دو دیدگاه مخالف و موافق با راه‌اندازی بورس مسکن

در حالی که یکی از نمایندگان مجلس موافق راه‌اندازی بورس مسکن در برنامه پایش یکشنبه شب بود، رییس اتجادیه مشاوران املاک به شدن با این موضوع مخالفت کرد.

خبر را برای من بخوان

در این برنامه محمدرضا پورابراهیمی، عضو ناظر مجلس در شورای بورس با بیان این‌که راه اندازی بورس مسکن می‌تواند به شفافیت اطلاعات اقتصادی کشور کمک کند اظهار کرد: بعد از تصویب قوانین در سال 1384 و قوانین بعدی راه‌اندازی بورس مسکن در دستور کار شورای عالی بورس و سازمان بورس قرار گرفت.

وی افزود: شفاف شدن معاملات دولتی از عمده مباحثی است که در فعالیت‌های بازار سرمایه پیگیری می‌کردیم و به این نتیجه رسیدیم که با استناد به قوانین و احکام برنامه پنجم، به وزارت راه و شهرسازی تکلیف شده که عرضه زمین‌ها و مسکن شهری از طریق بورس انجام شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: فاز اول راه اندازی بورس مسکن برای عرضه عمده بخش‌های دولتی و غیر دولتی مانند شهرداری‌ها و بانک‌ها است و در فاز دوم بورس مسکن، مردم نیز می‌توانند از طریق بورس مسکن، مسکن خود را تأمین و اقدام به خرید و فروش مسکن کنند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا این کار در کشورهای دیگر انجام شده است؟ گفت: در اینکه تابلویی در بورس تحت عنوان بورس مسکن وجود داشته باشد، خیر چنین چیزی نیست ولی در حوزه فعالیت‌های این بخش اقداماتی صورت گرفته است.

پور ابراهیمی افزود: راه اندازی بورس مسکن چند فایده دارد؛ اول اینکه بازار غیر شفاف مسکن تبدیل به بازار شفاف می‌شود و رانت اطلاعاتی از بین می‌رود. عرضه و تقاضای مسکن با راه اندازی بورس مسکن مدیریت می‌شود و می‌توان به نظارت دقیق‌تر دستگاه های نظارتی کمک کرد.

وی تصریح کرد: کاهش بروکراسی اداری، کاهش قیمت مسکن و تضمین ارائه تعهدات دو طرفه از مزایای راه اندازی بورس مسکن است .

در ادامه برنامه حسام عقبایی، رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک استان تهران در مخالفت با این موضوع گفت: طراحان ایده بورس مسکن هیچ‌گونه مطالعاتی برای راه اندازی این بورس نکرده‌اند. معمولاً در دنیا کالاهای همگن مانند نفت و طلا را در بورس عرضه می‌کنند. مسکن یک کالای همگن نیست و ممکن است در یک ساختمان واحد غربی با واحد شرقی بسیار متفاوت باشد .

وی افزود : کسانی که طرح بورس مسکن را طراحی کرده‌اند بایستی ببینند این طرح چه کمکی به تأمین مسکن قشر فقیر جامعه می‌کند. طراحان این طرح عنوان می‌کنند در فاز اول املاک دستگاه‌هایی مانند ستاد ده فرمان امام (ره) و بنیاد مستضعفان را بفروشیم. کجای دنیا چنین بازار بورسی را راه اندازی می‌کنند که بورس کارگزار فروش ملک شود و کارمزد دریافت کند؟! راه اندازی بورس مسکن به بنگاه داری بورس کمک می‌کند و تجربه بنگاه داری بانک‌ها اینجا نیز اتفاق می‌افتد.

رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک استان تهران گفت: مصوبات هیئاندازت مدیره بورس نمی‌تواند قوانین بالادستی را نقض کند. مسکن کالایی نیست که قیمت گذاری آن در اختیار بورس و یا دولت باشد. اتحادیه صنف مشاوران املاک به شدت مخالف راه ی بورس مسکن است .

انتهای پیام