پولها مال خودم بود و دوست داشتم خرج کنم
در ادامه قاضی صلواتی با اشاره به مصارفی که بابک زنجانی از منابع شرکت نفت داشته و پولهای نفت را به سایر شرکتها از جمله سامسونگ و گلدیران، شرکت کروز ایران خودرو، و سایر نهادها داده و ریال آن را تحویل گرفته اشاره کرد و گفت: شما مجاز نبودید پولها را در داخل کشور هزینه کنید باید طبق قرارداد به پیمانکاران نفتی پرداخت میکردید.
آن طور که خبرگزاریها گزارش دادهاند، زنجانی در پاسخ گفت شرکتهایی که نام بردید در کره از من پول گرفتند و این پولها نیز از محل پولهای شرکت اسسیتی بود. وقتی پول مال خود شرکت است، هر جا که بخواهد میتواند مصرف کند و هیچ کس نمیتواند بگوید چرا اسسیتی پولش را فلانجا هزینه کرده است. این پولها مال خودم بود و دوست داشتم خرج کنم.
در ادامه متهم پرونده نفتی در پاسخ به سئوال دیگر قاضی صلواتی در خصوص شرکت نیوروش گفت: این شرکت متعلق به قرارگاه خاتم است. هم بدهکار بود و هم اینکه پول میخواست تا صرف هزینههای خود کند. شرکت نفت بابت شرکت نیوروش دو حواله ۳۰۰ و ۲۰۰ میلیون یورویی صادر کرده بود که حواله ۳۰۰ میلیون یورویی پرداخت شد ولی منابع حواله ۲۰۰ میلیون یورویی تأمین نشده بود.
زنجانی در پاسخ به سئوال قاضی درباره اینکه شما در داخل کشور به این شرکت وون کره جنوبی تحویل دادید، گفت: ما که در داخل وون نداریم که بخواهم تحویل دهم.
زنجانی ادامه داد: زمانی که میخواستم به نیوروش پول بدهم گفتند به جای یورو؛ وون کره جنوبی نیاز داریم به همین خاطر یوروها را تبدیل به وون کردم و در خارج از کشور به آنها وون دادم و کارمزد کارم را نیز ۷ در هزار دریافت کردم.
زنجانی ادامه داد: در ایران ارز خارجی وجود نداشت که بخواهم در داخل کشور به شرکتها ارز بدهم. در اصل حساب دفتری این شرکتها در ایران بود و ما در کره، چین، و ترکیه به آنها پول دادیم و فقط حساب دفتریشان در ایران بوده است.
ماجرای خرید و انتقال 1500 کیلو طلا با هواپیما
بابک زنجانی در چهاردهمین جلسه محاکمه متهمان پرونده نفتی در پاسخ به رئیس دادگاه مبنی بر اینکه شما از آفریقا ۱۵۰۰ کیلو طلا خریدهاید و این طلاها کجا هستند؟ اظهار کرد: من چنین چیزی نخریدم.
قاضی صلواتی در واکنش به این اظهار نظر زنجانی گفت: شما طلاها را از آقای الف خریدید.
متهم پرونده نفتی توضیح داد: آقای الف، آدم کلاهبرداری است که به دستور بازپرس و با شکایت من به همراه آقای م بازداشت شده است.
زنجانی افزود: این آقایان مدعی بودند که در آفریقا طلا دارند و من به آنها گفتم قراردادی ببیندیم و طلاها را به ایران بیاورم. در این خصوص با رئیس کل وقت بانک مرکزی صحبت شد و قرار شد برای رفع برخی مشکلات طلاها به ایران بیاید. آقای الف ۵ میلیون دلار پیش پرداخت دریافت کرد. از ترکیه یک هواپیمای مسافربری بزرگ به همراه دو مامور نظارتی و یک نماینده از سوی من به آفریقا رفتند.
وی گفت: وقتی که به آفریقا رفتند به ما زنگ زدند و گفتند که طلاها رویت کردهایم و اگر اجازه بدهید بارگیری کنیم. آن آقایان به خاطر هزینههای گمرکی آفریقا یک میلیون دلار دیگر از ما طلب کردند و بدون هیچ مدرکی یک میلیون دلار پرداخت کردیم. طلاها بارگیری شد و هواپیما در استانبول نشست و قرار بود بار به ایران منتقل شود.
متهم پرونده نفتی گفت: متاسفانه آقای الف و م اطلاعاتی را به پلیس استانبول دادند مبنی بر اینکه یک محموله قاچاق در داخل هواپیما وجود دارد. پلیس استانبول هواپیما را توقیف کرد و خواست مدارک بیاوریم. مدارکی را که داشتیم به گمرک استانبول ارائه کردیم اما از ما اصل مدارک را خواستند. به آقای الف و م گفتم اصل مدارک را بدهند ولی برای اینکه اصل مدارک را بدهند ۵ میلیون دلار دیگر طلب کردند و ما هم ۵ میلیون دلار دیگر دادیم.
در این هنگام قاضی صلواتی خطاب به زنجانی گفت: شما این پولها را از منابع شرکت نیکو پرداخت کردید.
زنجانی در پاسخ گفت: آن موقع شرکت نفت با ما کاسبی نداشت که بخواهند از منابع نفت پرداخت کنند.
متهم پرونده نفتی افزود: در مجموع ۱۱ یا ۱۲ میلیون دلار دادیم و در مدارکی که ارائه کرده بودند نوشته بودند این کالا مصنوعی است. گفتند به این خاطر نوشتهایم تا گمرک کمتر پول بگیرد. در نهایت بار از استانبول به دبی منتقل شد. در دبی آقای م که صاحب بار بود و دوستان ما نیز رفته بودند تا بار را ترخیص کنند دیدند روی شمشهای طلا اکریل پاشیده شده است.
زنجانی ادامه داد: این آقایان زیر بار نمیرفتند و مدعی شدند ما طلاها را عوض کردهایم. از آنجا که خدا میخواست گروهشان را در آفریقا دستگیر کردند و در روزنامهها نیز این موضوع منعکس شد. ما نیز نسبت به آنها شکایت کردیم و دو نفر از آقایان را زندانی کردند.
زنجانی گفت: به ما چهار میلیون دلار ضمانتنامه چهار ساله دادند و بقیه پول را نیز بدهکار شدند.
نماینده دادستان: زنجانی میلیاردها وون را در بازار آزاد فروخته است
در ادامه دادگاه چهاردهم رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی، نجفی نماینده دادستان تهران در پاسخ به اظهارات بابک زنجانی، اظهار کرد: رقمی که بنا به مصوبه بانک مرکزی و سه وزیر قرار میشود از منابع نیکو در اختیار اسسیکی قرار گیرد حسب اعلام رئیس سابق بانک مرکزی این مصوبه اصلاً اجرا نشده است.
وی ادامه داد: طبق گزارش وزارت اطلاعات در تاریخ هشتم شهریور سال ۹۳ کل پرداختیهای بانک مرکزی به بانکها به دستور شرکت نیکو یک هزار و ۴۳۸ میلیون یورو از طریق بانکهای سرمایه، مسکن، پارسیان، کشاورزی، و کندون چین بوده است. این مبلغ به عنوان امانت در اختیار زنجانی قرار گرفته بود تا به پیمانکاران پرداخت شود اما طبق ردیابیهای صورت گرفته متهم ۳۶۴ میلیارد و ۹۷۵ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۹۱ وون کره را در داخل کشور به پیمانکاران پرداخت کرد و در حالی که قرار بود این منابع در خارج از کشور به پیمانکاران پرداخت شود زیرا پیمانکاران در خارج از کشور نیاز به پول داشتند.
نجفی افزود: متهم همچنین میلیاردها وون را در بازار آزاد به اشخاص ثالث فروخته است و این در حالی بود که منابع نفت به عنوان امانت در اختیار وی قرار داشت. متهم همچنین باقیمانده وونها را بابت سایر امور شخصی از قبیل پرداخت بدهیهای خود هزینه کرده است؛ به عنوان مثال زنجانی ۱۹۵ میلیارد و ۳۰۱ میلیون و ۲۰۰ هزار وون کره را به شرکت دائیس وابسته به بانک ملت بابت بازخرید سهام بانک افآیآیبی و کندون پرداخت کرده که البته بازپرس همان موقع دستور توقیف این وجوه را داد اما اطلاع ندارم که به کجا رسیده است.
نماینده دادستان: گزارش ها نشان می دهد پیمانکاران ناراضی بودند
به گزارش اقتصادنیوز، نجفی ادامه داد: زنجانی همچنین ۵۳ میلیارد و ۶۹۹ میلیون وون کره را بابت خرید ۳۰ درصد سهام بانک پارسیان به ایران خودرو میدهد که البته این قرارداد فسخ شد و در همان موقع به جای مبلغ واریز شده ۳۰۰ دستگاه سمند دریافت میکند.
به گفته معاون داستان تهران متهم همچنین ۳۶ میلیارد و ۱۱۰ میلیون و ۴۳۰ هزار و ۱۶۷ وون را بابت تسویه بدهی ناشی از کارتهای آیبان به بانک تجارت پرداخت میکند.
نجفی افزود: آقای زنجانی مدعی شده هیچ کدام از پیمانکاران در حین پرداختها شکایتی نداشتند اما بر حسب تحقیقات وزارت اطلاعات و در گزارش چهارم آذر ماه سال ۹۳ از شرکتهای نفتی به مواردی از نارضایتی پیمانکاران و نقض تعهدات از سوی زنجانی اشاره شده است.
وی ادامه داد: زنجانی مدعی است هفت در هزار کارمزد دریافت میکرده در حالی که در بسیاری موارد درصد کارمزد بیشتر بود و گاهی به ۴.۵ درصد هم رسیده است. این وجوه به عنوان امانت به زنجانی داده شده بود تا به پیمانکاران پرداخت شود در حالی که متهم منابع نفت را صرف هزینههای شخصی خود کرده و بخش ناچیزی را هم برخلاف تعهد خود در داخل کشور به صورت ریال به پیمانکاران داده است.
زنجانی: در ایران پول کره و چینی نداریم!
آن طور که خبرگزاریها گزارش دادهاند، بابک زنجانی در ادامه چهاردهمین جلسه محاکمه متهمان نفتی در پاسخ به اظهارات معاون دادستان تهران گفت: مطالب آقای نجفی درست نیست. ما در ایران یورو، یوان چین، و وون کره نداریم که بخواهیم به کسی بدهیم و تمام این منابع را در خارج از کشور به پیمانکاران دادم. یکی از شرکت ها را بیاورید که بگوید در ایران پول دادهام. این شرکتها حساب دفتریشان داخل ایران بود و این موضوع کاملا کذب محض است.
زنجانی اضافه کرد: میگویند به برخی شرکتها یورو، به برخی دلار و به برخی نیز ریال دادهام. این دستوری است که شرکت اچکی میداده که به فلان شرکت یورو یا دلار بدهم.
وکیل نفت: مدرک دارم که نشان میدهد محمولههای نفتی را تحویل زنجانی دادیم
غلامرضا مهدوی وکیل شرکت نفت با اجازه قاضی صلواتی گفت: نمیتوان بیش از این چیز نگفت و دروغهای آقای زنجانی را پاسخ نداد. مصیبت زنجانی برای شرکت نفت و نظام یک یا دو مورد نیست بلکه بسیار زیاد است. وی با نشان دادن مدارکی که در دست داشت خطاب به قاضی صلواتی گفت: اینها مدارکی است که نشان میدهد محمولههای نفتی به زنجانی تحویل داده شده و این در حالی است که متهم این موضوع را انکار میکند.
مهدوی ادامه داد: باید ببینیم که مسئولان دلسوز کشور در آن شرایط چرا این تصمیم را گرفتند تا منابع نفت به بانک مالزی واریز شود و پاسخ این است که پیمانکاران نفتی ما مشکل نقدینگی یورو و دلار داشتند و مسئولان میخواستند از این طریق این مشکل حل شود.
وکیل شرکت نفت اضافه کرد: ما در کشور هم ریال و هم وون کره داشتیم اما پیمانکاران ریال و وون نمیخواستند و مشکل نظام بعد از تحریمهای ظالمانه تبدیل پولهای کشور به یورو و دلار بود. آقای زنجانی مسوولان کشور را تخریب میکنند و به همین علت از دادگاه تقاضا دارم اگر فرصتی دست داد از این مسوولان دعوت کنند تا در محضر دادگاه شهادت بدهند و توضیحاتی را ارائه کنند.
وکیل شرکت نفت تصریح کرد: زنجانی به مسئولان کشور گفته بود بانک دارم و میتوانم از طریق بانک خود مطالبات پیمانکاران را به یورو و دلار پرداخت کنم اما هیچ کدام از مطالبات را به یورو و دلار پرداخت نکرده است و ردیابی همه پولها مشخص است.
مهدوی گفت: اصل پولی که قرار بود بابت پرداخت به پیمانکاران در بانک افآیآیبی واریز شود سر از شرکت اسسیتی درآورد و صرف مخارج شخصی شد و مبلغی هم که به پیمانکاران پرداخت کردند با ذلت و مشقت بسیار بود.
وی ادامه داد: بعد از پنج ماه از زمانی که پول واریز شد شرکت HK دستور پرداخت داد و دستور پرداختها با تاریخ و نامه مشخص است. انتقال از طریق سیستم بانکی به صورت آنی انجام میشود اما آقای زنجانی ۵ ماه پول پیمانکاران را ندادند و در آخر نیز تحریم را بهانه کردند.