۷۰۰ میلیون دلار بدهی نفتی هند فردا در خزانه سیف
هند روز چهارشنبه ۷۰۰ میلیون دلار از بدهی نفتی اش به ایران را تسویه خواهد کرد و قرار است این مبلغ از طریق بانک مسقط عمان به بانک مرکزی ایران انتقال داده شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، منابع آگاه گفتند، هند روز چهارشنبه 700 میلیون دلار از بدهی نفتی اش به ایران را تسویه خواهد کرد. این اولین آزادسازی دارایی های ایران پس از انعقاد توافق جامع هسته ای است که نقشه راه لغو تحریم های ایران را ترسیم کرده است.
پرداخت های قسط بندی شده بخشی از بدهی های نفتی به ایران از اوایل سال 2014 و بر اساس توافق موقت ژنو اجازه داده شده است.تشدید تحریم های اقتصادی علیه ایران در اوایل سال 2012، صادرات نفت این کشور را به نصف رساند و موجب کاهش درآمدهای نفتی تهران و آسیب دیدن اقتصاد این کشور شد.
انتظار می رود با اجرای توافق هسته ای،14 جولای، تحریم ها علیه ایران در سال 2016 برداشته شود.
3 منبع آگاه گفتند، پالایشگاه های هندی قسط 700 میلیون دلاری بدهی خود به ایران را به روپیه و به حساب موجود در بانک یو سی اوی هند واریز خواهند کرد.
آنها گفتند، بانک یو سی او قبلا دلار مورد نیاز برای تبدیل این پرداخت ها را تهیه کرده و قرار است از طریق بانک مسقط عمان، این رقم را به بانک مرکزی ایران انتقال دهد.
منابع مذکور اضافه کردند، اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا قبلا با این مکانیزم بانکی و پرداخت 1.4 میلیارد دلار از بدهی های ایران توسط پالایشگاه های هندی موافقت کرده است. این منابع افزودند، زمان پرداخت قسط دوم هنوز مشخص نشده است.
سخنگوی وزارت خزانه داری آمریکا از اظهار نظر در این زمینه خودداری کرد.
پالایشگاه های هندی از سال 2012 تاکنون، 45 درصد پول نفت ایران را به روپیه نزد بانک یو سی او سپرده گذاری می کنند. تهران از این پول ها، که رقم آن هم اکنون به 170 میلیارد روپیه (2.57 میلیارد دلار) رسیده برای واردات کالاهای هندی غیرتحریمی استفاده می کند.
پس از بسته شدن مسیر پرداخت پول نفت ایران از طریق هالک بانک ترکیه در سال 2013 تحت فشارهای آمریکا،پالایشگاه های هندی بقیه پول نفت ایران را نزد خود نگه داشته اند. البته بخشی از این پول بر اساس توافق موقت ژنو به صورت اقساطی به ایران پرداخت شده است.
پالایشگاه های هندی تا پایان ماه اوت حدود 6.6 میلیارد دلار به ایران بدهکار بوده اند.
هند با وجود کاهش خرید نفت از ایران تحت فشارهای آمریکا، همچنان دومین خریدار بزرگ نفت ایران پس از چین است. تهران که قبل از تحریم ها دومین تامین کننده بزرگ نفت هند بود، اکنون به رتبه هفتم تنزل یافته است.
انتهای پیام/