فروش طلای ترکیبی با شن و ماسه توسط واحدهای بدون مجوز
رییس اتحادیه طلا و جواهر، وجود هرگونه شن، ماسه یا دیگر ناخالصی ها را در مصنوعات طلای واحدهای مجوزدار تکذیب کرد و در عین حال گفت که این گونه تخلفات توسط افراد غیرمسوول و در واحدهای بدون پروانه کسب اتفاق میافتد.
محمدکشتیآرای در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در ساخت طلا مواردی وجوددارد که ممکن است در آن ناخالصی وجود داشته باشد و در زمان ساخت مصنوعات طلا خارج نشود. گاهی نیز در کارخانهها در زمان پرداخت ممکن است در لابهلای مصنوعات طلا شن و ماسه باقی بماند و در زمان فروش به وزن طلا اضافه شود که البته در این زمینه سازمان ملی استاندارد و اتحادیهها بازرسیهای دورهای انجام میدهند.
وی در عین حال با اشاره به فروش طلای ترکیبی با شن و ماسه توسط واحدهای بدون مجوز گفت: متاسفانه افراد غیرمسوول و واحدهای فاقد پروانه کسب ممکن است اقدام به فروش چنین مصنوعاتی کنند. سازمان ملی استاندارد چند مورد از این تخلفات را در مصنوعات طلا شناسایی کرد که البته آنقدرها هم مساله خاص و بحرانی نبود.
ضرورت ایجاد تسهیلات در راستای افزایش صادرات طلا
کشتی آرای با بیان اینکه در حال حاضر حدود 2560 واحد مجوز دار در این حوزه داریم، بر ضرورت ایجاد تسهیلاتی در راستای افزایش صادرات طلا تاکید کرد و گفت: صادرکنندگان همه ساله در انتظار روز ملی صادرات هستند و از مسوولان در خواست دارند تا به نیازهای آن ها توجه کنند. البته ما در این بخش نیاز مادی نداریم بلکه با کاهش بروکراسی های اداری میتوانیم در ماههای آینده افزایش صادرات طلا داشته باشیم.
رییس اتحادیه طلا و جواهر همچنین با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد، بانک مرکزی و گمرک نظارتهای لازم را در این حوزه انجام می دهند تصریح کرد: بیشتر صادرات ما به کشورهای حوزه خلیج فارس صورت میگیرد و بخشی را نیز به آسیای میانه و کشورهای همجوار صادر میکنیم. به طور کلی میتوان گفت یکی از کشورهایی که بیشتر مصنوعات طلای ایران به آنجا صادر میشود دوبی است.
وی در عین حال بیان کرد: باید در نمایشگاههای خارج از کشور شرکت کرده و کالای خودمان را عرضه کنیم. در حال حاضر اعضایی که میخواهند در این نمایشگاه حضور یابند با مشکل مواجه شده و درگیر مجوزهای بانک مرکزی میشوند و اگر این موضوعات تسهیل شود بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد.
12 تا 18 درصد طلای موجود در کشور قاچاق است
وی با بیان اینکه واردات مصنوعات طلا به داخل کشور ممنوع و هر آنچه که در بازار با عنوان طلای خارجی به فروش میرسد قاچاق است، افزود: براساس تحقیقات صورت گرفته حدود 12 تا 18 درصد طلای موجود در کشور قاچاق است.
انتهای پیام