رئیس پژوهشکده پولی و بانکی مطرح کرد:

مشکل اتصال به سوئیچ‌های بین‌المللی بانکداری/ رفع موانع تسویه کارت‌‌ قابل ارایه به مشتریان با تک‌نرخی شدن ارز

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با تأکید بر اینکه نظام بانکی در نحوه اتصال به سوئیچ‌های بین المللی در بخش بانکداری الکترونیک با مشکلاتی مواجه است، گفت: در بخش تسویه کارت‌های قابل ارایه به مشتریان هم مشکلاتی داریم و تا زمانی که ارز تک نرخی نشود نمی‌توان این مشکل را رفع کرد.

خبر را برای من بخوان

علی دیواندری در نشستی خبری اظهار داشت:‌ خدمات پرداخت خرد در کشور در حد استاندارد‌های بین المللی است و مشکلی در این زمینه نداریم اما در بخش اتصال به خارج با مشکلاتی مواجه هستیم‌.

وی با بیان اینکه‌ در زمان تحریم امکان رفع موانع اتصال به سوئیچ‌های بین المللی و امضای پروتکل‌ها وجود نداشت، ادامه داد: در بخش تسویه کارت‌های قابل ارایه به مشتریان نیز با مشکلاتی مواجه هستیم و تا زمانی که ارز تک نرخی نشود نمی‌توان این مشکل را رفع کرد.

‌رئیس پژوهشکده پولی و بانکی‌ با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای تک نرخی کردن ارز، گفت: هر چند قابلیت اتصال به سوییچ برخی از کشورها وجود دارد اما نحوه تسویه در بحث های ارزی با مشکل مواجه است زیرا در زمان حاضر نرخ ارز مسافرتی با بازار آزاد متفاوت است که با تک نرخی کردن ارز این مشکل رفع می شود.

دیواندری از برگزاری پنجمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت خبر داد و گفت: این همایش توسط پژوهشکده پولی و بانکی با همکاری شرکت ملی انفورماتیک و بخش آی تی بانک مرکزی برگزار می شود.

دیواندری اضافه کرد: ‌لازم است در کنار سایر موضوعاتی که بانک مرکزی سالانه برای آن همایش برگزار می‌کند در حوزه بانکداری الکترونیک هم همایش های لازم برگزار شود؛ زیرا موضوعی حیاتی و زیربنایی برای نظام بانکی و لازم است به صورت سالیانه این اقدام صورت بگیرد.

دیواندری تاکید کرد: بانکداری الکترونیک موضوعی مهم در توسعه شرکت‌های دانش بنیان بوده و یکی از دستاوردهای آن جذب نخبگان حوزه آی تی و جلوگیری از مهاجرت مغز ها در این بخش و فعالیت های بانکداری الکترونیک است.

وی ادامه داد: همچنین از بُعد حاکمیتی، نهادی همانند بانک مرکزی باید فرصتی پیدا کند که دستاوردهای خود را برای نظام بانکی تشریح کند؛ در عین حال در حوزه نمایشگاهی نیز شرکت هایی که می توانند در پیشبرد اهداف بانکداری الکترونیکی نقشی ایفا کنند می توانند در این همایش دستاوردهای خود را بیان کنند.

‌رئیس پژوهشکده پولی و بانکی‌ این همایش را فرصتی برای طرح این دیدگاه ها و تبادل نظرها دانست و گفت: این برنامه کمک خواهد کرد که پیشرفتی در حوزه بانکداری الکترونیک صورت بگیرد.

این مقام بانکی افزود: محور اصلی پنجمین همایش بانکداری الکترونیک «گسترش ارتباطات بین المللی‌، فرصت ها و چالش ها» است و به دلیل اینکه برجام در حال اجرایی شدن است و در حال خروج از انزوای بین المللی هستیم، پیش‌بینی می شود بعد از اجرای برجام فرصت های لازم برای تعامل بین المللی فراهم شود.

دیواندری اظهار داشت: یکی از فرصت‌هایی که در این تعاملات بین المللی فراهم می‌شود این است که‌ بانک های ما باید روابط بین المللی خود را از سر بگیرند و در این زمینه استانداردها تغییر کرده است.

‌رئیس پژوهشکده پولی و بانکی‌ افزود: در حوزه تعاملات بین المللی باید استانداردهای بانک های دنیا را در فعالیت های بانکی خود رعایت کنیم و اندیشمندان و مدیران اجرایی داخلی و خارجی در این همایش فرصتی پیدا می‌کنند تا الزامات جدید را بیان کنند و نظام بانکی ما در جریان آخرین تحولات بانکداری الکترونیک قرار بگیرد.

وی ادامه داد: نکته دیگر حضور شرکت های آی تی در کشور بعد از اجرای برجام است؛ شرکت‌های صاحب فناوری فرصتی پیدا می کنند تا محصولات خود را به بازار ایران وارد کنند و این همایش می تواند نقطه شروعی برای این تعاملات باشد.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، بررسی روندهای کلان بین المللی در حوزه بانکداری الکترونیک، ایجاد فضای مناسب برای سیاست گذاران و بانکداران داخل، معرفی نقشه راه نظام های پرداخت ملی، بررسی قوانین و مقررات موجود در حوزه بانکداری الکترونیک و ارائه دستاوردهای ملی و بین المللی در حوزه بانکداری الکترونیک را از جمله اهداف کلان این همایش برشمرد.

وی اضافه کرد: همچنین این همایش فرصتی برای به روز شدن اطلاعات کارشناسان حوزه بانکداری الکترونیک و اینکه شرکت های فعال در حوزه آی تی محصولات و خدمات خود را ارائه دهند.

دیواندری درخصوص محورهای اصلی برگزاری این همایش نیز گفت: نظام های پرداخت، صنعت بانکداری، زیر ساخت های بانکداری دیجیتال و هوش تجاری، محورهای اصلی این همایش هستند.

‌رئیس پژوهشکده پولی و بانکی‌ افزود: همایش «بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت» نیز به لحاظ محتوای علمی و هم تکنولوژیکی، معتبرترین همایش در حوزه بانکداری الکترونیک است و حضور بانک مرکزی و صاحب نظران فرصت مغتنمی، برای حضور پژوهشگران در عرصه بانکداری الکترونیک محسوب می شود.

‌بنابراین گزارش پنجمین همایش «بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت» روزهای 21 و 22 دی ماه در مرکز همایش های برج میلاد برگزار خواهد شد.

انتهای پیام /