چرا سكه‌هاي سال 86 گران‌ترند؟ رييس اتحاديه طلا و جواهرات تهران: اتحاديه با صرافان متخلف برخورد مي‌كند

طلافروشان هرگز اعتصاب نمي‌كنند؛ سال گذشته هم به دليل مسئله‌اي كه براي پارچه‌فروشان پيش آمده بود و امنيت طلافروشان به مخاطره افتاده بود، مغازه‌ها بسته شد وگرنه طلافروشان دست از كار نمي‌كشند.

خبر را برای من بخوان
به گزارش سایت طلا به نقل از ایسنا، رییس اتحادیه طلا، جواهرات، نقره، سکه و صراف تهران همچنین اظهار کرد: طلافروشان الان مشکلی ندارند و به کار خود ادامه می‌دهد.

احمد وفادار در گفت‌وگو با خبرنگار اصناف خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره بررسی وضعیت صراف‌ها نیز گفت: صراف‌ها برای تاسیس واحد صنفی خود به اتحادیه می‌آیند و درخواست پروانه کسب می‌کنند ولی مجوز فروش ارز را باید از بانک مرکزی بگیرند.

وی درباره فروش سکه و طلا در صرافی‌ها، تاکید کرد: اگر صرافی‌ها سکه را گران‌تر از قیمت واقعی آن بفروشند در صورتی که بانک مرکزی هم برخورد نکند، ما برخورد می‌کنیم و در صورتی که جواز نداشته باشند ماده 27 اعمال و اگر جواز نداشته باشند ماده 28 اعمال می‌شود و طبق قانونن نظام صنفی برخورد می‌کنیم.

وفادار با تاکید بر این‌که سکه با هزار و نهایتا دو هزار تومان اختلاف با نرخ اعلامی می‌تواند فروخته شود، درباره خرید و فروش سکه ضرب شده قبل از سال 86 نیز گفت:‌ سکه 86 با سکه ضرب شده در سال‌های دورتر دوسه هزار تومان تفاوت دارد؛ یک وقتی 10 هزار تومان تفاوت بود که ما برخورد کردیم و جلوی آن را گرفتیم.

وی درباره دلیل اختلاف قیمت‌ها اظهار کرد: مردم اکثرا می‌گویند که سکه 86 می‌خواهند؛ سکه‌های تاریخ پایین را اکثر آب کرده و در ساخت طلا از آن‌ها استفاده می‌کنند.

او در پاسخ به این که گاه نحوه عرضه، نوع تقاضا را تعیین می‌کند توضیح داد: الان مردم عادت کردند که سکه 86 را تقاضا کرده و از خرید سکه 82 پرهیز می‌کنند.

وفادار با تاکید بر این‌که سکه ضرب شده قبل از سال 86 با قیمت کمتری باید فروخته شود، اظهار کرد: این سکه همان طور که ارزان‌تر خریداری می‌شوند ارزان‌تر نیز به فروش می‌رسند.

وی در پایان افزود: صراف‌ها برای فروش سکه باید به اتحادیه مراجعه و آزمون دهند. متاسفانه حدود سال 1370 مقداری سکه‌های غیر بانکی وارد بازار شد که برخورد شد و افرادی که اقدام به ضب سکه‌ها کردند هم اینک در زندان هستند. /م1