به گزارش سایت طلا، در حالیکه طرفداران افزایش قیمت با دستاویز قرار دادن تعویق در افزایش نرخ بهره در اکثریت قرار گرفته و کارشناسان و تحلیلگران افزایش بیشتری را برای اونس در روزهای آتی قائل شده اند، قیمت طلا از جانب نشست فدرال رزرو در روزهای آینده و نوسانات دلار احساس خطر می کند.
براساس این گزارش، اونس هفته ی پیش بینی های افزایشی را با تقویت قابل توجه آغاز و با افزایش تقاضا، رشد بهای نفت و افت دلار به بالاترین نرخ در 3 ماه گذشته رسید.
اما افت از اوج سه ماه با معکوس شدن روند بهای نفت رقم و اونس بر بهای 1164 دلار بسته شد که با این وجود رشد حدوداً 7 دلاری را شاهد بود. در روز دوشنبه بازارهای آمریکا و ژاپن تعطیل بودند.
بازار طلای تهران در روز دوشنبه با متضاد بودن روند اونس و دلار داخل به رشد نسبی قیمتها اکتفا کرد و این در حالی است که هفته را با رشد 2100 تومانی هر مثقال طلای 17 عیار آغاز کرده بود.
کاهش از اوج سه ماه با رشد دلار و افت بهای نفت در روز سه شنبه نیز ادامه یافت و اونس تا سطح 1151 دلار پایین آمد که با رسیدن طلای جهانی به کف قیمتی، صعود اونس با افزایش خریدهای معامله گران آغاز و تا بهای 1169 دلار بالا آمد که نسبت به روز گذشته 5 تومان بالاتر ایستاد. البته طلای جهانی در مقطعی وارد مرز قیمتی 1170 دلار نیز شد.
در این روز اخباری منفی از اقتصاد چین منتشر شد که بازارهای سهام را با ریزش مواجه کرد. میزان واردات چین در ماه سپتامبر 20 درصد کاهش یافت. اوپک نیز اعلام کرد تصمیمی بر کاهش تولید ندارد و به افزایش تولید خود ادامه می دهد تا بهای نفت 5 درصد افت کند که این دو عامل طلا را در روز سه شنبه تحت فشار قرار دادند.
اما تشدید نگرانی ها درباره وضعیت اقتصاد جهان با تعویق افزایش نرخ بهره و افت دلار می تواند به نفع طلا تمام شود.
شاخص انتظارات ZEW آلمان برای ماه اکتبر 1.9 واحد اعلام شد که بسیار بدتر از انتظارها بود. رقم مورد انتظار 6.9 واحد بود.
طلای جهانی روز چهارشنبه را با نوسانهای بیشتری آغاز کرد. در این روز داده های منفی از اقتصاد آمریکا منتشر شد که سبب ادامه دار شدن افت دلار و رشد اونس و رسیدن ارزش این فلز گرانبها بعد از 3 ماه و نیم به محدوده ی 1180 دلار شد. خرده فروشی آمریکا در ماه سپتامبر تنها 1 درصد افزایش یافت و تورم منفی نیز 0.5 درصد افت داشت.
فدرال رزرو نیز گزارشی از بخش تولید آمریکا منتشر کرد که نشان از تضعیف داشت و این امر احتمال به تعویق افتادن نرخ بهره را در سال جاری تقویت کرد.
افت شاخص های سهام در پنجمین روز هفته در پی اخبار منفی از تورم چین در ماه سپتامبر که 1.6 اعلام شد، نیز به رشد طلا کمک کرد.
گزارش سایت طلا می افزاید، روز پنج شنبه طلای جهانی نزدیک بالاترین سطح در 3 ماه و نیم گذشته معامله شد و این در شرایطی است که اونس تحت تأثیر مطالبات بیمه بیکاری در آمریکا که کمترین میزان در 40 سال گذشته بود، قرار گرفت. دلار نیز تقویت شد.
بازار تهران بعد از افت 1800 تومانی هر مثقال طلا در روز سه شنبه، در دو روز پایانی هفته شاهد رشد فلزات زرد رنگ بود که ارزش هر مثقال طلا بر بهای 422 هزار و 800 تومان و هر گرم طلا بر 97 هزار و 600 تومان قرار گرفت.
طلای جهانی که روز جمعه با نوسانهای کاهشی روبرو شد، نتوانست سطح مقاومتی 1180 دلار را حفظ کند و بر بهای 1178 دلار و 70 سنت بسته شد که با این وجود رشد بیش از 21 دلاری را شاهد بود. در این روز شاخص دلار و بازارهای سهام با افزایش روبرو شدند که رشد بهای نفت تاحدودی اثر آنها را کمرنگ کرد.
گفتنی است، قیمت طلا در شرایطی هفته ی گذشته را با افزایش قیمت سپری کرد که همچنان چشم انتظار نشست فدرال رزرو در روزهای آینده و مشخص شدن وضعیت نرخ بهره است.
ابهام در زمان دقیق افزایش نرخ بهره در حالی همچنان بازار طلا را درگیر خود کرده که تحلیلگران اقتصادی و فعالان بازار گمانه زنی های مختلفی را در خصوص تصمیم احتمالی فدرال رزرو مطرح کرده اند و حتی مقامات ارشد فدرال رزرو نیز اظهارات ضد و نقیضی را مطرح کرده اند.
در شرایط کنونی سطح مقاومتی طلا 1190 دلار و سطح حمایتی 1177 دلار است که کارشناسان اقتصادی بهترین فرصت برای سرمایه گذاری را زمانی می دانند که اونس سطح حمایتی را بشکند.