حیدر جهانبخش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان آنکه دولت شاید نتواند بحث دستمزدها را در این بخش خیلی مدیریت کند، افزود: اما می تواند با تدوین برنامه ای خاص نسبت به کنترل قیمت تجهیزات ساخت اقدام کرده و مانع از افزایش قیمت در این بخش شود.
وی با بیان آنکه مدیریت در بخش تجهیزات ساخت یکی از مولفه هایی است که می تواند ضمن رونق بازار مانع از افزایش قیمت ها شود، تاکید کرد: مهمترین عامل در کاهش قیمت مسکن مدیریت زمین است که باید توسط دولت با اتخاذ تدابیر مناسب اجرایی شود.
وی با اشاره به تجربه گذشته در خصوص مدیریت نرخ زمین در ساخت مسکن (زمین های وقفی مسکن مهر)، گفت: طبیعی است هنگامی که بازاری رونق می گیرد عوامل وابسته به آن نیز رونق بگیرد اما دولت باید با تمهیدات مناسب و اعمال کنترل لازم بر روی قیمت زمین از افزایش در این بخش جلوگیری کند.
نایب رییس سازمان مهندسی ساختمان استان تهران، افزود: حذف نگاه کالایی به مسکن نیز راهکار موثری برای جلوگیری از افزایش قیمت ها در بخش مسکن است زیرا تا زمانی که نگاه به مسکن کالایی باشد، عوامل موثر در قیمت کالا درمسکن نیز اثرگذار خواهد بود.
وی با بیان آنکه باید سیاست های تشویقی برای سازندگان در نظر گرفته شود، اظهار داشت: اقناع مدیریت شهری برای در نظر گرفتن امتیازات خاص جهت سازندگان ضمن ترغیب آنان به ساخت و ساز راهکاری برای جلوگیری از افزایش قیمت ها خواهد بود.
جهانبخش رابطه بین خروج از رکود مسکن و افزایش قیمت ها را مستقیم دانست به شکلی که هرگاه تلاش شده رکود بازار مسکن شکسته شود، رشد قیمتی را شاهد بوده ایم، تصریح کرد: اتخاذ روش های گذشته برای رونق در این بازار باعث افزایش قیمت ها خواهد شد اما راهکارهای مناسب دیگری منجمله همین کنترل و مدیریت زمین می تواند راهگشا باشد.
این کارشناس بازار مسکن ایران تاکید کرد: دولت باید در سه عامل قیمت زمین، دستمزدها و تجهیزات ساخت با اعمال مدیریت صحیح از ضرر کردن مصرف کننده نهایی که همان مردم باشند در زمان رونق پیشگیری کند.
یادآور می شود، در گذشته، به دلیل تقاضای رو به رشد و گرایش به سرمایه گذاری در املاک و مستغلات، سرمایه ها راهی بازار مسکن می شد و قیمت مسکن نیز به این دلایل با رشد صعودی مواجه بود اما از تابستان سال 1392 این بخش با رکود مواجه شده است.
انتهای پیام /