آیا دلار تغییر مسیر خواهد داد؟
سایت طلا: شاخص بازار ارز در هفت روز گذشته نیز روند افزایشی خود را حفظ و در سایه ی تقاضا به سطوح بالای قیمتی دست یافت و این در شرایطی است که این روند از جانب وزیر اقتصاد مقطعی اعلام شد.
به گزارش سایت طلا، در روز گذشته دلار با افزایش تقاضا و کاهش حجم عرضه روبه رشد گذاشت که این افزایش تقاضا ناشی از رشد سفرهای تابستانی در انتهای شهریور ماه و پایین آمدن ارزش دلار در بازار داخل نسبت به کشورهای همسایه بود.
البته نباید خریدهای ارزی معامله گران غیر رسمی و نقش آنها را در افزایش دلار نادیده گرفت.
نکته جالب توجه ی بازار ارز در روز گذشته، رشد یورو و پوند و صعود به یک کانال قیمتی بالاتر بود. این دو ارز اروپایی تحت تأثیر روند بازارهای جهانی با افزایش همراه و بر بهای 3930 و 5330 تومان قرار گرفتند و این در حالی است که هفته ی گذشته نیز با تقویت این ارزها در کنار دلار همراه شد.
بر اساس این گزارش، در روز شنبه ی گذشته سطح تقاضای دلار بالا رفت و معامله گران غیر رسمی با اعتقاد به کشش افزایشی دلار، سعی در افزایش دامنه ی نوسانات و سود جویی داشتند. اما با ورود صرافی بانکها، قیمت حبابی دلار شکسته و این ارز به رشد 8 تومانی اکتفا کرد.
افزایش سفرهای تابستانی و ادامه ی اعزام حجاج سطح تقاضا در بازار را بالا برد.
در این روز یورو در مسیر کاهشی قرار گرفت و در کنار دلار 3423 تومانی، به بهای 3848 تومان در بازار معامله شد.
یکشنبه، دلار معاملات خود را با قیمت بالاتری نسبت به روز گذشته آغاز کرد که فعالان تحرکات معامله گران آتی را در ساعات انتهایی روز گذشته در رشد این ارز موثر دانستند. این معامله گران پس از پایان کار صرافی بانکها با افزایش خریدهای ارزی خود زمینه ی رشد دلار را در روز یکشنبه فراهم کردند که نهایتاً با حضور صرافی بانکها، دلار به رشد 13 تومانی اکتفا کرد.
در روز دوشنبه نیز بازار ارز شاهد سیکل تکراری یعنی افزایش دلار تحت تأثیر تحرکات معامله گران غیر رسمی و کاهش در پی فعالیت صرافی بانکها بود. البته در این روز دلار 6 تومان نسبت به روز گذشته پایین تر ایستاد.
در این روز یورو نیز کاهش و به بهای 3845 تومان دست یافت. اما پوند با رشد 20 تومانی بر نرخ 5230 تومان قرار گرفت.
رشد تقاضا و خریدهای ارزی معامله گران غیر رسمی در ساعات پایانی روز دوشنبه و تداوم آن در سه شنبه سبب شد تا ارزش دلار تحت تأثیر این تحرکات با رشد همراه و با 13 تومان افزایش به 3443 تومان برسد.
تغییرات بازارهای جهانی نرخ پوند و یورو را در این روز تحت تأثیر قرار داد و بهای این دو ارز با 40 و 10 رشد به 5270 و 3855 تومان رسید.
دلار روز چهارشنبه را نیز افزایشی آغاز کرد اما تحت تأثیر اخباری روبه کاهش نهاد. اخباری مانند شایعه براشته شدن تحریمهای بانکی از سوی یک بانک آلمانی، افزایش تعداد سناتورهای حامی برجام و از همه مهمتر سخنان وزیر اقتصاد مبنی بر مقطعی بودن نوسانات ارز بود که سبب هراس معامله گران و کاهش خریدهای آنان شد.
علی رغم افت دلار در پنجمین روز هفته، یورو و پوند افزایش یافتند که فعالان تغییرات این ارزها را در سطح جهانی در این امر موثر دانستند.
روز پنج شنبه حجم معاملات کم و دلار نوسان چندانی را تجربه نکرد و این هفته نیز با رشد دلار به پایان رسید.
گفتنی است، شاخص بازار ارز در هفته ی گذشته نیز در مسیر افزایشی پابرجا ماند و در کانال 3400 تومان نوساناتی را شاهد بود و این در شرایطی است که وزیر اقتصاد این روند را مقطعی و زود گذر دانست و سبب محتاط شدن فعالان غیر رسمی شد.