سعید لیلاز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: خیلی به برنامه ها و مواردی که فقط روی کاغذ آورده می شود، اعتقاد ندارم، اگر دولت بخواهد مانند 10 سال قبل و بطور غیرمنطقی و غیراقتصادی قیمت ارز را ثابت نگه دارد، قطعا صادرات آسیب خواهد دید و چنانچه همگام با نرخ تورم، قیمت دلار را تغییر دهد، صادرات رشد خواهد کرد.
وی ادامه داد: به همین دلیل، سیاست های عملی که در صحنه اجرا رخ می دهد، مهم است نه آن چیزی که بر روی کاغذ می آید و به تصور من رفتاری که دولت یازدهم با نرخ دلار داشته، مشوق صادرات بوده و صادرات کشور را افزایش داده است.
این تحلیلگر اقتصادی، سیاست تک نرخی کردن ارز را یک راهبرد روشن در جهت بهبود بازار صادراتی و جلوگیری از واردات عنوان کرد و افزود: می گوئیم اقتصاد مقاومتی، مگر می شود از این اقتصاد سخن بگوییم و در عین حال تلاش کنیم که قیمت دلار را پایین بیاوریم، بنابراین اگر اقتصاد مقاومتی می خواهیم، باید قیمت دلار را متناسب با نرخ تورم افزایش دهیم.
وی با اشاره به چراغ سبز سازمان جهانی تجارت برای عضویت ایران در شرایط فعلی نیز گفت: گرچه دچار مشکلات اقتصادی هستیم اما در هر شرایطی باید این موضوع را دنبال و بالاخره این کار از یک جایی شروع کنیم. البته دوره تنفس 5 تا 10 ساله این فرصت را برای ما فراهم می کند تا خود را آماده تطبیق با برنامه های WTO کنیم ضمن آنکه آنقدر هم وضعمان بد نیست که نتوانیم به حرکت خود در کنار این سازمان ادامه دهیم.
لازم به ذکر است؛ اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری نیز تاکید کرد: مهم این است که ایران باید این مسیر توسعه و صنعتی شدن خود را به پیش ببرد زیرا آینده و موقعیت ایران در منطقه و فضای بین المللی نیازمند این است که به توسعه ایران بطور جدی پرداخته و موانع توسعه برطرف شود.
جهانگیری تصریح کرد: برای ما نگران کننده است که یک کشور همسایه، رقم بالایی از صادرات صنعتی را در اختیار دارد و ما هنوز به عدد قابل قبولی نرسیده ایم بر این اساس دولت بنا دارد با نقد درست، سیاستهایی را اتخاذ کند که کشور را به سمت توسعه صادرات و پیشرفت پیش ببرد.
انتهای پیام/