صریح و بی پرده با کشتی آرای (قسمت پایانی)

رئیس اتحادیه کشوری طلاوجواهر، در گفتگوی اختصاصی با سایت طلا از مسائل مهم و جانبی، چون مالیات بر ارزش افزوده ، اشتباه بودن بستن بازار، لزوم وحدت در صنف، آینده صنف طلا و جواهر، نگاه مسئولین به صنف طلاوجواهر، تحلیل و پیش بینی روند بازار طلا، و ارتباط با رسانه ها سخن به میان آورد.

خبر را برای من بخوان
*سایت طلا: جناب آقای کشتی آرای، بالاخره طلافروشان باید 4درصد مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کنند یا خیر؟

- کشتی آرای : طلافروشان نباید این مالیات را بدهند، این مردم هستند که باید 4درصد مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کنند، طلافروشان باید قانون را اجرا کنند.
اما ، بله این قانون باید اجرا شود و طلافروشان باید اعمال کنند و این قانون در حال اجراشدن می باشد و شاید 50 درصد این قانون هم اکنون اجرا می شود ولی اجرای کامل و محکم آن از 5سال دوم اجرا خواهد شد و در حال حاضر تعامل وزارت دارایی بیشتر است و ممکن است برخی از سختگیری ها انجام نگیرد ولی این کار حتما عملی خواهد شد.

*سایت طلا: آیا برای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده بستر سازی لازم اجرا شد یا خیر؟

- کشتی آرای: نه، تبلیغات وزارت دارایی در این امر کم بود و مردم آشنا نیستند و وسایل اجرایی آن مهیا نبود، مسلما باید بستر لازم توسط وزارت دارایی انجام می شد و یکباره اعلام چنین قانونی در صنفی که به صورت سنتی و نیمه سنتی اداره می شود شاید خیلی قابل هضم برای همکاران ما نبود و اگر آموزشی قبل از اعلام آن انجام می شد بهتر بود.

*سایت طلا: بحثی که در رابطه با اعتراض طلافروشان در مهرماه سال گذشته مطرح است این است که چرا این اعتراضات دو هفته به طول انجامید ، و آیا نتیجه خاصی در پی داشت؟

- کشتی آرای: اولا بستن بازار اشتباه بزرگی بود، بستن و تعطیل کردن طلافروشی ها اشتباه بزرگی بود که ضربه بدی به صنف وارد کرد و از نظر دستگاه های دولتی و مسئولین این عمل، کار پسندیده ای نبود و بستن بازار باعث ضرر و زیان صنف شد.
مسلما قانون و مصوبات نظام نمی تواند در مقابل بستن طلافروشان و یا بستن یک صنف در سطح کشور ضعف نشان دهد و یا عقب نشینی کند، چرا که هر مخالفتی باید با گفتگو و صحبت حل کرد و ما در آن زمان با برگزاری جلسات مختلف در حال گفتگو بودیم که بستن بازار، سبب شد تا جلسات و مذاکرات ما هم بدون نتیجه باقی بماند.


*سایت طلا: خیلی ها معتقدند که در صنف طلاوجواهر یکپارچگی نیست و این صنف دچار چند دستگی است، نظر شما در این زمینه چیست؟

- کشتی آرای: خوب معمولا در همه جوامع چند دستگی وجود دارد، بستگی دارد که چند دستگی را چگونه تعریف کنیم، اگر ایده های مختلف و طرح های گوناگون مطرح باشد خیلی خوب است چراکه در جامعه مترقی و متمدن و دارای دموکراسی هر کسی می تواند از ایده های خودش طرفداری کند ولی در مورد این که اتحاد در این صنف وجود ندارد، جا دارد که همه صنف با هم متحد باشد، از نظر فکری و عملی تا بهتر بتوانند کار را پیش ببرند.
اگر اتحاد بین همکاران نباشد و یا به نوعی سستی در تفکرات آنان باشد این سستی در تفکرات باعث خواهد شد تا ما از جانب کسان دیگر ضربه بخوریم و در سایه اتحاد و دوستی در صنف کارها بهتر پیش می رود و اتحادیه سود دهی بیشتری خواهد داشت.


*سایت طلا: با این تفاصیل شما آینده صنف طلاوجواهر را چگونه می بینید، خیلی ها دنبال سیاه نمایی برای آینده این صنف هستند شما در این باره چه نظری دارید؟

- کشتی آرای: طبیعتا، موضوع مالیات بر ارزش افزوده در ایران یک موضوع جدیدی است و نمونه آن در کشورهای دیگر هست، ممکن است قانون مالیات بر ارزش افزوده مصرف طلاوجواهر را در کشور کاهش دهد، سال 89، سه درصد بوده و سالی یک درصد اضافه خواهد شد، و در پایان پنج ساله به 8درصد افزایش می یابد، 8درصد به آن هزینه های قیمت تمام شده یک مصنوع اضافه شدن، طبیعتا انگیزه را برای خرید طلا کاهش می دهد، و کسانی در صنف می مانند که می توانند با این قانون خود را هماهنگ کنند، این برنامه قانونی است که باید اجرا شود، و هرکسی خود مختار است که راه خودش را انتخاب کند.

*سایت طلا: نگاه مسئولین به صنعت و صنف طلاوجواهر چگونه است؟ آیا در سال های اخیر تغییری در این نگاه دیده شده است؟

- کشتی آرای: نگاه مسئولین به این صنف مابین خوف و رجاست، عده ای در تشکیلات دولتی اعتقادشان براین است که صنعت طلاوجواهر صنعتی سودآور است و برخی نگاه تزئینی و لوکس دارند و جایگاهی برای آن متصور نیستند، ولی چیزی را که ما برآورد کرده ایم این است که نگاه دولتی ها به صنف عوض شده است و اعتقادشان بر این است که این صنعت می تواند برای کشور ثروت به همراه بیاورد، می تواند ارز آور باشد و اشتغال زا، و می تواند سود ده باشد، در جهت صادرات، و مطرح شدن در بازارهای بین المللی و فکرمی کنم که در آینده بیشتر بتوان روی این موضوع کار کرد. باید منتظر آینده بود . من خودم امیدوارم .

*سایت طلا: شما در بین اصحاب رسانه شخصی هستید که تحلیل و پیش بینی های زیادی انجام میدهد و غالبا این تحلیل ها به وقوع می پیوندد، شما این تحلیل ها را از کجا می گیرید؟!

- کشتی آرای: کسب علم و آگاهی و به روز بودن لازمه هر مسئولیتی است و من در حوزه ای که هستم باید اطلاعاتم به روز باشد، من که صبح از خواب بیدار می شوم باید اطلاعات تمام روزنامه ها و نشریات و سایت های مختلف و تجزیه و تحلیل ها را در ذهنم داشته باشم، وقتی که از خبرگزاری های مختلف به من زنگ می زنند و یا ارتباط مستقیم برقرار می کنند، اگر اطلاعات نداشته باشم و یک حرف بی ربطی بزنم باعث بدنامی صنف می شود و اطلاعات درست و دقیقی که من به رسانه ها می دهم وزن صنف مارا بالا می برد و باعث آبروی صنف می شود.
من خداراشکر هیچگاه دچار غرور نشده ام ولی سعی کرده ام اطلاعاتی که می دهم اطلاعات درست و دقیقی باشد تا منافع آن نصیب خود صنف شود.


*سایت طلا: حالا بفرمایید آینده بهای طلا در کوتاه مدت و بلند مدت چگونه است و بازار طلا را چگونه پیش بینی می کنید؟

- کشتی آرای: شما اگر به منحنی قیمتی در سال قبل و یا چند سال گذشته توجه کنید از اواخر خرداد ماه تا اواسط مراد ماه این منحنی نوسان زیادی ندارد و می توان گفت که اونس تقریبا بر روی یک خط نسبتا مستقیم سیر می کند.
و الان هم بروی همان دوره است ولی از اواسط مردادماه به بعد این نوسان شدیدتر خواهد شد ، روند آن شدت میگیرد و روند آن هم روند افزایشی خواهد بود، اگر بخواهیم بدانیم که شیب آن چگونه خواهد بود باید به اوضاع اقتصادی و سیاسی دنیا توجه کرد، مثلا امسال از اول سال مسائل شمال آفریقا را داشتیم و الان نوسان عادی شده، ولی پیش بینی ها حکایت از آن دارد که کاهشی نخواهد بود و بهای طلا در دراز مدت صعودی خواهد بود.


*سایت طلا: جایگاه رسانه ها در صنف ما کجاست؟ و صنف ما چقدر به رسانه ها اهمیت می دهند؟

- کشتی آرای : همکاران ما به نوعی در همکاری و تعامل با رسانه ها علاقه وانگیزه ندارند، ولی رسانه ها الان انگیزه پیدا کرده اند که از ما اطلاعات بگیرند.
ما هم به رسانه ها اطلاعاتی را می دهیم که همکاران ما دوست دارند، ما یک خط قرمزی را برای دادن اطلاعات به رسانه ها رعایت می کنیم در هرصورت بنده باید حافظ منافع همکارانم باشم. خیلی مسائل هست که می توان در رسانه ها گفت ولی گفتن آن لزومی ندارد.


*سایت طلا: این ترس و عدم همکاری با رسانه ها از کجا نشات می گیرد؟ چرا اهالی این صنف با رسانه ها میانه خوبی ندارند؟

- کشتی آرای: شاید هنوز نمی دانند که رسانه چقدر اهمیت دارد، اگر به اهمیت آن پی ببرند طرز تفکر آنان عوض خواهد شد. البته باید یک نسل بگذرد تا تفکرات قبلی عوض شود.

*سایت طلا: آیا رسانه ها می توانند پل ارتباطی بین این صنف و مسئولین باشند و منعکس کننده عملکرد آنان باشند؟

- کشتی آرای: آنان(همکاران) معتقدند که رسانه ها نمی توانند این کار را انجام دهند، همکاران می گویند که باید نمایندگان ما این ارتباط را داشته باشند. به نوعی هم این ترس هنوز وجود دارد و این ترس ناشی از تفکرات آنان است ولی رسانه ها هم دنبال تیتر سازی هستند، رسانه ها منافع ما را نمی توانند تشخیص دهند، بعضی اوقات خیلی از چیزهایی که تیتر می شود به ضرر صنف ماست.

*سایت طلا: شما در بین اصحاب رسانه شخصی هستید که ارتباط خوبی با رسانه ها و خبرگزاری ها دارید، به طبع مصاحبه های زیادی انجام می دهید، این ارتباط مستمر با رسانه ها مزاحمتی برای شما ایجاد نمی کند؟

- کشتی آرای : اگر می خواستم فکر مزاحمت را بکنم باید اصلا مسئولیت قبول نمی کردم. باید کسی در صنف جوابگو باشد و وظیفه من به عنوان رئیس اتحادیه کشوری جوابگویی است. تا کنون فکرنمی کنم که هیچ خبرنگاری را در رسانه ها و روزنامه ها و نشریات پیدا کنید که من جواب آن را نداده باشم. من فقط به یک سوال جواب نمی دهم آن هم سئوال سیاسی است ، چون من اصلا سیاسی نیستم.

*سایت طلا: این مسئولیت و سمت شما آسیبی به فعالیت کاری کسب و کار شما نمی زند؟

- کشتی آرای: اگر صاحب این تفکر و مدیریت نبودم چرا ضربه می زد، ولی چون مدیریت می کنم و پسرانم یارم هستند تاکنون ضربه نخورده است، ولی اگر مدیریت نمی کردم شاید کارم آسیب می دید.
با مدیریت می توان هم به امور مسئولیتی رسید و هم به کارصنفی، و بالاخره باید کمبود وقت را در کارم جبران کنم اگر جبران نکنم عقب می افتم، من از طریق کسب وکار به این جایگاه رسیدم، اگر قرار باشد مسئولیت به کارم ضربه بزند موفق نخواهم بود.


*سایت طلا: شما در صنف در چه زمینه ای فعالیت می کنید ؟

- کشتی آرای: بیشتر کار من جواهر است، تفکر جامعه این است که در زمینه طلا و سکه فعالیت دارم، در حالی که من جواهر فروش هستم، آن هم نه در حد تجاری من در حد خرده فروشی هستم و من در سابقه کاری ام تمام رسته های کاری صنف را گذرانده ام.

*سایت طلا: خود شما هم طلاوجواهر می خرید ؟

- کشتی آرای : بله .

*سایت طلا: از مغازه خودتان انتخاب می کنید یا از همکاران و مغازه های دیگر؟

- کشتی آرای: نه از مغازه خودم، همه می خواهند مدل ها و کارهای من را داشته باشند ، آنوقت من از جای دیگر کار بردارم؟!!

*سایت طلا: آقای محمد کشتی آرای آخرین دفعه ای که برای همسرشان طلاوجواهر خریدند کی بود ؟

- کشتی آرای: حدود چهارماه پیش، عید نوروز بود.
نباید کوزه گر از کوزه شکسته آب بخورد و معمولا بهترین کارهای من برای همسرم است.

*سایت طلا: مسئولیت های کاری و فعالیت های بازار آسیبی به روابط خانوادگی شما نزده است ؟

- کشتی آرای: تا حالا سعی کرده ام که نزند، باید با مدیریت وقت و زمان به همه امور رسید. کسی که در خانواده خود نتواند مدیریت کند و به امور خانوادگی خود برسد، و در خانواده مدیر موفقی نباشد، چگونه می تواند مسئولیتی و یا کاری را مدیریت کند، ودر محیط کاری و مسئولیتی مدیر موفق باشد. مدیر خوب کسی است که زندگی و خانواده خود را همگام با مسئولیت و کار مدیریت کند.
مدیریت هم ذاتی است، شاید قسمتی از آن اکتسابی باشد ولی قسمت اعظم آن ذاتی است.

*سایت طلا: اگر در خاتمه صحبتی با همکاران دارید بفرمایید ؟

- کشتی آرای: صحبت مهم من با همکارانم این است که اگر نقطه نظری داشته و یا پیشنهادی برای پیشرفت صنف و یا مسائل اتحادیه کشوری و یا انتقادی دارند، شدیدا استقبال میکنم، من از انتقاد به هیچ وجه هراس ندارم. من از طرح ها و راه حل هایی که می تواند به صنف کمک کند با آغوش باز پذیرایی می کنم.
حتی اگر بتوانند به من مشاوره بدهند من به عنوان مشاور از آنها استفاده می کنم و حتی می توانم به عنوان عضو اتحادیه کشوری آنان را بپذیرم، و به عنوان همکار در سطح کشور از نقطه نظرات و کمک های فکری آنان استفاده کنم.



پایان


گفتگو و تنظیم : احمد جعفری