به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، شانتایانان دواراجان افزود: ما در اقتصاد آن را ثروت بادآورده می گوییم، زیرا این یک اصطلاح فنی است که بر افزایش یک باره منابع برای یک کشور دلالت می کند و این تاثیر لغو تحریم ها برای ایران در چارچوب توافق هسته ای است.
وی افزود: لغو تحریم ها، پیامدهایی دارد که به علت همین پیامدها ما (بانک جهانی) با احتیاط فراوان آن را یک ثروت بادآورده نامیده ایم.
به گفته اعضای تیم مذاکره کننده باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا، ایران احتمالا به محض تحقق توافق هسته ای، 55 میلیارد دلار دریافت خواهد کرد که بخش عمده آن به صورت ذخایر ارزی است.
قانونگذاران منتقد توافق هسته ای در آمریکا، با اشاره کنایه آمیز به همین ثروت اقتصادی برای ایران می گویند، با افزایش یکباره جریان پول نقد، ایران از آن برای توسعه همکاری های منطقه ای و بین المللی از آن استفاده خواهد کرد.
داواراجان در سخنرانی پنجشنبه گذشته خود در بنیاد کارنگی در مورد صلح بین الملل گفت: پیامدهای حجم این ثروت بادآورده از چگونگی بهره برداری از آن توسط ایران کمتر است.
این اقتصاددان اظهار داشت: واقعا این مهم است که چطور شما (ایران) این ثروت بادآورده را مدیریت کنید تا یک رشد پایدار برایتان ایجاد کند.
بانک جهانی در گزارش ماه اوت خود در مورد تاثیر لغو تحریم ها علیه ایران، به تهران توصیه کرد، آن را در زیرساخت های داخلی و صنایع غیرنفتی خود سرمایه گذاری کند و ارتباطات راه دور خود را برای پشتیبانی فناوری های برتر ارتقا بخشد.
در نتیجه تشدید تحریم ها در سال 2012، اقتصاد ایران دچار یک رکود دوساله شد.
در چارچوب برنامه اقدام مشترکی که در ماه ژوییه میان ایران و قدرت های جهانی به امضا رسید، در صورتی که شرایط توافق از جانب ایران در مورد حفظ یک برنامه هسته ای صلح آمیز رعایت شود، تمامی تحریم ها علیه ایران لغو خواهد شد.
انتهای پیام /