آلبرت بغزیان با اشاره به افزایش نرخ دلار در لایحه بودجه سال 1395 به 3 هزار و 100 تومان و تاثیر آن در بازار ارز اظهار داشت: افزایش نرخ دلار یکی از سیاستهای دولت است، تا عکسالعمل این افزایش را در بازار ارز ملاحظه کند که بتواند فاصله نرخ ارز دولتی با بازار را حذف کند.
این اقتصاددان تصریح کرد: در حال حاضر به نظر میرسد دولت در بحث نرخ ارز دنبالهرو بازار غیر رسمی ارز است تا کشف قیمت صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه اگر دولت بتواند نرخ دلار را تغییر ندهد، میتوان از نوسان بازار جلوگیری کند، عنوان کرد: اکنون برای جبران کسری بودجه به نظر نرخ دلار افزایش داشته است.
این اقتصاددان یکی از مکانیزمهای کنترل بازار ارز را عرضه ارز به موقع در بازار دانست و یادآور شد: در صورتی که این کار صورت نگیرد، ثبات بازار به هم میخورد، زیرا افرادی که نیازمند ارز برای واردات کالا هستند، مجبور میشوند از راههای دیگر به دنبال تأمین منابع باشند.
بغزیان در پاسخ به این سوال که افزایش دلار در بودجه مغایر با سیاست یکسان سازی نرخ ارز نیست، گفت: به نظر میرسد دولت با افزایش نرخ دولتی به دنبال یکسان سازی نرخ ارز بوده و میخواهد با کم کردن فاصله این نرخ در بازار سیاست یکسانسازی را اعمال کند و در صورتی که بتواند ارز را به موقع عرضه کند، میتواند این کار را انجام دهد.
این اقتصاددان با اشاره به اینکه نرخ شناور مدیریت شده ارز باید در بازار کار کند، بیان داشت: این یک ابزار مدیریتی برای دولت است که بتوان از این طریق بازار خود را به ثبات رساند و در دنیا رایج است.
وی تأکید کرد: اگر نگاه دولت به موضوع ارز صرفاً صادراتی باشد، با مشکل مواجه خواهد شد و اینکه در کنار آن مدیریت واردات برای ورود کالاهای ضروری و پرهیز از ورود از کالاهای لوکس اقدام شود. همچنین در صورتی که نرخ دلار بالا برود هزینه تولید و مواد اولیه افزایش مییابد که این موضوع میتواند در بازار موثر باشد.
انتهای پیام/