سایت خبری طلا

صندوق طلا در آستانه اخذ مجوز از سازمان بورس

مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه گذاری آوای آگاه گفت: کارگروهی برای راه اندازی صندوق طلا تشکیل شده است تا اقدامات لازم برای شکل گیری این صندوق در بازار سرمایه انجام شود.


به گزارش سایت طلا به نقل از سنا، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در اوایل سال 90 از تشکیل صندوق های طلا و ارز خبر داد که به واسطه آن مقرر شد ابزارهای جدید وارد بازار شوند و معامله‌گران طلا و ارز با تکیه بر مزایای این صندوق ها، اقدام به خرید و فروش طلا و ارز کنند.

در همین راستا، سازمان بورس راه‌اندازی دو صندوق طلا و ارز را در دستور کار خود قرار داد به طوریکه هم اکنون کارگروه مربوط به راه اندازی صندوق طلا، اقدامات اولیه و مدارک لازم برای تصویب نهایی به سازمان بورس ارسال کرده است.

خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا) درباره فرایند راه اندازی صندوق ارزی گفت وگویی با محمد یوسف امین داور مدیر عامل شرکت مشاور سرمایه گذاری آوای آگاه به عنوان یکی از متولیان کارگروه فوق انجام داد که در پی آمده است :

س : درحال حاضر چه اقداماتی برای راه اندازی این صندوق انجام شده است؟

ج: راه اندازی صندوق طلا یکی از برنامه های امسال سازمان بورس است که مباحث مربوط به آن توسط یک کارگروه متشکل از برخی کارگزاری ها و نمایندگانی از این سازمان درحال بررسی است و هم اکنون متولیان درحال تنظیم دستورالعمل های این صندوق ها هستند و پیشنهادات در این مورد به متولیان سازمان ارایه شده است که پیش بینی می شود این مساله تا آذرماه امسال نهایی شود.

س : شکل گیری این صندوق ها به چه صورت خواهد بود؟

ج : پیش از این پیشنهاد شده بوده که شکل اجرایی به شکل صندوق های سرمایه گذاری و یا به شکل EPS باشند اما از آنجایی که هنوز بستر EPS در بازار کشور فراهم نیست بنابراین این صندوق ها برمبنای سرمایه گذاری راه اندازی خواهند شد.

س : ترکیب سبد دارای این صندوق ها بر چه مبنایی خواهد بود؟

ج : طبق بررسی های انجام شده، پیشنهاد شد تا دارایی این صندوق متشکل از پول نقد، طلا ، اوراق مشارکت و اوراق مشتقه تعریف شده برای طلا باشد اما نظر سازمان بورس بر این است که متشکل از پول نقد، طلا و اوراق مشارکت باشد.

س : در حال حاضر چه میزان طلا در کشور وجود دارد و این صندوق توانایی جذب چه میزان طلا را دارد؟

ج : برآوردهای غیر رسمی براین مبناست که 13 هزار تن طلا در کشور وجود دارد و از آنجایی که مردم علاقه مند نگهداری آن هستند برای نگهداری هر تن طلا باید حدود 55 میلیارد تومان هزینه کنند که در کل رقمی معادل 715 هزار میلیارد تومان خواهد شد هرچند آمارهای یاد شده یک آمار تقریبا غیر رسمی است اما طبق آمار رسمی، سالانه حدود سالانه 200 تا 300 تن طلا وارد کشور می شود و باتوجه به اینکه بخشی از آن قاچاق است، برآورد می شود که سالانه 400 تا 500 تن طلا در کشور وارد می شود.

س : به طور کلی شکل گیری این صندوق ها چه هدفی را دنبال می کند؟

ج : هدف از راه اندازی این صندوق ها نگهداری آن بخش از طلا هایی است که خانوارها آن را پس انداز می کنند، است، در نظر داریم تا پس اندازهای طلا را جذب کنیم و مردم با یک هزینه اندک از رشد طلا بهره برده و منتفع شوند زیرا با این روش، علاوه بر کاهش ریسک، نگهداری آن نیز راحت‌تر است.

س : نحوه خرید و ابطال اوراق طلا در این صندوق به چه شکل خواهد بود؟

ج : به منظور محاسبه این مساله درپی یک نرخ رسمی طلا هستیم که تاکنون دو روش برای آن پیشنهاد شده است، یک روش محاسبه نرخ طلا جهانی به علاوه نرخ رسمی ارز است و روش دیگر هم آنست که سازمان بورس با اتحادیه طلا و جواهر قراردادی را منعقد کند که این نهاد هر روز به طور رسمی نرخ طلا را به سازمان اعلام کند و نحوه محاسبه بر مبنای نرخ ارایه شده از سوی اتحادیه طلا وجواهر کشور باشد.

س : آیا میزان پذیره نویسی این صندوق ها تفاوتی با سایر صندوق ها دارد؟

ج: آنچه مسلم است سازمان بورس درصدد گسترش ابزارهای مالی است و میزان پذیره نویسی و جذب منابع صندوق های طلا، همانند صندوق های کوچک و بزرگ به ترتیب تا 5 تا 50 میلیارد تومان خواهد بود./م1