به گزارش سایت طلا، بهای دلار امروز نیز با افزایش مواجه شد تا سریال صعودی این اسکناس پشت سبز ادامه داشته باشد. امروز هر دلار آمریکا با 9 تومان رشد به 3432 تومان رسید.
با افزایش تقاضا در روز گذشته، معامله گران غیر رسمی سعی در افزایش دامنه ی نوسانات و هیجانی کردن قیمتها را داشتند. آنها معتقد بودند دلار کشش تقویت بها را دارد.
اما تقویت سمت عرضه توسط صرافی بانکها، تحرکات بازار مدیدیت و دلار به رشد 8 تومانی تن در داد و این در شرایطی است که دلار هفته ی گذشته را با رشد 30 تومانی به پایان رساند.
بر اساس این گزارش، در روز شنبه ی گذشته کاهش تقاضا و افزایش قیمت نفت سبب شد تا دلار افت 13 تومانی را شاهد و بر بهای 3385 تومان قرار بگیرد. عرضه ی گسترده ی ارز توسط صرافی بانکها در روزهای پایانی هفته ی قبل و خارج نشدن ارز از بازار داخل به سمت کشورهای همسایه، میزان تقاضا را به شدت کاهش داد.
در این روز در کنار دلار، یورو و پوند نیز در مسیر کاهشی قرار گرفتند و با بهای 3810 و 5225 تومان در بازار معامله شدند.
بازگشت نفت به بالای مرز 40 دلار که اثر روانی بر بازار روز شنبه داشت، در روز یکشنبه با تخلیه شدن آن و کاهش عرضه، دلار افت روز گذشته را جبران و مجدداً بر بهای 3398 تومان قرار گرفت. البته رشد نسبی تقاضا و تحرکات معامله گران غیر رسمی نیز در رشد این ارز موثر بود.
در این روز یورو بعد از چند روز نوسانی و افت 80 تومانی روز گذشته، تحرک چندانی نداشت و به رشد 10 تومانی اکتفا کرد.
رشد تقاضا و خریدهای ارزی معامله گران غیر رسمی در ساعات پایانی روز یکشنبه و تداوم آن در دوشنبه سبب شد تا ارزش دلار تحت تأثیر این تحرکات با رشد همراه و برای دومین بار در سال جاری مجدداً از مرز 3400 تومان عبور کند. البته دلار تغییر قیمتی زیادی را شاهد نبود و علی رغم تلاش معامله گران غیر رسمی بر افزایش دامنه ی نوسانات و با حضور صرافی بانکها، دلار رشد 17 تومانی را شاهد بود.
در روز دوشنبه یورو و پوند نیز همپای دلار رشد قیمت را تجربه و در کنار دلار 3414 تومانی، بر بهای 3845 و 5250 تومان قرار گرفتند.
در چهارمین روز هفته دامنه ی نوسانات دلار کاهش و با تحرکات معامله گران غیر رسمی 6 تومان رشد را تجربه کرد و این در شرایطی است که این فعالان زمینه ی افزایش بیشتر قیمتها را فراهم کرده بودند و با خریدهای ارزی خود سعی در تقویت دلار داشتند که فعالیت آنها تحت تأثیر عرضه ی ارز قرار گرفت.
در روز سه شنبه رئیس کل بانک مرکزی از کاهش نوسان ها و افت 57.3 درصدی انحراف معیار دلار در 5 ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل خبر داد که این امر نشان دهنده ی افزایش سطح اطمینان در بازار ارزست.
وی همچنین به یکسان سازی نرخ ارز در آینده ی نزدیک اشاره کرد که بدور از شتابزدگی و با تکیه بر نظر کارشناسان محقق خواهد شد.
گزارش سایت طلا حاکیست، بعد از بازاری کم نوسان در روز سه شنبه، دامنه ی نوسانات دلار در روز چهارشنبه افزایش یافت. رشد تقاضا و خروج ارز به سمت کشورعراق سبب شد تا دلار در ساعات ابتدایی روز افزایش یابد. اما عرضه ی ارز توسط صرافی بانکها این روند را متوقف و با تغییر سیاست این فعالان سیر حرکتی دلار معکوس شد.
در روز چهارشنبه صرافی بانکها برای مهار نوسانات دلار و مدیریت هیجانات بازار نرخ فروش خود را در بعضی از مقاطع به نرخ معامله گران غیر رسمی نزدیک کرد که نتیجه ی آن افت دلار و کسب بهای 3418 تومانی بود.
فعالان غیر رسمی با استفاده از شکاف قیمتی در روزهای گذشته سعی در کسب سود و ایجاد نوسان در بازار داشتند که در این روز صرافی بانکها با تغییر تاکتیک خود و به جای مدیریت قیمت به مدیریت نوسانات پرداختند.
البته کاهش دلار در حالی است که برخی از معامله گران امید به افزایش دلار در روزهای آینده در سایه ی تقاضا دارند.
در این روز یورو افزایش و پوند کاهش 10 تومانی را شاهد بود و به بهای 3878 و 5220 تومان به فروش رسیدند.
روز پنج شنبه حجم معاملات اندک و دلار نوسان خاصی را تجربه نکرد و بر بهای 3415 تومان قرار گرفت.
گفتنی است، افزایش سفرهای تابستانی و اعزام حجاج دو تقاضای جدید بود که در شهریور ماه به روند افزایشی دلار کمک کرد و سبب شد تا دلار وارد مرز 3400 تومان بشود. البته صرافی بانکها تحرکات دلار را کنترل و بازار را از هیجانی شدن دور کردند.
اما در این میان برخی از فعالان معتقد هستند فشار تقاضا در حدی است که روند افزایشی دلار ادامه و صرافی بانکها توان مقابله با آن را ندارند.