پرفروشترین شرکتهای ایران، آمریکا و ترکیه چقدر درآمد دارند؟
رییس مرکز رتبهبندی سازمان مدیریت صنعتی، میزان فروش اولین شرکت برتر ترکیه را 1.2 برابر و اولین شرکت برتر آمریکا را 30 برابر اولین شرکت برتر ایران در رتبهبندی سال گذشته عنوان کرد.
مجید درویش با بیان اینکه نتایج تفصیلی رتبهبندی شرکتهای برتر در گزارشات سالانه طی سه جلد منتشر میشود، اظهار کرد: امسال نیز مانند سال گذشته حداقل درآمد مورد قبول را 20 میلیارد تومان گذاشتیم تا شرکتهای بیشتری در این رتبهبندی شرکت کنند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 615 شرکت در گروههای صنعتی مختلف در این رتبهبندی حضور داشتند، تصریح کرد: امسال نیز مانند سال قبل شرکتها در سه دسته با مالکیت دولتی، خصوصی و نهادها و موسسات عمومی تقسیم خواهند شد که البته منظور سازمان مالکیت آن شرکت و نه مدیریت است.
رییس مرکز رتبهبندی سازمان مدیریت صنعتی با بیان اینکه در رتبهبندی سال گذشته در بین 100 شرکت برتر، هفت درصد دولتی، 65 درصد خصوصی و 28 درصد با مالکیت نهادهای عمومی بودند، گفت: با توجه به اینکه رتبهبندیهای مشابهی در سایر کشورها انجام میشود طی یک مطالعه تطبیقی 500 شرکت بزرگ ایران را با 500 شرکت بزرگ ترکیه و آمریکا مقایسه کردیم.
به گفته درویش فروش اولین شرکت برتر ترکیه 1.2 برابر و اولین شرکت برتر آمریکا 30 برابر اولین شرکت بزرگ ایران بوده است؛ بنابراین با توجه به اینکه فروش شرکت برتر ایرانی در رتبهبندی سال گذشته 40 هزار میلیارد تومان بوده است میتوان نتیجه گرفت که فروش شرکت اول ترک 48 هزار میلیارد تومان و شرکت اول آمریکایی 1200 میلیارد تومان بوده است.
وی با اشاره به سهم گروههای صنعتی مختلف از فروش در رتبهبندیهای ایران، ترکیه و آمریکا اظهار کرد: در ایران در سال گذشته گروه فرآوردههای نفتی با 23 درصد، بانکها و موسسات اعتباری با 19 درصد و شرکتها با گروه چند رشتهای صنعتی 10 درصد از سهم فروش را به خود اختصاص دادند.
رییس مرکز رتبهبندی سازمان مدیریت صنعتی ادامه داد: در ترکیه نیز به ترتیب فرآوردههای نفتی با 18.9 درصد، انرژی با 9.7 درصد و خردهفروشی با 5.6 درصد سه گروه صنعتی برتر بودند.
درویش گفت: در آمریکا نیز فرآوردههای نفتی با 9.4 درصد از کل فروش، فروشگاهها با 5.6 درصد و بانکها و موسسات اعتباری با 5.2 درصد بیشترین سهم را در گروههای صنعتی مختلف داشتهاند.
وی درباره پیشبینی از میزان مجموعه فروش شرکتهای برتر در سال جاری با توجه به رکود بازار گفت: روند سالهای قبل نشان میدهد که میزان فروش شرکتها بین 20 تا 30 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
رییس مرکز رتبهبندی سازمان مدیریت صنعتی با بیان اینکه معمولا هر ساله حدود 15 درصد به هزینه ارزیابی افزوده میشود، اظهار کرد: هزینه ارزیابی 100 شرکت اول با 400 شرکت بعدی متفاوت است.
انتهای پیام