به گزارش سایت طلا، در روز گذشته دلار معاملات خود را در کانال 3500 تومان دنبال کرد اما با افزایش میزان فروش، از اوج قیمتی سال 93 پایین و با افت 21 تومانی بر 3487 تومان قرار گرفت. بررسی برجام در مجلس از امروز و احتمال تصویب آن، معامله گران را در صف فروش قرار داد.
در کنار رشد یورو، پوند نیز طعم کاهش قیمت را چشید و با 15 تومان افت بر بهای 5345 ایستاد که تضعیف ارزش این ارز در برابر دلار در بازارهای جهانی در این امر موثر بود و این در شرایطی است که هفته ی قبل با تحرکات مثبت ارزها کلید خورد.
بر اساس این گزارش، در روز شنبه ی گذشته دلار با تلاش معامله گران غیر رسمی شاهد افزایش بها بود که برخلاف انتظار این معامله گران دلار تغییر مسیر داد و تا بهای 3467 تومان به عقب بازگشت تا تغییراتش نسبت به پنج شنبه صفر بشود.
افزایش عرضه و احتیاط معامله گران به علت کلاهبرداری 40 میلیارد تومانی و روند بررسی برجام در مجلس و رسیدن اخباری مبنی بر تصویب برنامه جامع اقدام مشترک در شورای امنیت سبب شد تا با وجود هیجان ایجاد شده در بازار، دلار با رشد تقاضا روبرو نشود و در مسیر کاهشی قرار بگیرد.
رئیس بانک مرکزی نیز به مردم هشدار داد تا برای سالم سازی معاملات ارزی، ارز مورد نیاز خود را از صرافی های مجاز تأمین و از حاشیه ی بازار ارزی خریداری نکنند.
احتیاط معامله گران در روز گذشته سبب شد تا بازار ارز در روز یکشنبه شاهد افت بهای دلار باشد و دلار بی متقاضی تا سطح 3457 تومان پایین بیاید.
در این روز یورو و پوند نیز همزمان با دلار کاهش بها را تجربه کردند که افت آنها ناشی از تحرک این ارزها در بازارهای جهانی بود.
در روز یکشنبه دلار دو بار بهای زیر مرز 3450 تومان را تجربه کرد اما بر آن بها تاب نیاورد و تا سطح 3457 تومان بالا آمد که این امر سبب شد تا برخی از معامله گران سطح قیمتی 3450 تومان را مرز حمایتی دلار به شمار بیاورند و خریدهای خود را در روز بعد افزایش دهند.
افزایش تقاضا در روز دوشنبه دلار را با رشد 25 تومانی به 3482 تومان رساند. البته برخی دیگر از فعالان رشد دلار را ناشی از هیجانات معامله گران غیر رسمی دانسته و معتقد بودند دلار در روزهای بعد به زیر مرز 3450 تومان خواهد رفت.
روند صعودی دلار در چهارمین روز هفته نیز ادامه یافت که برخی از فعالان پایین بودن ارزش طلا در بازار ترکیه نسبت به بازار داخلی و خریدهای ارزی معامله گران کشور عراق را علت اصلی این امر دانستند.
در روز سه شنبه دلار تا نزدیکی مرز 3500 تومان پیش رفت و بر بهای 3495 تومان قرار گرفت. یورو و پوند نیز که در روز گذشته طعم افزایش بها را چشیده بودند، در روز سه شنبه نیز تقویت و بر بهای 3930 و 5280 تومان قرار گرفتند.
نزدیک شدن دلار به سطح قیمتی 3500 تومان، احتیاط معامله گران غیر رسمی را در روز چهارشنبه افزایش داد. آنها با اعتقاد به توان نداشتن دلار برای افزایش بیشتر، خریدهای خود را محدود کردند که این امر سبب شد دلار به ثبات نسبی بها تن بدهد.
اما در این روز ارزش یورو و پوند افزایش یافت و پوند با رشد 45 تومانی بر بالای مرز 5300 تومان، بر بهای 5325 تومان قرار گرفت و این در شرایطی است که پوند از 30 شهریورماه نوساناتش در زیر مرز 5300 تومان بود.
گزارش سایت طلا حاکیست، در آخرین روز هفته دلار با 16 تومان رشد و در پی افزایش نرخ حواله درهم، فعالیت معامله گران غیر رسمی و از همه مهمتر برخی ابهامات موجود پیرامون برجام، از مرز قیمتی 3500 تومان گذشت، سطحی که از 29 دی ماه سال 93 برای دلار تجربه نشده بود.
دو ارز اروپایی نیز روز پنج شنبه را همپای دلار با افزایش بها سپری کردند تا روند هفتگی آنها مثبت و پوند با 100 تومان افزایش، بیشترین رشد را در بین ارزها از آن خود کند.
گفتنی است، برخی از فعالان مرز قیمتی 3500 تومان را مرز حساسی برای دلار به شمار می آورند که با عبور دلار از آن در اواخر هفته ی گذشته، احتیاط معامله گران را برانگیخت و تا آشکار شدن روند بازار با توجه به بررسی برجام در مجلس، خرید و فروش خاصی از سوی معامله گران انجام نمی گیرد که این امر مانع از رشد بیشتر دلارست.
اما گروهی دیگر هستند که براین باورند تحرکات معامله گران غیر رسمی و نوسان گیری آنها و عطش دلار برای کسب سطوح بالاتر و پس گرفتن مواضع سابق زمینه ساز صعودی تر شدن دلار است.
حال باید دید آیا دلار در روزهای آتی جولانگاهی برای عرض اندام در سطوح بالاتر از مرز 3500 تومان می یابد یا به نوساناتش در کانال 3400 تومان راضی می شود.
انتهای پیام