هشدارهای پی در پی نسبت به آینده اقتصاد جهانی، موجب رشد تقاضاي طلا شد
با بحران مالی آمریکا و هشدار صندوق بینالمللی پول نسبت به ناآرامیهای اجتماعی در اروپا، بازارهای جهانی با تقاضای بالایی از خرید طلا مواجه شدهاند که همین باعث رکورد شکنیهای پی در پي معامله این فلز شده است.
تاریخ: ۶/مرداد/۹۰ ساعت ۲۰:۱۶ | اخبار صنفی شناسه خبر: ۲۸۷۳
دادوستد بازارهای کالایی جهان با تداوم افزایش قیمتها از سر گرفته شد. به گفته تحلیلگران، در پی بحران مالی آمریکا و تاکید بر تهدید افزایش بدهی ایالات متحده از سوی باراک اوباما رییس جمهور این کشور و از سویی هشدار صندوق بینالمللی پول نسبت به ناآرامیهای اجتماعی در قاره اروپا به دلیل بدهیها، امکان ادامه رشد قیمتها در بخش فلزات گرانبها و رکوردشکنیهای پی در پی وجود دارد. این در شرایطی است که نرخ ارزهای معتبر همچون یورو و دلار به سطح بسیار پایینی رسیده که انتظار بر این است با تداوم این افت، تقاضا برای سرمایهگذاری در بخش طلا بیش از پیش به سطح بالایی برسد.
در بورس کالایی توکیو نرخها برخلاف بازارهای اروپایی و آمریکایی با کاهش نرخ محصولات همراه بود. طلا، نقره، پلاتینیوم و پالادیوم از جمله محصولاتی هستند که در رینگ بخش فلزات با روند رو به بالای قیمتها مواجه شده است. در بخش فرآوردههای نفتی و پتروشیمی نیز روند مبادلات کاهشی بود.
در بورس کالایی شانگهای، نوسان قیمتها ادامه پیدا کرد. طلا در شرایطی با کاهش قیمت روبهرو بود که سایر محصولات فلزی همچون آلومینیوم، مس، روی و سرب با رشد نرخ همراه بودند. دادوستد سیم مفتول و میلگرد نیز با نوسان قیمت همراه بود.
در بورس تجاری نیویورک پلاتینیوم و پالادیوم با نوسان همراه بودند، اما معامله هر بشکه نفت خام با وجود تکانههای منفی همچنان نزدیک 99 دلار به ازای هر بشکه صورت میگیرد.
در بورس کالایی نیویورک مس حرکت منفی روز ماقبل را تکرار کرد، اما همچنان هر پوند از آن بالای 4 دلار قرار گرفت. معامله نقره و طلا نیز به صورت ادامه دار با حرکت افزایشی بالا رفت و رکوردهای جدید ثبت کرد. نقره به بالای 41 دلار به ازای هر اونس رسید، این در حالی بود که هر اونس طلا نیز به رکورد جدید یک هزار و 622 دلار رسید.
در بورس کالایی شیکاگو تنها نرخ شکر منفی بود، دادوستد سایر محصولات با رشد نرخ روبهرو شد. ذرت، سویا، روغن سویا، کنجاله سویا، گندم، برنج، جو و پنبه از جمله محصولاتی بودند که همچنان طی دو روز گذشته با تکانههای مثبتی روبهرو شدند. در واقع با هشدار سازمانهای بینالمللی درباره وضعیت مواد غذایی در جهان و از سویی خشکسالیهای پیدرپی همچنان احتمال بالا رفتن قیمتها در بخش کشاورزی وجود دارد، البته روند معاملات در بازارهای کشاورزی با سطح بالایی از قیمتها مواجه است.