رکود در بازار خودرو از زمانی آغاز شد که بسیاری از فعالان حوزه خودرو پیش بینی کردند که با به سرانجام رسیدن مذاکرات ایران با کشورهای گروه 1+5 قیمت بسیاری از محصولات از جمله خودرو کاهش خواهد یافت، موضوعی که بازار خرید و فروش خودرو را با رکود مواجه ساخت.
هرچند این رکود سبب کاهش قیمتی تا حدود 25 میلیون تومان در خودروهای خارجی شده اما قیمت خودروهای داخلی در بازار نیز از کاهش قیمت در امان نمانده و دچار افت قیمت شدند.
پیش از این خودروهای دست دوم نسبت به خودروها نو از اقبال بیشتری برخوردار بود اما در شرایط فعلی این نوع خودروها نیز تحت تاثیر رکود معاملات بر بازار خودرو قرار گرفته اند به گونه ای که اکنون بین 10 تا 16 درصد خودروهای خارجی دست دوم ارزان تر شده اند.
یکی از نمایشگاه داران تهرانی با گلایه از رکود حاکم بر بازار معاملات خودرو، گفت: معاملات هم اکنون تعطیل شده، نه خریدار و نه فروشنده ای و آنچه در بازار مشاهده می شود، سکوت در بازار است.
حسن شفیعی معتقد است: هم اکنون شاهد حاکمیت مطلق رکود در بازار خرید و فروش خودرو هستیم و وضعیت بازار متاسفانه نشان می دهد شرایط خرید و فروش خودرو از آنچه هست بدتر خواهد شد.
به گفته وی، هرچند خودرو در بازار قیمت گذاری می شود و قیمت آن در ماه های اخیر روند نزولی داشته اما باز هم خریدار در بازار کم شده و سواری های داخلی و خارجی همچنان بدون مشتری هستند.
وی تصریح کرد: اگرچه طی سال های گذشته در طول سال بازار راکد می شد اما در ایام نزدیک نوروز و تابستان که فصل سفر به شمار می آید، شاهد رونق خرید و فروش خودرو می بودیم اما اکنون در ایام یادشده نیز خرید و فروشی رخ نمی دهد و بازار در رکود کامل بسر می برد.
این نمایشگاه دار تهرانی اضافه کرد: کاهش محسوس خریداران خودرو نه تنها عامل موثری در نزول قیمت خودروهای گران قیمت وارداتی شده بلکه سبب عدم رونق این بازار نیز شده است.
این فعال بازار خرید و فروش خودرو تاکید کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون خودروهای وارداتی سانتافه، آی ایکس 35 و اسپورتج به ترتیب 25، 15 و 15 میلیون تومان کاهش قیمت داشته اند.
شفیعی افزود: خودرو شاسی بلند سانتافه فول با رادار و اتوپارک 178 میلیون تومان، سوناتا اتاق جدید 158 میلیون تومان و شاسی بلند اسپورتج کیا نیز حدود 149 میلیون تومان قیمت دارند.
وی اضافه کرد: قیمت هر دستگاه سواری آی ایکس 35 بین 142 تا 146 میلیون تومان، سراتو وارداتی حدود 113 میلیون تومان و خودرو اپتیما فول نیز در حدود 148میلیون تومان به فروش می رسند.
این فعال حوزه خودرو سپس به رکود در خرید و فروش خودروهای داخلی اشاره کرد و گفت: قیمت خودروهای سواری پارس با موتور تی.یو فایو 37 میلیون و 200 هزار تومان و خودروی پارس معمولی نیز حدود 35 میلیون و 200 هزار تومان است.
این کارشناس بازار خرید و فروش خودروهای سواری یادآور شد: نبود مشتری برای خرید سواری های تولید داخل سبب شده، همه کارخانه های داخلی خودرو های خود را با شرایط مناسب و سود مشارکت بیشتر به مشتریان عرضه کنند تا خریداران با قیمت کمتری خودروهای خود را تحویل بگیرند و در واقع کارخانه های داخلی با این روش قیمت های خود را کاهش داده اند.
وی، قیمت سواری 206 تیپ 2 را 32 میلیون و 500 هزار تومان و قیمت تیپ 5 آن را 36 میلیون و 500 هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت سواری پراید 131 نیز 20میلیون تومان و سواری هاچ بک 111 آن نیز 20 میلیون و 700 هزار تومان در بازار خرید و فروش می شود.
وی در خصوص خودرو سواری سراتو تولید سایپا نیز گفت: تا یک ماه پیش قیمت مدل اتوماتیک این خودرو 93 میلیون تومان بود، اما در حال حاضر قیمت آن در بازار به 85 میلیون و 500 هزار تومان رسیده و قیمت دنده ای آن نیز 73 میلیون تومان است.
به گفته این کارشناس بازار خودرو، تندر 90 ایی 2 مربوط به ایران خودرو به قیمت 37 میلیون و 500 هزار تومان و مدل پارس خودرویی آن حدود 40 میلیون تومان قیمت دارد.
وی همچنین به وضعیت خودروهای چینی موجود در بازار خودروی کشور اشاره کرد و گفت: این خودروها متاسفانه از اقبال کمتری برخوردار هستند و کمتر کسی به سراغ اینگونه خودروها می رود.
شفیعی سپس قیمت خودرو جی پنج را حدود 58 میلیون و 500 هزار تومان و اس پنج مربوط به کارخانه جک را نیز حدود 77 میلیون تومان عنوان کرد.
انتهای پیام