پدیده قاچاق طلا و راهکارهای مقابله آن
سایت طلا؛ رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلاوجواهر اعلام کرد: با بستر سازی مناسب برای تولیدات داخلی و حمایت از تولیدکنندگان می توان به مبارزه با ورود غیرقانونی کارهای خارجی رفت.
عبادالله محمدولی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلاوجواهر در گفتگوی اختصاصی با سایت طلا ضمن اعلام نابرابری رقابت طلاهای خارجی و داخلی در بازار از لزوم حمایت بیش از پیش سازندگان سخن به میان آورد.
وی با اشاره به پتانسیل بالای کشورمان در بخش تولید و ساخت طلاوجواهر گفت: تولیدکنندگان ما امروز هزینه بالایی را برای ساخت مصنوعات طلا باید بپردازند از تهیه مواد اولیه گرفته تا بحث مالیات و عوارض و بیمه همه اینها باعث شده تا هزینه های کارهای داخلی بالا برود و رقابت با مصنوعات خارجی را سخت و دشوار گردد.
محمدولی ضمن بیان لزوم تقویت تولیدکنندگان داخلی و مجهز شدن آنان به تکنولوژی روز دنیا اظهار داشت: امروز استفاده از ابزارهای قدیمی و سنتی جوابگوی تولیدات ما نیست و در اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان بیش از 10 الی 15 واحد با تامین تکنولوژی روز دنیا مجهز و به روز شده اند.
وی یکی دیگر از مشکلات تولید در کشور را مشکل تامین مواد اولیه برای سازندگان طلاوجواهر عنوان کرد و افزود : این اتحادیه در حال حاضر با بانک توسعه صادرات و بانک صادرات در رابطه با تامین شمش طلا و مواد اولیه تولیدکنندگان تفاهم نامه ای را امضا کرده است و این امر و تامین سرمایه گردش در صنعت طلاوجواهر یکی از ضروریات است.
محمدولی در رابطه با آمار کار خارجی موجود در بازار طلا گفت: واقعیت این است که کارخارجی در بازار در سطح کلان موجود هست و نمی توان واقعیت را انکار کرد. طبق آمار ما 70 تا 85 درصد بازار طلای داخل در تسخیر کارهای خارجی است.
وقتی اتحادیه اصفهان که بیشترین استفاده را از تکنولوژی روز دنیا می کند و در صنعت طلاوجواهر کشور پیشرو هست اعلام می کند 65 درصد محصولات بازار ما خارجی است، این آمار ما آمار دور از انتظاری نیست.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان طلاوجواهر تصریح کرد: اگر کارهای خارجی را از بازار طلا جمع کنیم مطمئن باشید اتفاق خاصی نخواهد افتاد و طی دوهفته الی یکماه خلع بازار با تولیدات داخلی احیا خواهد شد.
امروز تولیدکننده داخلی رقبتی برای رقابت و عرضه در مقابل تولیدکننده خارجی نمی بیند.
درحال حاضر رقیب خارجی ما آنقدر حمایت می شود که براحتی کالای خود را عرضه می کنند و یکماه بعد دنبال طلای خود را می گیرد، ولی تولیدکننده ما با خواب طلایی که در بازار داخل دارد و عدم حمایتها دیگر از تولید مایوس می شوند و دنبال تعدیل نیروی کار، و اکتفا به حداقل سود می کنند.
این فعال بازار طلا و جواهر ضمن توصیه به خرید طلای داخلی توسط مردم اظهار داشت: مصرف کننده به هر حال با توجه به سلیقه خود کار مورد نظر را انتخاب می کند ولی پیشنهاد من به خریداران طلا و جواهر این است که گول رنگ و لعاب و ظاهر کارهای خارجی را نخورند. در مورد کارهای خارجی موجود در بازار نمی توان به یقین عیار آنها را درست اعلام کرد ولی تولیدات داخلی از چندین فیلتر کنترل می شود و عیار آن دقیق است.
موضوع بعد در این باره با توجه به پشتوانه بودن طلا در فرهنگ ایرانی، کارهای خارجی دارای استحکام مناسب نیست و ظرافت یک مصنوع طلا نمی تواند باعث طول عمر آن گردد، ولی محصولات داخلی استحکام بیشتری در مقایسه با رقیب خارجی دارد به مدت طولانی می توان از آن استفاده کرد.
وی با اشاره به تغییر نگرش مسئولین نسبت صنعت طلاوجواهر خاطرنشان کرد: ما در گذشته صنعت طلاوجواهر را بد معرفی کرده بودیم و مسئولین، این صنعت را صنعتی زینتی و تجملاتی می دانستند، امروز با معرفی این صنعت و توانمندی های آن به مراجع تصمیم گیری، نگاه ها متفاوت شده و آنان به اهمیت و درآمد زایی این صنف پی برده اند بطوریکه می توان گفت ما نسبت به یکسال قبل در این زمینه، 50 درصد پیشرفت کارداشته ایم.
محمدولی افزود: امروز بخش های مختلف صنعت ما را کمک می کندد ،ما جلسات متعددی با رئیس جمهور، وزیر اقتصادی، وزیر بازرگانی داشته ایم.
به طور کل نگاه ها مثبت شده و اهمیت صنعت طلاوجواهر و این باور، یک قبولی برای ماست.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلاوجواهر ضمن انتظار از عدم وحدت و یکپارچگی در صنف و سنگ اندازی ها در آن گفت: همه دست اندرکاران این صنف و صنعت باید در کنار هم باشند و دست در دست هم دهند و بهترین بهره برداری را از این صنعت ببرند. در این صنف باید همدیگر را بپذیریم و به جایگاه حقوقی خود احترام بگذاریم و یکدیگر را تکذیب نکنیم.
حالا که دولت نگاه عمیق و مثبت به این صنف دارد، باید از این فرصت استفاده کنیم بی تفاوتی را کنار بگذاریم و به هم بیشتر توجه کنیم و در سایه وحدت تولید و رشد را در این صنف بالا ببریم چرا که سود آن برای همه این صنف است.
وی با بیان اهمیت زیاد آموزش در صنف طلاوجواهر از برگزاری دوره های محتلف آموزشی و بهره گیری از اساتید مجرب و کمک سازمانها و نهادهای مختلف در این امر خبر داد.
محمد ولی نقش مهم انجمنها و تشکلها در پیشرفت صنف و صنعت طلاوجواهر اشاره کرد و تاکید کرد : ما از نظر پتانسیل در صنعت طلاوجواهر جز 6 کشور مطرح دنیا هستیم و از نظر بازار کار و صادرات جایگاه مطرحی را نداریم ولی به آینده این صنف در کشورمان خوش بین هستم، ما باید خودمان حرکت کنیم و دولت هم حتما ما را حمایت و پشتیبانی خواهد کرد. ما باید حتما از اقتصاد جهانی و گردش مالی 300 الی 400 میلیاردی صنعت طلاوجواهر در دنیا سهمی داشته باشیم.
گفتگو و تنظیم : احمد جعفری