به گزارش حریت، شرایط اقتصادی ترکیه روز به روز در حال تشدید است و بخش صنعت این کشور بیش از دیگر بخش های اقتصاد آن با این مسئله درگیر شده است.
درآمد 500 شرکت برتر ترک در سال 2014 با کاهش حدود 7 درصدی در سال 2014 روبرو بوده است.
دبیر اتاق بازرگانی استانبول با اشاره به شرایط پیش روی نامطلوب بخش صنعت این کشور اعلام کرده است سهم بدهی های کلی این کشور در برابر بازار حجم بازار سرمایه بسیار بالاست و در حدود 132 درصد برآورده شده است.
این مقام ترک یکی از علل روند ناخوشایند بخش صنعت ترکیه را استفاده از فن آوری های پایین عنوان کرده است.
در شرایط کنونی 40 درصد از صنعت ترکیه از فنآوری های سطح پایین در فعالیت های تولیدی خود استفاده می کنند و 37 درصد نیز از سطوح فنآوریهای پایین تر از متوسط استفاده می کنند.
از باقی مانده بخش صنعت ترکیه حدود 20 درصد از فنآوری های سطوح متوسط به بالا و تنها 3 درصد صنعت این کشور از فنآوری های مدرن بهره می برند که به کاهش بازدهی بخش صنعت این کشور منتهی شده اند.
یکی از علل اصلی پایین بودن فنآوری در صنعت ترکیه سرمایه گذاری بسیار پایین در بخشهای تحقیق و توسعه است به گونهای که سرمایه گذاری بخش صنعت ترکیه بر این بخش تنها 0.7 درصد ارزیابی شده است.
شرایط کنونی صنعت در ترکیه به گونه ای است که از سوی کارشناسان به نوعی عقبگرد تعبیر میشود.
از سوی دیگر بخشی از سرمایههای بخش صنعت در ترکیه برای کسب سود در این کشور به مبادلات ارزی بین دلار و لیر و استفاده از روند کاهشی ارزش لیر در برابر دلار تخصیص داده شده است که از لحاظ صنعت نفعی ندارد.
از سوی دیگر صنعت ترکیه وابستگی بسیار بالایی به حضور و سرمایه گذاری شرکت های خارجی داشته و به دلیل وجود بحران های سیاسی،اقتصادی و امنیتی در این کشور تمایل شرکت های خارجی برای ورود به این کشور کاهش یافته است.
صنعت ترکیه در ماه های گذشته با مسائل گوناگونی نظیر اعتصاب کارگران شرکت های بزرگ خودروسازی روبرو بوده است که در کنار درگیری های این کشور با داعش و حزب کارگر کردستان این کشور و همچنین بحران های سیاسی اخیر و عدم موفقیت حزب حاکم عدالت و توسعه در زمینه رسیدن به توافق با دیگر احزاب سیاسی این کشور در تشکیل دولت، در آینده نیز با چالش مواجه خواهد بود.
انتهای پیام/