ضرر 100 میلیارد دلاری آمریکاییها از صعود دلار
بر اساس تحلیل فایننشیال تایمز، افزایش چشمگیر دلار آمریکا ممکن است بیش از 100 میلیارد دلار از درآمدها بعضی از بزرگترین شرکتهای چندملیتی آمریکا در سال جاری میلادی کم کند.
براساس این گزارش، چنین رقمی بالاتر از مجموع فروش نایک، مک دونالدز و گولدمن ساش خواهد بود.
در نیمه اول سال جاری میلادی، 10 شرکت از میان بزرگترین شرکتهای آمریکایی چندملیتی شامل اپل، جنرال موتورز، آی بی ام، جانسون اند جانسون، آمازون و جنرال الکتریک با بالا رفتن انتظارات برای تغییر سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا که باعث صعود ارزش دلار خواهد شد، میزان فروش مورد پیش بینی را مجموعا 31 میلیارد دلار کاهش دادند.
به گفته دیوید لوبوویتز، استراتژیست بازار جی پی مورگان، شرکتهای بزرگ چندملیتی از قوی شدن ارز آمریکا آسیب میبینند بویژه که در حال حاضر ارزهای بزرگی مانند یورو و ین به دلیل سیاستهای پولی بانکهای مرکزی در اروپا و ژاپن تحت فشار نزولی قرار گرفته اند و کاهش ارزش ارزها در بازارهای نوظهور اتفاق افتاده است.
بر پایه اطلاعات اس اند پی داوجونز، شرکتهای حاضر در شاخص "اس اند پی 500" حدود 48 درصد از درآمدشان در سال 2014 را در خارج از آمریکا بدست آوردند.
ضعیف شدن دلار آمریکا در سالهای گذشته شرکتهای آمریکایی چندملیتی را که درآمدهای خارجی خود را به دلار تبدیل میکردند، تقویت کرده بود اما دورنمای تحکیم سیاست پولی و افزایش نرخهای بهره در آمریکا، باعث شده دلار که معاملات کالاها به این ارز انجام میگیرد، 19 درصد نسبت به سال گذشته صعود کند که شامل افزایش 22 درصدی در برابر یورو بوده است. این امر رشد شرکتهای آمریکایی بویژه گروههای اینترنتی و فناوری که بیشتر درآمدشان را خارج از آمریکا بدست میآورند، سرکوب کرده است.
در حالیکه شرکتهای آمریکایی اغلب درآمدهای خارجی خود را برای اجتناب از مالیاتهای آمریکا در خارج نگه میدارند اما قوی شدن ارزش دلار ممکن است سود شرکتهایی که به ارزهای مختلف دیگر کالا تولید و میفروشند را کمتر کند. مدیران شرکتها اغلب ترجیح میدهند در کشورهایی که ارزش ارز آنها ضعیف شده یا درآمدشان از فروش کالا نسبت به سال گذشته کمتر شده است، قیمتها را افزایش دهند تا توان رقابتشان را در برابر گروههای خارجی حفظ کنند.
طبق تحلیل فایننشیال تایمز، شرکتهای آمریکایی طی سه ماهه دوم 28.9 میلیارد دلار ضرر در فروش داشتند که برابر با 3.3 درصد از 863 میلیارد دلار درآمد گزارش شده آنها بود. در حالیکه در سه ماهه اول این رقم 23 میلیارد دلار یا 2.7 درصد از درآمد سه ماهه اول آنها بود.
این گزارش تحلیلی بیش از 100 شرکت آمریکایی حاضر در شاخص "اس اند پی 500" را تحت پوشش قرار داده که درآمدهای سه ماهه اول و دوم خود را گزارش کرده اند و به دلیل عدم اعلام تاثیر نرخ مبادلات ارزی از سوی دهها شرکت محدود مانده است.
البته خود این رقم تا حدی غیرشفاف است زیرا شرکتها برای ارزیابی تاثیر قوی شدن دلار باید تغییرات ساختاری در فعالیتها، حجم رشد و خرید یا واگذاری داراییهایشان را در نظر بگیرند.
انتهای پیام