورد. در آخرین روز کاری هفته گذشته، سکه تمام بهار آزادی با 10 هزار تومان کاهش به 871 هزار تومان رسید تا این کالای گرانبها ظرف دو هفته 6/ 1 درصد از ارزش خود را از دست داده باشد.

خبر را برای من بخوان



در هشتمین روز مردادماه، بهای دلار با 5 تومان کاهش به 3305 تومان رسید، اما این افت منجر به کاهش هفتگی دلار نشد و این ارز با 1/ 1 درصد رشد، دومین رشد متوالی هفتگی خود را پشت‌سر گذاشت.

ریزش 10 هزار تومانی سکه در روز پنج‌شنبه در حالی اتفاق افتاد که روند قیمتی آن در طول هفته عمدتا افزایشی بود. سکه که شنبه گذشته بدون تغییر نسبت به پنج‌شنبه اول مرداد، روی قیمت 872 هزار تومان ایستاده بود، از روز یکشنبه در مسیر افزایشی قرار گرفت و تا روز چهارشنبه به این رشد ادامه داد. در این بازه زمانی(یکشنبه تا چهارشنبه)، سکه 9 هزار تومان رشد کرد و از قیمت 872 هزار تومان به قیمت 881 هزار تومان رسید.

با این حال، روز پنج‌شنبه ‌سرنوشت دیگری در انتظار سکه بود. افزایش 9/ 0 درصدی که این کالا تا روز چهارشنبه تجربه کرده بود، به یکباره از صبح روز پنج‌شنبه، با ادامه نزول طلای جهانی از میان رفت.

در هشتمین روز مردادماه، اونس تا نزدیکی ساعت 3 بعدازظهر به زیر 1090 دلار رفت و به نزدیکی محدوده 1085 دلاری رسید. افت حدود یک درصدی اونس، سکه تمام بهار آزادی را با 1/ 1 درصد افت مواجه کرد تا چنان که اشاره شد این کالای گرانبها با 10 هزار تومان افت به قیمت 871 هزار تومان برسد. این ریزش 1/ 1 درصدی یک روزه، موجب منفی شدن تغییرات هفتگی سکه به‌رغم وجود مقاطع افزایشی شد.

دلار که شنبه هفته گذشته با کاهش 10 تومانی به قیمت 3257 تومان رسیده بود، روز یکشنبه 43 تومان رشد را تجربه کرد و به قیمت 3300 تومان رسید تا پس از گذشت حدود 21 روز نوسان در کانال 3200 تومان به کانال 3300 تومان بازگردد. پس از این نوسان نسبتا زیاد، فضای بازار ارز به میزان زیادی آرام شد و تغییرات قیمتی دلار محدودتر شد.

از روز یکشنبه تا روز پنج‌شنبه، شاخص بازار ارز در بازه محدود 3295 تومان تا 3310 تومان نوسان کرد. دلار که تا روز چهارشنبه تا قیمت 3310 تومان بالا رفته بود، در روز پنج‌شنبه 5 تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت 3305 تومان رسید.

در حالی که نوسانات جزئی معمولا به نوسانات طبیعی بازار نسبت داده می‌شود، برخی معامله‌گران عامل افت روز پنج‌شنبه را کاهش حجم معاملات آتی عنوان کردند. با وجود این افت، دلار در هفته گذشته به روند افزایشی که از آخرین هفته تیرماه آغاز کرده بود، ادامه داد و در هفته اول مردادماه با 1/ 1 درصد رشد مواجه شد.

برخی معامله‌گران انتظار دارند افت روز پنج‌شنبه به روز شنبه (امروز) نیز سرایت کند، این در حالی است که گروه دیگری به افزایش قیمت امید دارند. به‌نظر می‌رسد با توجه به حضور فعال بازارساز در هفته گذشته، معامله‌گران در هفته جاری با احتیاط بیشتری معاملات خود را انجام دهند، هر چند که به گفته برخی از فعالان، معامله‌گران با توجه به چشم‌انداز کاهش دلار در دراز مدت، تلاش دارند در کوتاه‌مدت با نوسان‌گیری کسب سود کنند.

برچسب ها :