سایت خبری طلا

رشد اندک شاخص بورس

منبع: فارس


بازار سهام امروز زیر سایه معاملات کد به کد حقوقی‌ها با تکاپوی نوسان‌گیران به ویژه در بازار دوم بورس برای شناسایی بازدهمی براساس نمودارهای تکنیکال بود.


 شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس در پایان امروز 31 مرداد 94 با 6 واحد افزایش به رقم 65 هزار و 225 واحد رسید.

شاخص قیمت وزنی نیز در پایان معاملات امروز با رشد 2 واحدی عدد 25 هزار و 849 واحد را تجربه کرد.

همچنین شاخص سهام آزاد شناور با افت 77 واحدی رقم 73 هزار و 511 واحد را تجربه کرد، شاخص بازار اول اما در حالی با 30 واحد افت به رقم 46 هزار و 186 واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با افزایش 209 واحدی عدد 139 هزار و 696 واحد را برای خود ثبت کرد.

شاخص کل فرابورس (آیفکس) با 7 واحد کاهش عدد 742 واحد را برای خود به نمایش گذاشت. براساس این گزارش، ارزش کل معاملات بورس تهران از 135 میلیارد تومان عبور کرد که ناشی از دست به دست شدن 446 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 23 هزار و 704 نوبت داد و ستد بود.

امروز نماد معاملاتی 3 شرکت ملی صنایع مس ایران و گسترش نفت و گاز پارسیان به طور مشترک تا 27 واحد و پالایش نفت اصفهان با 25 واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در براورد شاخص کل بورس تهران بر جای گذاشتند.

همچنین نماد معاملاتی 3 شرکت سرمایه‌گذاری غدیر با 43 واحد، ارتباطات سیار با 32 واحد و پتروشیمی پردیس با 16 واحد افزایش بالاترین تاثیر مثبت را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.

طی معاملات امروز نماد معاملاتی شرکت‌های بیمه کوثر، قند ثابت خراسان، آس‌پ، کشتیرانی دریای خزر، افست، سرمایه‌گذاری شاهد، سیمان هگمتان، سرمایه‌گذاری توسعه آذربایجان از سوی ناظر بازار متوقف و در عین حال نماد معاملاتی شرکت‌های قند نیشابور، شکر، سیمان دورود، حق تقدم خرید سهام شیشه و گاز و فیبر ایران و همچنین نماد معاملاتی اوراق صکوک اجاره واسط مالی مهر یکم و واسط مالی آذر یکم بازگشایی شدند.

 معاملات امروز بازار سهام همچون روزهای گذشته زیر سایه معاملات کد به کد و بلوکی حقوقی‌ها ادامه یافت به طوریکه از کل ارزش معاملات صورت گرفته در روز جاری بیش از 61 میلیارد تومان مربوط به معاملات بلوکی و کد به کد حقوقی‌ها بود.

به این ترتیب می‌توان گفت: ارزش واقعی معاملات سهام در تالار شیشه‌ای همچنان کمتر از یکصد میلیارد تومان دنبال می‌شود.

در بازار سهام امروز، نماد معاملاتی شرکت‌های پتروشیمی مبین با بیش از 65 میلیون سهم، سرمایه‌گذاری غدیر با 36 میلیون سهم، سایپا دیزل با 30 میلیون سهم، بانک دی نزدیک به 30 میلیون سهم، بانک ملت 14 میلیون سهم، صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 10 میلیون سهم، ارتباطات سیار ایران با 4 میلیون سهم در کنار سایر اوراق مالی بهادار نیز شاهد معاملات کد به کد حقوقی‌های خود در بازار خرده فروشی بودند.

براساس این گزارش، آنچه که در تالار شیشه‌ای می‌توان به وضوح در این روزها دید، تکاپوی اندک سهامداران باقی‌مانده در این بازار برای شناسایی بازده در میان سهم‌های با سهام‌شناوری اندک که اغلب در بازار دوم حضور دارند، می‌باشد.

تداوم این وضعیت نشانگر سرمایه‌گذاری‌های کوتاه مدت و نوسانی در بورس تهران است. در سایر گروه‌های دیگر بازار از جمله قندی‌ها نیز با وجود اقبال خریداران اغلب حقیقی به این نمادها اما پدیدار شدن انگیزه سفته‌بازی در این گروه انتظار برای سرمایه‌گذاری میان مدت در این گروه را به شدت با ریسک مواجه کرده است.

 بازار هوشمند سهام این روزها منتظر وقوع رخدادهای واقعی در بسترهای بنیادین شرکت‌هاست، دستور معاون اول رئیس جمهور برای لغو مصوبه وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه کاهش 3 درصدی قیمت گندله سنگ‌آهن اگرچه می‌تواند برای اغلب سهامداران بازار امیدوار کننده باشد، اما به پدیدار شدن ریسک جدیدی برای بازار دامن می‌زند و آن اینکه با وجود یکسان بودن طیف فکری اعضای کابینه اما به نظر می‌رسد، در تصمیم‌سازی‌ها وحدت رویه و یکپارچه‌ای وجود ندارد، چرا که در صورت تصمیم یک وزیر، مقام مسئول بالاتر یا وزیر همتراز آن در تیم اقتصادی دولت به سرعت موضع گرفته و آن را نقض می‌کند، چنین نگاهی می‌تواند فقط به افزایش ریسک بازار از بابت تصمیم‌سازی‌ها در حوزه مدیریت کلان کشور بیانجامد.

 به نظر می‌رسد طی روزهای آینده با انتشار برخی خبرها در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی و نیز افزایش شکاف قیمتی بین قیمت بانکی و آزاد نرخ ارز، بازار سهام با نوسانی شدن قیمت‌ها در مدار مثبت روبرو شود، هرچند این نگاه فقط برای یک دوره کوتاه مدت قابل تصور بوده و معلوم نیست در بلند مدت روند بازار به کدام سو نوسان خواهد کرد.

انتهای پیام/