محسن حاجی بابا، فعال اقتصادی بخش خصوصی درباره پیشنهاد ارز 3100 تومانی توسط دولت در برنامه بودجه سال 1395، گفت: این قیمت به بازار کمک نمیکند چرا که برای تعیین نرخ ارز، باید اقتصاد کشور بهتر است به صورت یک مجموعه دیده شود. جزیرهای نگاه کردن به اقتصاد، بزرگترین اشتباهی است که در 37 سال گذشته انجام شدهاست.
او افزود: نرخ ارز و سایر مسایل مربوط به آن تنها یک آیتم در اقتصاد کشور است. متاسفانه در حال حاضر دولت به دلیل این که بدنه گستردهای دارد، به عنوان بزرگترین کارفرما در کشور شناخته میشود، اما اگر دولت به عنوان بزرگترین کارفرما نمیتواند مخارج خود را تامین کند، دلیلی ندارد که با عرضه ارز ارزان تولید داخلی را دچار مشکل کند.
حاجی بابا خاطرنشان کرد: عرضه ارز کمتر از قیمت واقعی آن، بر صادرات نیز تاثیر منفی دارد. با توجه به تورمی که اکنون در کشور وجود دارد، حجم تولید داخل کاهش پیدا میکند و میتوان گفت که در این صورت، قدرت صاداتی را از دست میدهیم. در واقع ارز ارزان نوعی عوام فریبی است و کمکی به اقتصاد کشور نمیکند، بلکه آثار مخرب نیز در پی دارد.
حاجی بابا درباره انتظارات بخش خصوصی در برنامه ششم توسعه اظهار کرد: در هر برنامه توسعه، مهمترین خواسته بخش خصوصی این است که دولت باید ابتدا خود را کوچک کند. در حال حاضر، دولت برنامههای دولت برای رفع مشکلات اقتصادی ریتم کندی دارد و گویی دولتمردان فقط در حال انجام وظایف روزمره هستند.
این فعال بخش خصوصی تاکید کرد که چون دولت بزرگترین کارفرماست، نمیتواند اصلاحات اقتصادی انجام دهد، زیرا فارغ از نگاه اجرایی به اقتصاد کشور، وظایف کارفرمایی نیز دارد. به همین دلیل بهتر است ابتدا برای کوچک سازی بدنه دولت، گامهای جدی برداشته شود و پس از انجام این کار، انتظار اصلاحات اقتصادی از دولت داشته باشیم.