رشد شتابان قیمت طلا ، مس و روی
قیمت نقدی هر تن روی نیز در بورس لندن (London Metal Exchange) از ابتدای هفته گذشته روندی صعودی را تجربه کرد بطوریکه از حدود 2425 دلار در روز شنبه به قیمت بیش از 2490 دلار در چهارشنبه هفته اخیر رسیده و خود را برای عبور از مرز 2500 دلاری آماده می کند .
به گزارش سایت طلا به نقل از بورس نیوز، در حالیکه هنوز از نحوه برنامه دور دوم کمک مالی اتحادیه اروپا به یونان خبری در دسترس نیست ، نزاع و جدال سیاسی جمهوری خواهان کنگره با دولت امریکا بر سر بالا بردن سقف بدهی این کشور باعث سقوط شاخص سهام بورس نیویورک و تضعیف دلار در برابر سایر ارزهای عمده جهان شده است .
بنابر گزارش بورس نیوز ، عدم دستیابی به راه حلی قابل اتکا برای جبران کسری بودجه ایالات متحده و نبود توافق میان دموکرات ها و جمهوری خواهان کنگره این کشور برای یکپارچه ساختن بودجه های مختلف پیشنهادی ، باعث ایجاد نگرانی در میان سرمایه گذاران بازارهای مالی قدرت اول اقتصادی جهان شده است .
گفتنی است طی سه شنبه هفته گذشته (26جولای) شاخص سهام داوجونز که تحولات ارزش سهام شرکت های صنعتی امریکا را نشان می دهد با کاهش 91 واحدی مواجه بود . شاخص مرکب نزدک نیز که تغییرات ارزش شاخص سهام شرکتهای فنی در امریکا را نمایش می دهد افت دو واحدی را تجربه کرد .
ارزش شاخص گسترده سهام استاندارد اندپورز 500 نیز از افت 5 واحدی برخوردار شد . در مقابل شاخص فوتسی بورس لندن در بازار مالی اروپا و شاخص دکس در بورس فرانکفورت آلمان با رشد 4 واحدی روبرو شدند .
همراه با افت شاخص های بورس نیویورک ، شاخص بورس نیکی ژاپن نیز با افت 55 واحدی مواجه شد. این در حالی است که به نظر می رسد با آغاز معاملات چهارشنبه (27 جولای) در بازارهای مالی امریکا سرمایه گذاران مردد همچنان باید شاهد ریزش بیشتری در شاخص های بورس سهام این کشور باشند چرا که هنوز دورنمای روشنی برای تصمیم گیری ها وجود ندارد .
نزدیک شدن به دوم آگوست (سه شنبه یازدهم مرداد ماه) و پایان مهلت ایالات متحده برای حل بحران کسری بودجه باعث شده کارگزاران و سرمایه داران این کشور در انتظار نتیجه تصمیم گیری های جدید دولت و کنگره تنها نظاره گر وضعیت فعلی بازارها بوده و حجم کم رمقی از معاملات را شاهد باشند .
گفتنی است ایالات متحده در صورت عدم افزایش سقف وامهای دولتی خود به 14 تریلیون و 300 هزار میلیارد دلار با خطر کاهش رتبه اعتباری تریپل ای (AAA) از سوی موسسات اعتبار سنجی در زمینه قدرت اقتصادی خود در سطح بین المللی مواجه خواهد شد .
در این ارتباط روز گذشته بن برنانکی رییس بانک مرکزی امریکا با گوشزد کردن لزوم تصویب افزایش سقف بدهی ها و جلوگیری از افزایش بیکاری در این کشور ، صرفه نظر کردن از نزاع و جدال سیاسی را در این زمینه خواستار شده بود .
در عین حال در پی به لرزه درآمدن شاخص های بازارهای مالی امریکا ، بازار طلا به عنوان تنها پناهگاه سرمایه گذاران با رشدهای فزاینده ای روبرو شده است . قیمت هرانس طلا به مرز 1630 دلار نزدیک شده و این در حالی است که سایر فلزات گرانبها از جمله نقره و پلاتین نیز با رشد نرخ همراه شده اند .
از طرفی نگرانی از بابت اخبار ایالات متحده بر اقتصاد جهان در حالی قیمت نفت خام در بازارهای جهان را با کاهش مواجه نمود که با اعلام افت تولیدات در لیبی و نیز کاهش ذخایر نفت خام امریکا در هفته گذشته از سراشیبی سقوط بیشتر قیمت ها نجات یافت .
در بازارهای ارزی جهان نیز یوآن چین و فرانک سویس به عنوان جذاب ترین گزینه سرمایه گذاری برای آربیتراژ گران عنوان می شود .
خاطر نشان می شود در بازارهای جهانی کالاهای اساسی نیز مس و روی همچنان نسبت به سایر کالاها پیشتازی کرده و شیب صعودی به خود گرفته اند .
افت بازارهای سهام ، عطش چین برای واردات مس ، اعتصاب کارگران معادل مس در شیلی و تضعیف دلار باعث رشد 122 دلاری قیمت نقدی هر تن از این کالا طی شنبه تا چهارشنبه هفته گذشته در بازارهای جهانی شده بطوریکه قیمت نقدی مس در مدت مذکور از 9685 تا 9801 دلار بر هر تن رشد داشته است .
قیمت نقدی هر تن روی نیز در بورس لندن (London Metal Exchange) از ابتدای هفته گذشته روندی صعودی را تجربه کرد بطوریکه از حدود 2425 دلار در روز شنبه به قیمت بیش از 2490 دلار در چهارشنبه هفته اخیر رسیده و خود را برای عبور از مرز 2500 دلاری آماده می کند .
در خاتمه به نظر می رسد با توجه به بالا گرفتن دعواهای حزبی در امریکا و شکننده تر شدن اقتصاد این کشور ، همچنان فضای نا امیدی و تردید بر بازارهای مالی این کشور سایه انداخته و این در حالی است کشور چین به لحاظ نماگرهای اقتصادی مناسب و از طرفی تمرکز آن بر کالاهای پایه ای همچون مس و روی ، نگاه سرمایه گذاران انبوهی را به نحوه تصمیم گیری ها و عملکردهای اقتصادی خود معطوف کند./م1