افزایش بهای طلا تاثیر مستقیمی دراقتصاد ایران دارد
عضو کمیسیون برنامه، بودجه مجلس با بیان این که طلا پشتوانه پول ملی ایران نیست و افزایش بهای جهانی آن پشتوانه پول ملی را تقویت نمیکند، گفت: مدیران بانک مرکزی میتوانند با برنامهریزی دقیق پس از مقابله با سودجویان بازارها و هدایت مردم به سمت تولید، افزایش نرخ جهانی طلا را به فرصتی برای توسعه اقتصاد کشور تبدیل کنند.
به گزارش سایت طلا به نقل از اکونیوز، جعفر قادری با بیان این که افزایش بهای جهانی طلا در ماههای گذشته تأثیر مستقیمی بر بازار اقتصادی ایران گذاشته است، تصریح کرد: افزایش ارزش جهانی طلا انگیزه افراد سودجو را برای کسب سود کلان در بازارهای طلای ایران افزایش داده است.
مسئولان بانک مرکزی برای تأمین نیاز داخلی با استفاده از منابع طلای خود حجم بالایی از سکه را در بازار تزریق کردند که این موضوع بسترهای لازم برای سودجویی دلالان رافراهم کرد
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با یادآوری این که در راستای افزایش بهای جهانی طلا، تقاضا برای خرید طلا در ایران افزایش یافته است، افزود: مسئولان بانک مرکزی برای تأمین نیاز داخلی با استفاده از منابع طلای خود حجم بالایی از سکه را در بازار تزریق کردند که این موضوع بسترهای لازم برای سودجویی دلالان رافراهم کرد.
وی با بیان این که تقاضای بالا در بازار طلا و سکه، حجم نقدینگی موجود در جامعه را افزایش داده است و این موضوع باعث به وجود آمدن بازارهای کاذبی مانند بازارهای سکه و ارز شده است، تأکید کرد: مدیران بانک مرکزی میتوانند با برنامهریزی دقیق پس از مقابله با سودجویان بازارها و هدایت مردم به سمت تولید، افزایش نرخ جهانی طلا را به فرصتی برای توسعه اقتصاد کشور تبدیل کنند.
هماکنون تولید ناخالص ملی اصلیترین پشتوانه پول ملی ایران است
این نماینده مردم در مجلس با تأکید بر این که هماکنون طلا پشتوانه پول ملی ایران نیست، ادامه داد: این موضوع که گفته میشود با افزایش بهای جهانی طلا پشتوانه پولی ایران تقویت شده است، اشتباه است.
وی افزود: در سالهای گذشته بر اساس تعریف شاخصهای اقتصادی طلا پشتوانه پول تمام کشورها بوده است، اما با توجه به شرایط موجود در اقتصاد جهان، طلا پشتوانه پول ملی کشورها نیست.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره پشتوانه پول ملی ایران تصریح کرد: هماکنون تولید ناخالص ملی اصلیترین پشتوانه پول ملی ایران است.
طلا همچنان رکورد میزند
نگاهی اجمالی به بازار طلا نشان میدهد که قیمت این فلز همواره به بهانههای مختلف در حال افزایش بوده است؛ در ماههای گذشته به علت ایجاد بحرانهای اقتصادی در آمریکا و کشورهای اروپایی و همچنین اتفاقهای سیاسی اخیر در کشورهای منطقه ارزش طلا رکورد شکنی کرده و به بالاترین پله نردبان قیمتها رسیده است.
افزایش بهای طلا و همچنین کاهش نرخ سود سپردههای بانکی و تا حدودی واریز یارانههای نقدی، مردم را برای کسب سود مناسب در بازار طلا وسوسه کرده و این امر موجب افزایش تقاضا در بازار سکه و طلا و به هم خودرن تعادل میان عرضه و تقاضا در این بازارها شده است.
افزایش بهای جهانی طلا همان گونه که میتواند به توسعه اقتصاد کشور کمک کند، از سوی دیگر میتواند سم کشندهای برای اقتصاد باشد؛ فاصله تبدیل شدن ارزش طلا از سم کشنده به راهی برای توسعه اقتصاد، مدیریت برنامهریزی شده و دقیق است که مسئولان بانک مرکزی ایران به عنوان متولی اصلی سیاستهای پولی کشور باید به آن توجه کنند.
هماکنون در بازارهای جهانی قیمت هر اونس طلا به بیش از 1770 دلار رسیده است که این موضوع بهطور حتم میتواند انگیزه مردم را برای حضور در بازارهای کاذب طلا و سکه افزایش دهد و مسئولان اجرایی کشور باید با در نظر گرفتن تمام جوانب بهترین سیاستها را برای کنترل بازار طلا اتخاذ کنند./م1