سایت خبری طلا
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد:

معامله ارزهای رایج بین المللی در بورس ارز

منبع: ایرنا


رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از امکان پذیر بودن معامله ارزهای رایج بین المللی در بورس خبر داد و گفت: با فضایی که در خصوص تک نرخی شدن ارز وجود دارد معتقدیم معاملات آتی ارز می تواند راه اندازی شود.



 

محمد فطانت امروز چهارشنبه در خصوص راه اندازی معاملات آتی ارز نیز اظهار داشت: یکی از اتفاقاتی که پس از برجام قابلیت اجرایی دارد جذب سرمایه گذاری خارجی است و مهمترین ریسک سرمایه گذاران خارجی برای انتقال پول ها به داخل کشور نبود مکانیزم های لازم برای پیش بینی آینده قیمت ارز است.


وی ادامه داد: برای رفع این مشکل اقدامات خوبی انجام شده ضمن آنکه در قانون رفع موانع تولید نیز تدابیر مناسبی در نظر گرفته شده تا بتوانیم معاملات آتی ارز را راه اندازی کنیم.


فطانت گفت: البته مشارکت بانک مرکزی، سیستم بانکی و شبکه صرافی ها موفقیت این بازار را افزایش می دهد و به این نحو خواهد بود که همانطور که هم اکنون معاملات آتی سکه در بورس کالا در حال انجام هست، به همین صورت نیز معاملات ارزهای رایج بین المللی صورت می گیرد.



** امکان تبدیل فرابورس از بازار خارج به بورس
وی درباره اخبار منتشره در خصوص ادغام بورس ها، افزود: سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص ادغام بورس ها برنامه ای ندارد.
وی با بیان آنکه، هم اکنون دو بورس اوراق بهادار و فرابورس در بازار سرمایه فعال هستند، اظهار داشت: شاکله فرابورس به سمت بازار صکوک در حال حرکت است درحالی که بحث معاملات سهام نیز در آن ادامه می یابد.



** تحلیل صنایع بورسی از نگاه رییس سازمان بورس
وی درباره وضعیت بازار نیز گفت: آثار اخبار و اقدامات شرکتی، تقسیم سود و تعدیلات در سهام شرکت ها و شاخص بورس و اوراق بهادار به نحو مناسبی خود را نشان می دهد و این روند در دامنه مشخصی از نوسان از سال گذشته تاکنون در حال تغییر است.


فطانت تصریح کرد: هنوز بازار به صورت کامل آثار مربوط به وضعیت جدید ایران پس از مذاکرات هسته ای و رفع تحریم ها را در محاسبات خود در نظر نگرفته اما طبیعتا در آینده این آثار در بازار با عملیاتی شدن رفع تحریم ها در وضعیت هر یک از شرکت ها به صورت مجزا نمایان خواهد شد.


رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه، صنایع مختلف از سیاست های کلی حاکم بر اقتصاد کشور متاثر شده است، گفت: در بخش فلزات شاهد وضعیت رکود هستیم و شرکت های مختلف در این برهه با توجه به افت های جهانی قیمت فلزات تعدیل های منفی به بازار اعلام کرده اند که در قیمت سهام این شرکت ها منعکس است.


فطانت خاطرنشان کرد: وضعیت تعدیل منفی سود صنایع فلزی بر بازار سرمایه بسیار تاثیرگذار بوده است، ضمن آنکه رکود در بخش فروش شرکت های خودرو سازی ایجاب می کند که این بخش سریعا برای خروج از این اوضاع چاره اندیشی کند لذا بازار سرمایه در این خصوص از دادن هرگونه کمکی که نیاز باشد برای عملی شدن آن در تأمین منابع مالی دریغ نمی نماید.


وی ادامه داد: البته در برخی دیگر از صنایع که متاثر از قیمت کالاهای اساسی و قیمت گذاری های جهانی است و به خصوص به قیمت نفت متصل است که با نوساناتی مواجه هستیم که از آن جمله در صنایع شیمیایی و پالایشگاهی منعکس شده است ضمن آنکه در صنایع مس با کاهش قیمت در سطح دنیا مواجه بودیم و آثار کاهش قیمت ها نیز در بازار سرمایه دیده شد.


وی گفت: در بخش بانک ها نیز بانک مرکزی که در جهت اصلاح ساختار ترازنامه بانک ها در تیر ماه عزم جدی را نشان داد بازار منتظر آن است تا چشم انداز مناسب بعد از تحریم و بحث معوقات بانکی و آثار اعمال ذخیره مشکوک الوصول روی ساختار بانک ها را شفاف تر بداند.


وی افزود: در قیمت پتروشیمی نیز شرایط قیمت گذاری خوراک پتروشیمی ها هنوز از طریق وزارت نفت مشخص نشده و شرکت های پترو شیمی که از گاز مایع استفاده می کنند دچار چالش های جدی هستند که نیازمند بررسی همه جانبه همکاران در حوزه نفت دارد.


رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: در سنوات گذشته قیمت به عایدی به دلیل کاهش قیمت سهم در حال کاهش بود اما هم اکنون قیمت به عایدی بازار قدری افزایش یافته و دلیل آن نیز کاهش سود پیش بینی شرکت ها است.



** درخواست سرمایه گذاران خارجی برای تاسیس سبدگردانی
وی درباره سرمایه گذاری خارجی در بورس نیز گفت: براساس مذاکرات و درخواست های واصله بسیار محتمل است که حجم مناسبی از سرمایه ها در بخش های مختلف بازار اولیه و سبدگردانی وارد بازار سرمایه شود ضمن آنکه برخی از سرمایه گذاران خارجی تقاضای تاسیس سبد گردانی مستقل را ارایه کرده اند که در حال بررسی صدور مجوز هستیم و البته برای اجرای این امر باید به صورت ویژه کشور از بحث تحریم ها جدا شود.


فطانت درباره سهم سرمایه گذاران خارجی در بورس نیز اظهار داشت: سهم سرمایه گذاران خارجی در بورس کشور زیاد نیست و نسبت به کلیت بازار عدد کمی است ولی اینکه چه میزان پتانسیل افزایش دارد بستگی به استقبال سرمایه گذاران خارجی و نصاب های تعریف شده در این خصوص دارد. البته همواره بحث سرمایه گذاری خارجی با لحاظ همه جوانب مثبت و منفی آن باید مورد تحلیل دائمی قرار گیرد تا تجربه تلخ دیگر کشورها در بازار ما اتفاق نیفتد.



** اولویت بورس مسکن با مزایده ها است
وی درباره راه اندازی بورس مسکن نیز گفت: امکاناتی در بورس کالا فراهم شد مبنی بر اینکه امکان خرید و فروش مسکن بر روی تابلو های بورس کالا فراهم شود البته اولویت با مزایده ها است که بانک ها و بخش های مختلف که علاقه مندند به صورت مزایده واحدهای خود را به فروش برسانند، می توانند از این طریق اقدام کنند.



** ادامه عرضه های اولیه تا پایان سال
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه، عرضه های اولیه در بازار آغاز شده است، گفت: اولین عرضه اولیه در روز گذشته در فرابورس انجام شد و با سنجش شرایط و کشش بازار و وجود نقدینگی در آن تا پایان سال ادامه می یابد.



** بررسی تخلفات بازار سرمایه
فطانت درباره تخلفات بازار سرمایه نیز گفت: بخشی از تخلفات در حد تذکر بوده و در اختیار سازمان بورس و اوراق بهادار است که به صورت دائمی انجام می شود اما بخشی که نیاز به مراجع قضایی داشته باشد به این مراجع ارایه خواهد شد.



** انتقاد از بالا بودن نرخ سود بانکی
وی تعامل بازار پول و سرمایه را مناسب ارزیابی کرد و گفت: نقطه اصلی فصل اشتراک این دو بازار مبتنی بر نرخ سود بانکی است و به دلیل بالا بودن نرخ سود بانکی و عدم رعایت نرخ سود توسط موسسات غیرمجاز ریسک بازار افزایش می یابد و آثار نامطلوبی را بر بازار دارد.


رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در سال 93 کل تسهیلات پرداخت شده به شرکت های درج شده در بازار بورس 47 هزار میلیارد تومان بود که نسبت به سال گذشته به میزان سودهای پرداخت شده جذب منابع انجام شده است، گفت: این در حالی است که مانده تسهیلات سیستم بانکی در سال 93 بالای 700 هزار میلیارد تومان بوده و انتظار می رود شرکت های بورسی که بخش شفاف اقتصاد هستند و درصد بالایی از تولید ناخالص ملی و پرداخت مالیات را بر دوش می کشند، سهم بالاتری از تسهیلات بانکی را به خود اختصاص دهد.



** توصیه فطانت به سهامداران
وی در پایان به سهامداران گفت: شرایط بازار نیاز به تحلیل عمیق دارد و سهامداران در سرمایه گذاری ها باید از مشاوران و افراد خبره بهره گیری کنند.

انتهای پیام/