چرا نفت ارزان شد؟
انقباض اقتصاد ژاپن، ادامه افت بازار سهام چین، کاهش موقعیتهای فزونی در بازار نفت، افزایش ذخایر نفت آمریکا و افت بخش کارخانهای چین از مهمترین دلایل افت بهای جهانی نفت خام بود.
نتایج بررسی بانک مرکزی از بازار جهانی نفت در هفته منتهی به 23 اوت 2015 ــ اول شهریور 94 نشان میدهد که در این هفته متوسط بهای جهانی نفت خام در مقایسه با متوسط آن در هفته ماقبل کاهش یافت.
انقباض اقتصاد ژاپن، ادامه افت بازار سهام چین، کاهش موقعیتهای فزونی در بازار نفت، افزایش ذخایر نفت آمریکا و افت بخش کارخانهای چین از مهمترین دلایل افت بهای جهانی نفت خام بود.
متوسط بهای نفت خام پایه آمریکا در هفته گذشته نسبت به متوسط آن در هفته ماقبل، 4.25 درصد کاهش یافت. به نرخهای پایان وقت بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام پایه آمریکا در محدوده 42.62 ــ 40.45 دلار معامله گردید و متوسط هفتگی بهای هر بشکه آن در سطح 41.38 دلار قرار گرفت.
متوسط بهای نفت خام برنت دریای شمال در هفته گذشته 4.33 درصد نسبت به هفته ماقبل کاهش یافت. هر بشکه نفت خام برنت به نرخهای پایان وقت بازار مذکور در دامنه 48.81 ــ 45.46 دلار معامله گردید و متوسط هفتگی هر بشکه آن به 47.36 دلار رسید.
به نرخهای پایان وقت بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام اوپک در محدوده 45.96 ــ 44.13 دلار معامله گردید. متوسط هفتگی بهای هر بشکه آن در سطح 45.31 دلار قرار گرفت که نسبت به هفته ماقبل 3.99 درصد کاهش داشت.
در ادامه مشروح نوسانات روزانه بازار جهانی نفت در هفته گذشته را میخوانید؛
روز دوشنبه، ژاپن اعلام نمود در فصل دوم 2015 اقتصاد این کشور، 1.6 درصد کوچکتر از دوره مشابه سال قبل شده است. ادامه افت بازار سهام چین نیز عامل دیگری بود تا تقاضای نفت خام با ابهام روبهرو شود. همچنین تعداد موقعیتهای فزونی در بازار نفت برنت به پایینترین سطح از دسامبر 2014 و در بازار نفت آمریکا به پایینترین سطح از سال 2010 سید. این عوامل کنار افزایش ارزش دلار سبب کاهش بهای جهانی نفت خام شدند.
روز سهشنبه، مؤسسه API برآورد نمود در هفته منتهی به 14 اوت ذخایر نفت آمریکا 2.3 میلیون بشکه کاهش یافته است، با وجود افت بهای نفت خام در بیش از یک ماه گذشته، این خبر سبب شد تا بهای نفت در این روز تا حدودی افزایش یابد که در مورد نفت آمریکا محسوستر بود.
روز چهارشنبه، بهای نفت آمریکا بیش از 4 درصد و بهای نفت برنت در حدود 3.4 درصد کاهش یافت. حتی در برخی از ساعات این روز، نفت آمریکا چند سنت زیر 40 دلار در هر بشکه مورد معامله قرار گرفت. مؤسسه مطالعات انرژی آمریکا بهخلاف انتظارات قبلی از افزایش 2.62 میلیون بشکهای ذخایر نفت خام این کشور در هفته منتهی به 14 اوت خبر داد. پیشبینی شده بود برای چندمین هفته متوالی ذخایر نفت آمریکا کاهش داشته باشد که ارقام رسمی خلاف آن را اثبات کرد.
روز پنجشنبه، خبر شکلگیری اولین گردباد سال 2015 با نام طوفان دنی در غرب اقیانوس اطلس سبب شد بهای نفت خام افزایش یابد. گسترش این طوفان به مناطق نفتخیز آمریکا و همچنین خلیج مکزیک، میتواند تولید و پالایش نفت خام در آمریکا را با مشکل روبهرو سازد. این خبر سبب افزایش بهای نفت خام آمریکا شد اما نفت برنت کاهش قیمت را تجربه نمود.
روز جمعه، ارقام شاخص مدیران خرید چین (دومین مصرفکننده نفت جهان) نشان دادند که بخش کارخانهای این کشور با بیشترین سرعت در 6.5 سال گذشته منقبض شده است. این خبر افت بهای نفت خام را بههمراه داشت. بهای نفت خام آمریکا در این روز سطح 39.86 دلار در هر بشکه را لمس نمود که پایینترین سطح در 6.5 سال گذشته محسوب میشود. البته در پایان معاملات بهای نفت خام آمریکا به 40.45 دلار در هر بشکه رسید.
انتهای پیام/