سرکشی به حساب بانکی نماگرهای تالار حافظ را لرزاند
بازار سهام در نخستین روز معاملاتی در آخرین ماه تابستان، با افت سراسری نماگرهای منتخب این بازار مواجه شد. واکنش بازار به خبرها و متغیرهای اقتصادی تاثیرگذار به نظر میرسد با اقدام دولت برای سرک کشیدن به حسابهای بانکی به نگرانی معاملهگران بازار سهام افزوده است.
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات امروز یکشبنه 1 شهریور ماه 94، با ریزش 343 واحدی به رقم 64 هزار و 881 واحد و کانال 65 هزار واحدی را ترک کرد.
شاخص قیمت وزنی نیز رد پایان معاملات امروز نیز با 135 واحد افت عدد 25 هزار و 650 واحد را تجربه کرد.
شاخص سهام آزاد شناور نیز با افت 413 واحدی رقم 73 هزار و 97 واحد را به نمایش گذاشت.
همچنین شاخص بازار اول با 287 واحد ریزش به عدد 45 هزار و 899 واحد دست یافت و شاخص بازار دوم با افت 494 واحدی عدد 139 هزار و 201 واحد را به نمایش گذاشت.
شاخص کل فرابورس (آیفکس) در پایان معاملات امروز با افت 6 واحدی عدد 735 واحد را تجریه کرد.
بر اساس این گزارش ارزش کل معاملات بورس تهران به بیش از 183 میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن 628 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 25 هزار و 441 دفعه داد و ستد بود.
طی معاملات امروز نماد معاملاتی سه شرکت پتروشیمی مبین با 19 واحد، پالایش نفت اصفهان با 12 واحد و خدمات انفورماتیک با 6 واحد افزایش بالاترین تاثیر مثبت را در محاسبه شاخص کل بورس برجای گذاشتند.
در عین حال نماد معاملاتی سه شرکت پالایش نفت تبریز با 93 واحد، کشتیرانی ج.ا.ا و ملی صنایع مس ایران هر دو به میزان 54 واحد بالاترین تاثیر منفی را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.
امروز همچنین نماد معاملاتی شرکتهای سرمایهگذاری پارس آرین، کیسون، سرمایهگذاری مسکن شمال غرب و حق تقدم آن، بیمه کارآفرین از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در عین حال نماد معاملاتی حق تقدم خرید سهام شرکتهای سیمان داراب و سرمایهگذاری صنعت و معدن، شرکت ایران ارقام ، سیمان سپاهان، سیمان کردستان، صنایع پتروشیمی زنجان و سیمان ایلام بازگشایی شدند.
امروز بازار سهام در نخستین روز معاملاتی خود در شهریور ماه امسال با استقبال سرد معاملهگرانی روبرو بود که به تبع برخی خبرهای اقتصادی، عرضه را بر تقاضای سهام ترجیح دادند درعین حال شناسایی بازده نوسانی در برخی نمادهای معاملاتی بر افزایش عرضهها افزود.
طی معاملات امروز معاملات کد به کد برخی حقوقیهای بزرگ همچنان ادامه یافت که از آن جمله میتوان به معامله 206 میلیون و 700 هزار سهمی پتروشیمی مبین اشاره کرد که به نظر میرسید از سوی شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس به کد شرکتهای تابعه جابجا شده است.
در نماد معاملاتی صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز 35 میلیون و 805 هزار سهم از سوی حقوقی آن کد به کد شد. پالایش نفت اصفهان نیز میزبان معامله بلوکی و کد به کد بیش از 6 میلیون سهم در نماد خود بود.
بازار در عین حال با دست به دست شدن انواع اوراق بدهی و صکوک روبرو است. در شرایطی که حجم معاملات به شدت کاهش یافته اما معاملات سفتهبازی از سوی اندک معاملهگران حرفهای باقی مانده در بازار سهام در گروه شرکتهای اخراجی فرابورس با رونق روبرو است.
به طوری که بازار پایه توافقی فرابورس به طور نوبتی نوسانی شدن قیمت سهام شرکتهای حاضر در این بازار را به نظاره نشسته است.
میتوان بازار امروز را بازاری نگران و سردرگم دانست که نسبت به برخی خبرهای اقتصادی کلان از جمله موضوع درآمدهای مالیاتی و در کنار افت چشمگیر قیمت جهانی نفت خام و کالاهای پایه به دنبال بهانهای برای یافتن تحلیل چشمانداز بازار سرمایه در میان مدت و بلند مدت است.
باید گفت امروز روز عرضه حقوقیها در کنار ترس حقیقیها از موضوع دسترسی دولت به حسابهای بانکی با هدف شناسایی درآمدهای مالیاتی بود. هرچند که نباید فراموش شود دسترسی به حسابهای بانکی با این هدف صورت گرفته تا امکان بررسی آن دسته از مؤدیان مالیاتی که درآمدهای واقعی خود را افشا نمیکنند با حسابهای بانکی آنها مطابقت داده شود.
بازار سهام از سوی دیگر شاهد نوسان گرفتن قیمت دلار در بازار آزاد و نزدیک شدن به مرز 3 هزار و 400 تومان است شرایطی که به نظر میرسد با یک فاز تاخیر میتواند دوباره از چهارراه استانبول به تالار حافظ سرازیر شود با این شرط که جذابیت کسب سود در بورس برای سهامدار پرریسک وجود داشته باشد. تا زمانی که نرخ سود بانکی بالاتر از تورم نقطه به نقطه قرار گرفته نمیتوان امیدوار بود که در فضای رکودی حاکم بر فضای کسب و کار کشور فرهنگ سهامداری جایی برای رشد در اقتصاد داشته باشد.
انتهای پیام/