به گزارش سایت طلا، افت طلا به طور متوالی در دو هفته ی گذشته و ورود به مرز 1120 دلاری در شرایطی رخ داد که روزهای آینده برای روند طلا روشن و مشخص نیست.
طلای جهانی در ادامه ی افت 2.3 درصدی، اولین روز کاری هفته را با کاهش قیمت آغاز کرد. اما افزایش بهای نفت خام و کاهش دلار ارزش اونس را بالا کشاند که البته نتوانست نسبت به روز جمعه رقم بالاتری را کسب کند و به ثبات نسبی تن در داد.
بازار طلای تهران در روز دوشنبه با توجه به ثبات نسبی اونس جهانی و دلار داخل شاهد هر مثقال طلا به بهای 408 هزار و 200 تومان بود که نسبت به روز گذشته تغییر خاصی نداشت و این در شرایطی است که ارزش طلای تهران در روز گذشته در پی دلار رشد بیش از 4 هزار تومانی را شاهد بود.
گزارش سایت طلا می افزاید، روز سه شنبه که اولین روز ماه سپتامبر بود با سقوط شاخص های بازارهای جهانی روبرو شد که با افت نفت خام، طلا نتوانست از این سقوط استفاده ی لازم را ببرد و تنها با 5 دلار افزایش که ناشی از تشدید تقاضا در بحبوحه ی فشار فروش در بازارهای سهام و افت دلار بود، به مرز 1140 دلار رسید.
آمار بد از اقتصاد چین سبب ریزش شاخص ها بود. شاخص مدیران خرید این کشور در ماه آگوست اعلام شد که کمترین رقم در سه سال گذشته بود. شاخص PMI کایزن نیز 47.3 درصد اعلام شد که کمترین میزان در 6 سال گذشته بود.
اونس روز چهارشنبه را با نوسان پیرامون بهای 1140 دلار آغاز و در پی تضعیف نفت، روند بازارهای سهام و رشد دلار به عقب نشست.
در این روز موسسه ADP از وضعیت اشتغال زایی بخش خصوصی آمریکا در ماه آگوست گزارشی منتشر کرد که نشان می داد 190 هزار شغل ایجاد شده که کمی کمتر از انتظارهاست.
بهای مصرف کننده یورو در ماه جولای نیز اعلام شد که افت 0.1 درصدی نسبت به ماه ژوئن داشت و همسو با انتظارها بود و بازار طلا واکنش چندانی نسبت به آن نداشت.
به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی قیمت طلا در شرایط کنونی به شدت متأثر از احتمال افزایش نرخ بهره و نوسانات دلار است. آنها براین باورند مهمترین کاتالیزوری که در ماه سپتامبر می تواند موجب تشدید نوسانات قیمت طلا شود اعلام نتایج نشست دو روزه فدرال رزرو و تعیین وضعیت نرخ بهره است.
اما فرانک هولمز، مدیر موسسه سرمایه گذاری گلوبال اینوستورز معتقد است ماه سپتامبر فرصت خوبی برای خرید طلا و سرمایه گذاری است و قیمت طلا با افزایش روبرو می شود. وی همچنین پیش بینی کرده است تولید جهانی طلا طی 5 سال آینده به اوج خود خواهد رسید و این مسأله برای اونس سازنده و موثر خواهد بود.
بازار طلای تهران در روز سه شنبه نوسان افزایشی را شاهد بود و ارزش هر مثقال بر 411 هزار و 300 تومان قرار گرفت که در روز چهارشنبه با افت همزمان اونس و دلار،1300 تومان کاهش یافت.
روز پنج شنبه طلای جهانی افت 8 دلاری را شاهد بود و بازار که چشم انتظار گزارش وزارت کار آمریکا در روز جمعه بود، متأثر از رشد دلار و افزایش خرید سهام روبه کاهش نهاد و به 1126 دلار رسید.
در این روز بانک مرکزی اروپا در نشست خود نرخ بهره را دست نخورده باقی گذاشت. البته ماریو دراگی رئیس بانک مرکزی اروپا ضمن اینکه پیش بینی نسبت به رشد اقتصادی و نرخ تورم اروپا را کاهش داد، احتمال تغییر نرخ بهره را در نشست های آینده مطرح کرد که تأثیر زیادی بر افت یورو در برابر دلار و کاهش طلا داشت.
اونس روز جمعه را با نوسان زیادی پشت سر گذاشت و بین بهای 1116 و 1133 دلار در افت و خیز بود. گزارش وزارت کار آمریکا که در این روز منتشر شد نشان می داد در ماه آگوست 173 هزار شغل ایجاد شده و این در حالی است که 200 هزار شغل مورد انتظار بود.
قیمت طلا که تحت تأثیر کاهش رشد اقتصادی چین و وضعیت بازارهای سهام افزایش را شاهد بود. نتوانست این مسیر را ادامه و تحت تأثیر رشد دلار و نگرانی های مربوط به افزایش نرخ بهره روندی نزولی در پیش گرفت و بعد از افت 2.3 درصدی، هفته ی گذشته را نیز با کاهش حدوداً 12 دلاری سپری کرد.
کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی معتقد هستند در شرایط کنونی سطح حمایتی طلا 1117 دلار است که در صورت شکسته شدن آن و رسیدن اونس به کمتر از 1112 تا 1110 دلار بهترین فرصت برای خرید طلا فراهم شده است.
سطح مقاومتی طلا هم در شرایط کنونی 1150 دلار است که در صورت شکسته شدن آن اونس رشد بیشتری را شاهد خواهد بود.