سایت خبری طلا

ركورد تاريخي طلا برگرفته از وخامت اوضاع اقتصادي در كشورهاي صنعتي

طلا براي نخستين بار در تاريخ به قيمت 1600 دلار رسيد و کارشناسان بدتر شدن اوضاع اقتصادی در کشورهای صنعتی جهان و هجوم سرمایه داران برای خرید طلا به عنوان سرمایه گذاری مطمئن را، دو عامل اصلی افزایش بهای این فلز گرانبها می دانند.


به گزارش سایت طلا به نقل از تابناک، هرچند در دو سال گذشته، همواره بهای طلا در بازارهای جهانی از نرخ رشد صعودی برخوردار بوده است، رکورد تاریخی دیروز قیمت طلا، غیر منتظره به نظر می رسید.

به گزارش «تابناک»، دیروز طلا در بازارهای جهانی به بهای 1600 دلار در هر اونس رسید که بالاترین قیمت ثبت شده برای این فلز قیمتی در تاریخ است.

کارشناسان بدتر شدن اوضاع اقتصادی در کشورهای صنعتی جهان و هجوم سرمایه داران برای خرید طلا به عنوان سرمایه گذاری مطمئن را، دو عامل اصلی افزایش قیمت این فلز گرانبها می دانند.

بنا بر این گزارش، همواره در تاریخ به هنگام افزایش ناامنی و نبود قطعیت در اقتصاد، ریسک پذیری سرمایه گذاران کاهش یافته و آنان به سمت خرید دارایی های مطمئن اما کم سودتر مانند طلا روی آورده اند؛ چیزی که در بهار سال جاری، شاهد بروز آن در اقتصاد ایران نیز بودیم.
بهای هر اونس طلا در پایان معاملات فلزات گرانبهای لندن، روز گذشته در حالی از مرز هزار و ششصد دلار گذشت که این رقم برای قیمت هر اونس طلا، تاکنون سابقه نداشته و این امر خود به تشدید نگرانی درباره آینده اقتصاد جهانی انجامیده است، زیرا این افزایش قیمت، پیام مشخصی درباره آینده سرمایه گذاری های اقتصادی دارد.

با توجه به آن که اوضاع مالی و اقتصادی در کشورهای صنعتی جهان از جمله کشورهای اروپایی رو به بدتر شدن می رود، سرمایه داران ترجیح می دهند، پول خود را در بخش هایی مانند خرید طلا سرمایه گذاری کنند که مطمئن به نظر می رسد. این در حالی است که روند افزایش بهای طلا تا این میزان، از هفته گذشته آغاز شده است.

باید توجه داشت که روند قیمت طلا به طور کلی از سال دو هزار و هشت (همزمان با آغاز بحران های اقتصادی پیاپی در اروپا و آمریکا) آغاز شده است، به گونه ای که بهای هر اونس طلا در سال 2008، هشتصد و هفتاد و هشت دلار، در سال 2009، هزار و نود و پنج دلار، در سال 2010 به هزار و چهارصد و ده دلار و اکنون بهای هر اونس طلا در سال 2011 به هزار و ششصد دلار رسیده است.

«آندرو فریس»، مشاور سرمایه گذاری در بانک «بی. ان. پی پاریبا» در این باره می گوید: به محض آنکه سررسید بازپرداخت سود اوراق قرضه آمریکا بگذرد، حتی اگر پرداخت سود این اوراق چند روز هم به تعویق بیفتد و به محض آنکه مشکلات یونان در مسیر خوبی قرار گیرد، خطر افزایش بیش از اندازه بهای فلزات گرانبها تا حدودی کاهش خواهد یافت، ولی کامل از بین نخواهد رفت.

این بدان معناست که نگرانی ها از بازپرداخت نکردن بدهی های آمریکا یا سود اوراق قرضه فراوانی که این کشور در رویارویی با بحران منتشر کرده و احتمال ناتوانی اش در پرداخت سود آنها زیاد است، از یک سو و شدت وخامت بحران یونان به منزله عاملی برای فشار مالی به اتحادیه اروپا ـ که خود در شرایط اقتصادی بدی است ـ از دیگر سو، مانع از ریسک پذیری سرمایه گذاران شده و در خوشبینانه ترین حالت، تنها با رفع این دو نگرانی می توان به بازگشت وضعیت عادی سرمایه گذاری و به دنبال آن، بازگشت تعادل در بازار فلزات گرانبها امید داشت.

تصویب ریاضت اقتصادی در ایتالیا به حجم هفتاد میلیارد دلار، اجرا نشدن تعهدات مالی کمکی در حد انتظار یونان توسط اتحادیه اروپا، تداوم کسر بودجه در آلمان و ادامه بحران اقتصادی در پرتقال و ایرلند، از دیگر عواملی هستند که می توان برای بحران پدید آمده در قیمت های بازار فلزات گرانبها از آنها نام برد.

گفتنی است، در اردیبهشت ماه سال جاری، برخی از بانک های مرکزی کشورهای بزرگ جهان همچون اتحادیه اروپا و روسیه، نسبت به افزایش ذخایر طلای خود اقدام کردند که این رفتار ناشی از بی اعتمادی به دلار نیز در افزایش تقاضای طلا در ماه های گذشته بی تأثیر نبوده است.

ذکر این نیز لازم است، با توجه به احتمال موقتی بودن این افزایش قیمت و حجم بالای ذخایر طلای بانک مرکزی، احتمال تأثیرگذاری جدی آن بر بازار داخلی طلا در کوتاه مدت، جدی ارزیابی نمی شود./م1