علیرضا محجوب با اعلام این خبر اظهار کرد: مشکل اقتصاد ما در حال حاضر تنها رکود نیست، بلکه رکود تورمی داریم که به بیماری هلندی نیز مشهور است.
وی تاکید کرد: برای مقابله با تورم، راههای علمی پیشنهاد شده است، اما از دولت انتقاد داریم که چرا راه های علمی را برای ریشه کن کردن تورم طی نمیکند.
محجوب با بیان اینکه اقتصاد کشور بیمار است، یادآور شد: رکود مانند بیماری سرطان است و هیچ راه شناخته شدهای برای درمان آن وجود ندارد و اقتصاددانها برای برطرف کردن آن باید دهها راه را بروند تا موفق شوند.
وی تصریح کرد: اقتصاد ما ازسال 75 وارد چرخه رکودی شده و این مشکل روز به روز تشدید شد.
عوارض غلبه دولت بر رکود چیست؟
محجوب با بیان اینکه رکود در مقابل تورم مانند سرطان در مقابل سردرد است، گفت: دولت با وجود اینکه برای مقابله با رکود وعده داده و چند ماه پیش اعلام کرد که دولت بر رکود غلبه کرده است، اما باید پرسید که عوارض غلبه بر رکود چیست.
وی گفت: در صورتی که بر رکود هم غلبه شده باشد این برای کشور کافی نیست بلکه باید در اقتصاد کشور رونق و گردش عملیاتی قابل قبول در بازار ایجاد شود.
دولت برای خروج از رکود وعده سال آینده میدهد
محجوب تاکید کرد: در دیداری که بنده با مسئولان اقتصادی دولت در وزارت صنعت، وزارت اقتصاد و سازمان مدیریت برای حل مشکل رکود داشتم، هیچ یک از آنها امسال را سال خروج از رکود نمیدانند و وعده سال آینده میدهند.
وی تصریح کرد: الان گفته میشود برجام نوشته ایم و از رکود خارج شده ایم اما با حلوا حلوا کردن، دهن شیرین نمیشود وعملا هیچ اتفاقی نیفتاده است. به طوری که حتی نمی توانیم نفت خود را بهتر از قبل بفروشیم یا دلار های خود را پس بگیریم و گردش تولیدی ما نیز تغییر نکرده است.
رکود هر روزه افراد بیشتری را از کار بیکار میکند
محجوب گفت: ما نگران کارِ کارگرانی هستیم که دارند در کارگاههایی که رکود بر آنها حکم فرماست کار میکنند و هر روز که میگذرد تعداد بیشتری از افراد کار خود را از دست میدهند.
وی افزود: صنایع بزرگ ما نیز درخطر ابتلای به رکود قرار دارند، بنا براین ما برای خروج از رکود این موضوع را از مسئولان مطالبه میکنیم.
4هزار واحد متوسط و بزرگ گرفتار رکود
محجوب با بیان اینکه آماری درباره رکود و بیکاری واحدهای کوچک نداریم و آمار موجود تنها مربوط به واحدهای متوسط و بزرگ است گفت: ما حدس می زنیم 4 هزار واحد از واحدهای متوسط و بزرگ ما با رکود رو به رو هستند، اما اعداد، 2 هزار و 180 واحد را اثبات میکنند.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی قیمتها به دلیل تقاضا بالا نمیرود و دلیل افزایش آن بالا رفتن هزینههای تولید است. بنابراین این تورم باعث کشش بیشتر بازار نمیشود.
انتهای پیام/