*داراييهاي طلا سپر بانكهاي مركزي براي مديريت بحران* طلا اكنون ارز رايج جهان است!
مورگان استنلي اعلام كرد بانكهاي مركزي كه خريداران خالص طلا براي نخستين بار در يك نسل هستند، احتمالا داراييهاي طلايشان را حتي با وجود نياز براي نقدينگي به منظور مقابله با تشديد بحران بدهي، حفظ مي كنند.
تاریخ: ۴/شهريور/۹۰ ساعت ۱۱:۵۴ | اخبار صنفی شناسه خبر: ۳۰۷۶
به گزارش سایت طلا به نقل از بلومبرگ، پیتر ریچاردسون، مدیر اقتصاددان مورگان استنلی استرالیا که بازارهای فلزات را به مدت 20 سال مطالعه کرده است، میگوید به محض اینکه بانکهای مرکزی طلا را بفروشند، بازخرید آن برایشان بسیار گران خواهد بود. بانکهای مرکزی ترجیح می دهند پشتیبانی یک دارایی رو به افزایش را داشته باشند تا اینکه بخواهند از آن برای کاهش بدهی استفاده کنند.
طلا در هفتهای که گذشت، به دلیل افزایش بار بدهی دولتی و ضعیف شدن ارزش ارزها که تقاضا را برای یک دارایی امن افزایش داد، به رکوردی دیگر رسید. بانکهای مرکزی، بزرگترین دارندگان طلا هستند و تایلند، کره جنوبی، قزاقستان، مکزیک و روسیه امسال به ذخایر طلایشان افزودهاند. دنیس گارتمن که یک اقتصاددان است در 19 اوت نوشته بود: این فلز ارزشمند اکنون ارز جهان است.
طلا برای تحویل فوری که امسال 30 درصد افزایش بها داشته، روز سه شنبه به رکورد بالای هزار و 913 دلار و 50 سنت در هر اونس رسیده بود. تحلیلگران و کارگزاران شرکت کننده در یک کنفرانس در کوالام در جنوب هند در 20 اوت پیش بینی کردند قیمت این فلز ممکن است تا پایان سال به دو هزار دلار برسد.
آمار شورای جهانی طلا نشان میدهد بانکهای مرکزی در سال 2010 برای نخستین بار در دو دهه گذشته، به خریداران خالص طلا تبدیل شده و با خرید از سوی کشورهایی شامل بولیوی و جزیره موریس، 87 تن به ذخایر طلای آنها افزوده شد. خرید بانکهای مرکزی و موسسات دولتی در سه ماهه دوم 2011، تقریبا پنج برابر شده و به 69.4 تن افزایش یافت که مجموع طلای خریداری شده در نیمه اول سال را به 192.3 تن رساند. طبق اعلام شورای جهانی طلا، بانکهای مرکزی در سال جاری خریداران خالص طلا باقی خواهند ماند.
بانکهای مرکزی در اوت 2009 بر روی یک سقف پنج ساله برای فروش طلا موافقت کردند. بانک مرکزی اروپا و 18 بانک دیگر موافقت کردند تا سپتامبر 2014، در مجموع بیش از 400 تن طلا در سال نفروشند. طبق آمار شورای جهانی طلا، آلمان، ایتالیا، فرانسه، هلند، بانک مرکزی اروپا، پرتغال، اسپانیا و اتریش، جزو 20 دارنده بزرگ طلا هستند.
صندوق بینالمللی پول 403.3 تن طلا را در فاصله اکتبر 2009 تا دسامبر 2010 در بخشی از طرح تقویت مالیه خود و وام دهی به کشورهای کم درآمد با نرخ بهره پایین، به فروش رساند. بیش از نیمی از این طلا از سوی بانکهای مرکزی خریداری شد.
بحران بدهی در اروپا که از یونان آغاز شد، ارزها را ضعیف و رشد اقتصادی را متزلزل کرده و موجب کاهش رتبه اعتبار مالی یونان، پرتغال و ایرلند شده است. یورو در سال جاری با اقدام بانک مرکزی اروپا در خرید اوراق قرضه دولتی به منظور کاهش تنشهای بازار مالی، در برابر 14 ارز از 16 ارز بزرگ، صعود کرده است.