شما دعوتید به بازدیداز نمایشگاه طلاوجواهر تبریز
12 روز و 19 ساعت و42 دقیقه
من می آیم فرم ثبت نام آنلاین
تحلیل تاثیرات کندی اقتصاد چین بر همسایه توسعه‌یافته؛

خطر رکود اقتصادی ژاپن چقدر جدی است؟

ما تیه یینگ، اقتصاددان «دی‌بی‌اس بانک» سنگاپور، طی مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌بی‌سی» به تحلیل وضعیت اقتصادی ژاپن و احتمال وقوع رکود اقتصادی در این کشور پرداخت و توضیح داد که چرا برای بانک مرکزی ژاپن، هنوز زود است که برنامه تسهیل کمی‌اش را تمدید کند.

خبر را برای من بخوان

ما تیه یینگ به تلویزیون سی‌ان‌بی‌سی گفت: ریسک وقوع «رکود واقعی» در ژاپن هنوز کم است، اما ریسک رکود فنی، رو به افزایش است: امروزه تولید بخش صنعتی و داده‌های اقتصادی از پیش‌بینی‌ها خیلی پایین‌تر است.

«ما» ادامه داد: بر اساس داده‌های اقتصادی جدید، برآورد اولیه من این است که رشد تولید ناخالص داخلی در سه‌ماهه سوم 2015 حدود صفر خواهد بود و این احتمال وجود دارد که در سه ماهه سوم، رشد GDP غیرفعال داشته باشیم. در این صورت اقتصاد با چالش روبرو بوده و به منزله این است که دچار رکود فنی شده‌ایم.

وی افزود: کارخانجات هنوز در تلاشند تا در ماه اکتبر بازده را افزایش دهند و اگر شاخص مدیران خرید هم در حوزه کارخانجات و هم فروش، از سطح 50 بالاتر باشد، هنوز این احتمال وجود دارد که فعالیت اقتصادی در سه ماهه پایانی سال افزایش یابد.

مجری «سی‌ان‌بی‌سی» با اشاره به جلسه هفته آینده بانک مرکزی ژاپن و کسانی که خواستار افزایش نرخ خرید دارایی‌ها هستند، از ما تیه یینگ پرسید که سیاست‌گذاری‌های بانک مرکزی ژاپن به چه صورت خواهد بود؟

به گفته «ما» هنوز زود است که بانک مرکزی ژاپن بخواهد برنامه تسهیل کمی‌ را بسط دهد. بانک مرکزی ژاپن تنها به نرخ رشد توجه نمی کند، بلکه به شاخص‌های بازار کار و شاخص قیمت مصرف‌کننده جدای از قیمت‌ غذا و انرژی (تورم مبنا) نیز توجه دارد.

وی در ادامه تأکید کرد: در حال حاضر شاخصه‌های تورم مبنا و بازار کار و همچنین پیش‌بینی تورم هنوز این اجازه را به بانک مرکزی ژاپن می‌دهد که درباره تمدید برنامه تسهیل کمی فکر کند. اما اکنون ضرورتی برای تسهیل کمی وجود ندارد. البته اگر داده‌های ضعیف اقتصادی به مدت دو فصل یا بیشتر ادامه یابد و بانک مرکزی ببیند شرایط بازار کار بدتر شده و احتمال کاهش تورم وجود دارد، نگران‌تر خواهد شد.

اقتصاددان «دی‌بی‌اس بانک» همچنین درباره جلسه هفته آینده بانک مرکزی و میزان تأثیر کندی اقتصاد چین بر تصمیم‌گیری‌ها تصریح کرد: ضعیف شدن ارقام و آمار اقتصادی تعجب برانگیز نخواهد بود؛ زیرا واقعیت دارد که کندی رشد اقتصاد چین بر اقتصاد ژاپن نیز تأثیر می‌گذارد.

به گفته «ما» حدود 20 درصد صادرات ژاپن به چین است؛ با این‌حال در مقایسه با بازارها و اقتصادهای بازتر و کوچک‌تر منطقه (مانند کره جنوبی و تایوان) می‌توان ادعا کرد که آسیب‌پذیری بازار ژاپن، نسبتاً پایین است.